Zúfalstvo kvôli nezáujmu o očkovanie narastá. Ani strašenie nepohlo. Kolíková navrhla poradu
29 | 06 | 2021 I Petra Demková

Mária Kolíková prostredníctvom Facebooku oznámila, že na krízovom štábe navrhla pracovné stretnutie na tému „motivácia k očkovaniu“. Koľké stretnutie v poradí to už je? A aký výsledok očakávate, pani Kolíková? Možno by stačilo prestať klamať, strašiť a robiť nátlak.  


Ako sa hovorí, zúfalí ľudia robia zúfalé činy. Inak, ako zúfalstvom sa aktivity vlády a členov krízového štábu v posledných dňoch nedajú pomenovať.
Kolíkovej príspevok na Facebooku

„Na včerajšom ústrednom krízovom štábe som navrhla, aby sme urobili pracovné stretnutie k téme “motivácia k očkovaniu“. Som rada, že reakcia bola okamžitá a už dnes sme sa stretli so zástupcami vnútra, školstva, kultúry, zdravotníctva, hospodárstva aj so zástupcami samospráv. Je dobré si vzájomne vymeniť návrhy, podnety, ktoré s týmto súvisia,“ napísala Kolíková.

Prezident Slovenskej lekárskej únie špecialistov prezradil, prečo sa nedá očkovať: "Keby to bola aspoň vakcína..."
29 | 06 | 2021 | Tibor Sipos


„Nemusia to byť všetko hneď návrhy, ktoré sú finančne zaťažujúce. Môžu to byť pokojne návrhy, ktoré veľa nestoja, len si stačí spolu povedať, čo je dobré urobiť, čo môže urobiť každý, kto je predstaviteľom napr. štátnej inštitúcie, obce, ale aj zamestnávateľ v súkromnej firme. Nemusí všetko byť hneď povinnosť, nemusí byť všetko hneď stanovené zákonom. Ale ak máme za to, že je dôležité sa očkovať, každý môže urobiť nejaký krok, ktorý k tomu môže pomôcť,“ doplnila.
Je ťažké uveriť vám

Húževnaté a hysterické aktivity vlády začínajú vyzerať ako zúfalstvo niekoho, kto farmaceutickým spoločnostiam dačo sľúbil a dnes má problém sľub naplniť.

Vláda a odborníci sa radia v podstate nepretržite, už od marca 2020. Už na jar, niekoľko týždňov po zavedení protipandemických opatrení, občania vláde prestali dôverovať. Slováci jednoducho dlhodobo a dodnes nemajú pocit, že vláda situáciu zvláda, že opatrenia by mali logiku, že sa nariaďujú naozaj len nutné obmedzenia.
Sami nedodržiavate to, čo nariaďujete

Keď celý národ vie, že núdzový stav už nemá žiadne opodstatnenie, vláda nedokáže predlžovanie zmysluplne odôvodniť ale ten sa napriek tomu opakovane predlžuje... keď vláda maľuje pre občana realitu v čiernych farbách a sami členovia vlády sa aj s nakazenými poslancami stretnú v pléne; a to dokonca s požehnaním vrchného guru – hlavného hygienika. Keď sú opakovane prichytení, že svoje vlastné nariadenia nedodržiavajú... Ako im majú ľudia veriť?

Ako im má občan veriť, keď za všetkým čo robia, vykukáva biznis pre kamošov?

Čekan: Tretia vlna pandémie už nebude taká ťažká, ako bola tá druhá
Tretia vlna pandémie už nebude taká ťažká, ako bola tá druhá. Uviedol to vedec Pavol Čekan, ktorému prezidentka SR Zuzana Čaputová udelila v nedeľu (27. 6.) štátne vyznamenanie - Rad Ľudovíta Štúra II. triedy. Tvrdí, že cena nepatrí iba jemu, ale... Čítať ďalej
29 | 06 | 2021 | tasr

Niekoľko tipov pre Vás

Možno by stačilo prestať šíriť propagandu a začať diskutovať. Pretože zatiaľ to vyzerá, že diskusia je zakázaná. Nie, za diskusiu nepovažujeme to, keď sa stretne pri stole 5 ľudí ktorým Pfizer zaplatil kongres na Miami a ktorí majú identický názor. Diskusia je, keď zavoláte aj Bukovského, aj Lakotu, aj Mesíka.

Možno by stačilo prestať bagatelizovať vedľajšie následky po očkovaní a bagatelizovať a zapierať úmrtia. Tí ľudia si to nezaslúžia.

Možno by stačilo prestať preháňať. Občania to už prekukli. Keď už aj analytici z Dát bez pátosu priznávajú, že Delta variant je oveľa menej nebezpečný ako prvotný variant Covidu, ale vy stále tvrdíte, že tu všetci zomrieme, efekt sa nedostaví.

A možno by stačilo vymeniť zdiskreditovaných odborníkov. Tí vaši vedci, ktorí boli prichytení pri nafukovaní čísel a šírení strachu. Vedci ktorí sú očividne poplatní tejto vláde a povedia čokoľvek, o čo ich štát požiada, nemajú medzi občanmi žiadne slovo. Váha ich slova a prosby, ak by aj v plači vyrieknutej, je nulová.

Zomreli napriek očkovaniu: Viac ako polovica obetí, ktoré v Británii podľahli na variant Delta, bola zaočkovaná
Vo Veľkej Británii zomreli pacienti po infikovaní mutáciou Delta napriek tomu, že boli očkovaní. Anglický zdravotnícky úrad Public Health England zverejnil k tomu bližšie údaje, informuje Frankfurter Allgemeine Zeitung. Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová