Šírenie „ľudských práv“ na špici bajonetu: Agenda LGBT sa stala nástrojom západnej zahraničnej politiky po celom svete
02 | 07 | 2021 I Diana Zaťková

Názor Glenna Diesena (Russia Today)



Pokiaľ ide o otázky ľudských práv a slobôd jednotlivca, každá krajina na svete zastáva iný postoj. Kultúra, náboženstvo a národnosť hrajú svoje úlohy. Ale teraz je jasné, že Západ to chce zmeniť, zamýšľa sa Glenn Diesen, profesor na univerzite v juhovýchodnom Nórsku a redaktor v časopise Russia in Global Affairs. 




Americký minister zahraničia Antony Blinken v utorok tweetoval obrázok dúhovej vlajky vztýčenej pred ministerstvom zahraničia vo Washingtone a napísal, že pripomenutie si dvoch významných udalostí LGBT „nám pripomína, ako ďaleko sme už prišli - a koľko toho ešte potrebujeme dosiahnuť doma i po celom svete.“ Kľúčové slová sú tu „po celom svete“.

Pretože Západ povyšuje problematiku LGBT na najvyššiu mieru morálky a podľa toho reorganizuje svoju kultúru, kladiem si otázku - ako sa to prejaví v zahraničnej politike? Hodnoty sa využívajú ako účinný nástroj v západnej mocenskej politike, pričom liberálna demokracia sa drží ako hegemonická norma, ktorá umožňuje krajinám ako USA viesť svet a vyňať sa z medzinárodného práva.

Dokonca aj CIA sa teraz rebranduje ako organizácia riadená obhajovaním práv LGBT, čo je jasným znamením, že oslava „našich“ spravodlivých hodnôt bude čoskoro vyjadrená ako výsmech a útok na „toho druhého“.

Vláda Viktora Orbána rozvírila roj sršňov (Dmitrij Sedov)
Komentár Dmitrija Sedova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Zuzana Perželová


Aký je rozdiel medzi zahraničnou politikou „založenou na hodnotách“ a civilizačnou misiou zameranou na podkopávaní suverenity a kultúr iných štátov? V ére po studenej vojne Západ výslovne legitimizuje hegemóniu, hierarchie a zvrchovanú nerovnosť v obrane univerzálnych liberálnych demokratických hodnôt. Smeruje svet k prebudenej forme imperializmu?
Prebudil hodnoty ako hegemonickú normu?

Ideológie majú tendenciu apelovať na veľké ideály ako sloboda a rozum, ale zároveň môžu rozdeliť svet na dobrý a zlý - ponechávajúc malý priestor pre slobodu a rozum.

Chýba otvorená a demokratická diskusia o tom, do akej miery sú moderné liberálne hodnoty univerzálne. Je napríklad rozumné položiť si otázku, či je chirurgická zmena pohlavia alebo hormonálna liečba pre deti všeobecne uznávanou hodnotou zahŕňajúcou všetky kultúry a ako rôzne štáty vyvažujú súhlas a účasť rodičov?

V Nemecku si všímajú Ficov postoj proti očkovaniu: "Nie sme pokusné morčatá!" (The Epoch Times)
Komentár sm (The Epoch Times) Čítať ďalej
29 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Zdá sa tiež rozumné diskutovať o tom, či by sa ľuďom narodeným ako mužom malo umožniť súťažiť v športe ako ženy, a aký to bude mať dopad na ženský šport. Ideológia obmedzila tieto diskusie na lásku verzus nenávisť, čo naznačuje, že disent je neprípustný. V tom spočíva sila ideológie, ktorá je príliš zvodná na to, aby sa udržala mimo zahraničnej politiky.

Maďarsko nedávno prijalo zákon zakazujúci propagáciu životného štýlu LGBT deťom. Jeho predseda vlády Viktor Orbán tvrdí, že bol predtým silným zástancom práv homosexuálov no tento zákon má chrániť deti a rodičov pred sexuálnym materiálom.

Pretože EÚ to považuje za otázku univerzálnych hodnôt, bola vynechaná akákoľvek diskusia, ktorá sa namiesto toho presunula priamo k rozhovorom o treste.

Kam až siaha „chobotnica“ Billa Gatesa?   (Stephan Witte)
Komentár Stephana Wittea (The Epoch Times) Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Holandský predseda vlády Mark Rutte uviedol: „Mojím cieľom je v tejto otázke položiť Maďarsko na kolená“ a vyzval na vylúčenie Maďarska z EÚ. Francúzsky prezident tvrdil, že Brusel by nemal preukázať „nijakú slabosť“, keď čelí Maďarsku.

Nebol zjavný žiadny pocit irónie, pretože EÚ odsúdila Maďarsko za „autoritárstvo“. Ideologická mantra „rozmanitosti a inklúzie“ ironicky neprijíma rozmanitosť hodnôt tisícročných kultúr a nezahŕňa štáty s kompatibilnými hodnotami.
Rusko verzus západ

Počas dejín sa Západ snažil dokázať svoju civilizačnú prevahu porovnaním s domnelým ruským barbarstvom. Po celé storočia bol etnický pôvod v centre pozornosti, pretože "civilizovaná" Európa bola v kontraste s „ázijským“ Ruskom.

Slobodomurári sú už len krok k ovládnutiu celého sveta (Alexander Dugin)
Komentár Alexandra Dugina (Tsargrad.tv) Čítať ďalej
27 | 06 | 2021 | Imrich Kovačič


Údajným opakom západnej slobody a civilizácie bolo toto východné otroctvo a barbarstvo, ktoré sa postupne stalo základnou súčasťou liberálnej ideológie.

Prostredníctvom tejto prizmy mohlo Rusko hrať dve úlohy: buď prijať úlohu učňa západnej civilizácie, alebo kontra-civilizačnej sily, ktorá musí byť porazená.

Na začiatku 18. storočia Peter Veľký ustanovil Rusko ako veľkú mocnosť a inicioval kultúrnu revolúciu s cieľom europeizácie svojej krajiny. Západoeurópania tlieskali Petrovi za prijatie úlohy „študenta“, ktorý by podľa európskych štandardov civilizoval Rusko.

Nemáš vakcínu, nemáš pravdy. Alebo nemáš vakcínu, tak zdochni...
27 | 06 | 2021 | Lea Penderecki


Na začiatku 90. rokov sa Rusko opäť zameralo na „návrat“ do Európy prijatím kapitalizmu a formy demokracie. Západ opäť ocenil, že Moskva prijala vzťah učiteľa a študenta, hoci odmietla zahrnutie Ruska do európskej bezpečnostnej architektúry v rozsahu, ktorý by znamenal zvrchovanú rovnosť.

Odmietnutie úlohy civilizačných druhých huslí Západu a implicitná suverénna nerovnosť, ktorá by s tým bola spojená, opäť znamenali návrat k obmedzeniu a konfrontácii. Moskva preto zostáva skeptická voči akejkoľvek zahraničnej politike formovanej ako civilizačná misia.
Liberálne autoritárstvo

Záväzok Západu k medzinárodnému systému „založenému na hodnotách“ odvtedy znamenal umelú reorganizáciu a propagáciu celej politiky ako súťaže medzi liberálnou demokraciou a autoritárstvom.

Amerika sa už úplne zbláznila! V Nevade sa stala „najkrajšou ženou“ preoperovaný muž
„Tento svet stojí na pokraji priepasti. Prvýkrát vyhral muž ženskú súťaž krásy," zaznelo v komentároch na Twitteri. Uviedol Tsargrad.tv. Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič


Medzinárodné právo je demontované a nahradené takzvaným „medzinárodným systémom založeným na pravidlách“. Toto je vykreslené ako rozšírenie medzinárodného práva, ale je v skutočnosti jeho protikladom.

Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov nedávno uviedol: „Krása týchto západných „pravidiel“ spočíva práve v tom, že im chýba akýkoľvek konkrétny obsah.“

Strategicky nejednoznačné štandardy sú navrhnuté tak, aby umožnili krajinám NATO rozhodnúť sa, či došlo k porušeniu pravidiel, a potom jednostranne potrestať tých, ktorí sú v rozpore s ich hodnotami.

Deň, ktorý zmenil svet: Rusko sa pripojí k USA pri plánovaní 20. výročia útokov z 11. septembra
02 | 07 | 2021 | Diana Zaťková


Medzinárodný systém založený na pravidlách je určený na to, aby Západ políciu strážil, a preto sa nevzťahuje na zatknutie zakladateľa WikiLeaks Juliana Assangeho ani na obvinenia zo zrady vznesené proti vodcovi ukrajinskej opozície Viktorovi Medvedčukovi. Vyníma tiež záliv Guantánamo, ságu Stuxnet, masový dohľad NSA, digitálnu cenzúru, rozštiepenie Srbska alebo státisíce ľudí, ktorí zahynuli v rámci nelegálnych „humanitárnych vojen“ západných štátov.

Pod rúškom zodpovednosti za nezištné dodržiavanie hodnôt môžu členovia bloku stále tak ležérne diskutovať o spôsoboch zvrhnutia zahraničných vlád ekonomickými sankciami alebo vojenskou mocou.

Ruskí špióni sú takí tajní, že je utajené aj ich očkovanie. Nemôžu sa preto nikde ani naobedovať
02 | 07 | 2021 | Diana Zaťková

Smerom k prebudeniu imperializmu?

Vyvinie sa humanitárny imperializmus v prebudený imperializmus? Zdá sa, že prebudené hodnoty budú absorbované do existujúcej liberálno-demokratickej civilizačnej misie, ktorá má prerobiť svet na obraz Západu. Môže sa cieľ „zraziť Maďarsko na kolená“ vyvinúť v rozvrat, operácie zamerané na zmenu režimu alebo vojny LGBT?

V súčasnej dobe liberálneho autoritárstva USA uzatvárajú partnerstvá so Saudskou Arábiou v boji za sýrske ľudské práva obsadzovaním územia krajiny, spoluprácou s džihádistickými skupinami, kradnutím ropy, ktorú potrebuje Damask na financovanie obnovy, a kradnutím pšenice potrebnej na prežitie tamojších civilistov .

Práva sexuálnych menšín sú dôležitou témou pre každú spoločnosť, ale v hre sú zjavne cynické sily, keď je nad americkými vojenskými základňami vztýčená dúhová vlajka.

Účastníci Pride v Bologni pošliapali portréty pápeža Františka, Viktora Orbána a Mattea Salviniho
"Vykresliť Krista v minisukni a vysokých podpätkoch nie je jednoduchá provokácia, ale nechutnosť, vážna urážka a neúcta," napísal na sociálnej sieti Matteo Salvini. O udalosti v Taliansku informoval maďarský portál Origo. Účastníci Pride v Bologni... Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová