Hlas by stoličku šéfa parlamentu nevymenil
17 | 04 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Koaličný Hlas-SD by nevymenil stoličku predsedu Národnej rady (NR) SR za niečo iné. Strana o tom neuvažuje. Pred rokovaním vlády to uviedol minister pre investície a informatizáciu Richard Raši (Hlas-SD) s tým, že platí koaličná zmluva na základe výsledkov parlamentných volieb.

"Nevidíme jediný dôvod na to, aby sa to akokoľvek menilo," podotkol Raši, ktorý sa má stať novým šéfom parlamentu po tom, čo bol Peter Pellegrini (Hlas-SD) zvolený za prezidenta.

K jeho zvoleniu na post predsedu NR SR podľa Rašiho dôjde po júnových eurovoľbách a inaugurácii prezidenta. "Na to, aby som sa tam dostal, by ma musel niekto zvoliť a Andrej Danko (SNS) má zrejme na to iný názor," skonštatoval Raši. Doplnil, že jeho zvolenie bude teda záležať od výsledku Danka v eurovoľbách. Ak bude výsledok pre Danka pozitívny, bude to ešte záležať od jeho rozhodnutia či do Európskeho parlamentu nastúpi.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) počas víkendu vyhlásil, že "trojička" v podobe prezidenta Pellegriniho, jeho na poste premiéra a lídra SNS Danka ako šéfa NR SR by poukazovala na stabilitu vládnej koalície. Rešpektuje však, že post patrí podľa platnej koaličnej zmluvy Hlasu-SD.

Hlas-SD na vyjadrenie reagoval, že Ficov názor nezastáva. Podpredseda strany a minister práce Erik Tomáš v pondelok (15. 4.) informoval, že kandidátom strany na post predsedu NR SR bude Raši.

Danko už po voľbách prezidenta hovoril, že SNS je pripravená rokovať o podmienkach fungovania koalície do budúcna, pretože sa po prezidentských voľbách zásadne mení politická mapa.

Zaujímavá správa gen. Viktorína: TAKTO SA U NÁS UPRATUJE!
Metod Špaček je po Zuzane Čaputovej najdôležitejším človekom v Prezidentskom paláci. Je štatutárom paláca, generálnym tajomníkom, mužom, ktorý vie o všetkom a ktorý nesie zodpovednosť za chod paláca a jeho niekoľkomiliónové výdaje ročne. Za služby... Čítať ďalej
17 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik