Cynizmus! Slovenskí vedci rok strašili verejnosť a teraz mudrujú, že spoločnosť ovládol strach
03 | 07 | 2021 I Petra Demková

Matematik R. Kollár sa vo svojom príspevku vysmieva zo strachov ľudí, ktoré priniesol Covid. Niekto sa podľa neho bojí o živobytie, niekto z nakazenia, niekto sa bojí vedľajších účinkov očkovania. Kollár mudruje, že strach je zlý pán. Je to ten istý Kollár, ktorý celú zimu strašil a dožadoval sa tvrdšieho obmedzovania ľudských práv.


Matematik Richard Kollár nazval svoj príspevok príznačne: F.E.A.R. – Strach. Následne sa pustil do vymenúvania prípadov, kedy ľudia podľahli strachu.
Strach z nežiadúcich účinkov vakcín aj z lockdownu

„Bibiana sa bojí, že vakcíny majú nežiaduce účinky, jeden jej známy deň po vakcíne skončil veľmi zle, nebolo to vôbec pekné. Neverí, že naša krajina a aj iné reportujú všetko tak, ako to je a tak nežiadúce účinky u nej vyvolávajú skutočný strach.,“ píše Kollár.

Profesor Hrušovský: "Nepodstupujeme vakcináciu, ale génovú manipuláciu!"
Na Slovensku v posledných dňoch rezonuje najmä otázka vládneho zákona, ktorý má urobiť neočkovaným zo života peklo. Povinnosť, či dobrovoľnosť očkovania polarizuje celú spoločnosť a politici situácii absolútne nepomáhajú. Čo si o očkovaní myslí... Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Diana Zaťková


„Peter sa však bojí, že ak sa nezaočkuje dostatočne veľa ľudí čo najskôr, tak prídu najneskôr na jeseň opäť ďalšie lockdowny či plošné testovanie a uzavretie hraníc, neuvidí svoju rodinu, opäť sa bude všetko zatvára. A to aj pre zaočkovaných, ktorí predstavujú tak nízke riziko, že obmedzenia vlastne sami nepotrebujú. O nežiadúce účinky druhých sa nebojí, však sú predsa zriedkavé. Číta vedecké štúdie a tie hovoria podľa neho jednoznačne,“ opisuje ďalší druh strachu matematik.
Strach, že farmaceutická lobby nekoná morálne

„Martin s Martinou sa ale boja, že vakcína nie je dostatočne prírodná a vôbec nie je v súlade s ich zdravým životným štýlom. ...Nikolas sa bojí, že v lete nebude môcť cestovať do zahraničia, že nebude môcť ísť na párty,“ pridáva ďalšie druhy strachu Kollár.

„Pani Vladímíra sa bojí krvných zrazenín a toho, že za všetkým je farmaceutická lobby, chcú na nej dobre zarobiť za každú cenu. Pichli by jej s pomocou zapredaných politikov a vedcov aj neoverenú vakcínu, ktorá ale bola na jej vkus príliš rýchlo vymyslená a vyrobená. Netuší, že jej mobil sa vyvíjal ešte rýchlejšie, ten si dáva v noci rovno priamo k vankúšu, hneď vedľa dvoch balíčkov cigariet. Vôbec sa nebojí tvrdých opatrení na jeseň, veď aj tak ich nikdy nedodržiavala,“ vysmieva sa matematik z názorov ľudí.
Strach o ekonomiku

Ľudo sa bojí, že ak sa nezavakcinujeme dostatočne veľa a rýchlo, naše HDP klesne aspoň o dva body a stratíme príliš veľa. To však nie je problém. Obáva sa hlavne dlhodobých strát z výpadku vzdelávania. Pán Jaroslav sa bojí, že sa skôr či neskôr sám infikuje. Má dlhodobú liečbu, ktorá mu neumožňuje sa zaočkovať a nechce byť pred smrťou osamelý,“ vymenúva ďalšie strachy občanov vedec.

Matovičova sestra opäť priložila polienko do ohňa: „Ide o prasprosté klamanie občanov, nátlak a vydieranie“
Zaočkovaní verzus nezaočkovaní. Tento boj sa zrejme v najbližších dňoch rozpúta aj na Slovensku. Naša vláda sa však k tým druhým správa ako k občanom druhej kategórie, čo mnohým prekáža. Jednou z takých je aj Zuzana Belicová, sestra Igora... Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Strach o prácu aj o stav nemocníc

Janka a Richard sa boja, že bez očkovania nebudeme mať slobodu, že mnohí kvôli tomu stratia prácu, a nebudú si môcť dať ani lattečko na terase. ...Simona má strach, kde bude na jeseň robiť. Keď jej opäť zatvoria reštauráciu, v ktorej pracuje, tak ju asi definitívne zatvoria. Nebojí sa teraz obsluhovať bez rúška, ochorenie podobné COVIDu už mala za posledný rok viackrát a už sa aj zaočkovala,“ píše Kollár.

„Peter s Alenou sa boja, že sa im infektologické oddelenie znovu zaplní. Že znovu budú musieť robiť rozhodnutia o tom, koho pripojiť na umelú pľúcnu ventiláciu a komu tú šancu už nedajú,“ upozorňuje na strach zdravotníkov analytik.
Strach príliš ovláda spoločnosť!

Ku všetkému čo Kollár napísal, dodáva záver: „Aj ja sa bojím. ...Neviem si predstaviť, že niekto zažíva takýto strach každý deň. A bojím sa, že strach až príliš ovláda našu spoločnosť. A to dlhodobo prináša len veľmi veľmi veľmi zlé výsledky. Lebo strach je silný a veľmi zlý pán,“ napísal matematik Kollár.
Pán Kollár, ste cynik!

Viete, čoho sa bojím ja, pán Kollár? Cynizmu ľudí Vášho razenia. Po tom, ako ste celú zimu strašili, doslova desili s Covidom ľudí, volali po sprísnení opatrení s argumentáciou, že budú zomierať tisíce, volali po úplnom uzavretí ekonomiky a ešte väčších obmedzeniach, sa vysmievať zo strachu ľudí, je nielen cynické, ale aj drzé.

Áno, tisíce zomierali. Ale nie preto, že by ľudia boli neopatrní alebo nezodpovední. A ani nie preto, že by opatrenia neboli dosť prísne. Dnes už vieme, že severské krajiny, ktoré neuplatňovali na občanoch šikanu ani z percenta takú, aká sa uplatňovala tu, dopadli lepšie ako Slovensko.

Ktovie, či by situácia nebola dnes ešte horšia, ak by boli opatrenia na vás, pán Kollár.

Žiadne tisícky úmrtí na COVID-19! V skutočnosti iba stovka. Zvyšok je omyl alebo podvod
Prevzatý článok z 40plus.sk Čítať ďalej
01 | 07 | 2021 | Peter Sulek