Za špeciálneho prokurátora kandiduje aj Šanta, prihlášku je možné podať ešte dnes
08 | 01 | 2021 I

Ján Šanta, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry,  sa v decembrovej voľbe uchádzal aj o post generálneho prokurátora. Teraz má záujem aj o post špeciálneho. Nominovala ho fakulta práva Paneurópskej vysokej školy. Píše o tom portál hnonline.sk. 


Návrhy sa môžu podávať do piatka 16.00 h. Uviedol to predseda Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Milan Vetrák (OĽANO).

Za špeciálneho prokurátora ďalej kandidujú exminister a advokát Daniel Lipšic, a tiež prokurátori ÚŠP Peter Kysel a Vasiľ Špirko.

Špeciálneho prokurátora majú poslanci, ako uvádza hnonline.sk, voliť na schôdzi, ktorá sa začína 26. januára. Kandidáti budú musieť prejsť verejným vypočutím v ústavnoprávnom výbore.

Šéfa ÚŠP volí a odvoláva parlament. Jeho funkčné obdobie je sedem rokov. Národná rada bude voliť nového špeciálneho prokurátora po tom, ako sa obvinený Dušan K. vzdal tejto funkcie. Uzatvára portál hnonline.sk.

 

Gustáv Murín šokuje: Kovařík dostal zoznam koho zavrieť a tak to robí...
Spisovateľ Gustáv Murín bez prestávky sleduje spoločenské dianie na Slovenku. Teraz priniesol na Facebooku šokujúce informácie, ktoré ako tvrdí, dostal z nemenovaného zdroja. Dočasný policajný prezident vraj vyjednával s rodinou Milana Lučanského a... Čítať ďalej
07 | 01 | 2021 | Petra Demková