Poslanec Ľupták: Môj kandidát na prezidenta je jasný
02 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Niekoľkí poslanci Slovenskej národnej strany už vyjadrili podporu v prezidentských voľbách Štefanovi Harabinovi, hoci kandiduje aj Andrej Danko, predseda SNS. Jej poslanec Pavol Ľupták trvá na tom, že Danko sa zachová zodpovedne. Povedal to v relácii Karty na stôl.

Pavol Ľupták sám tvrdí, že bude voliť Štefana Harabina a nie je z klubu SNS sám. Verí preto, že aj iní kandidáti budú postupovať rovnako zodpovedne, ako to má v pláne Andrej Danko a vtedy by sa mohol do druhého kola prekrúžkovať práve Harabin. Ľupták tiež vyčíta médiám ich predpojatý, až nepriateľský postoj k SNS. Aký má názor na médiá tzv. alternatívy, čo si myslí o Slovensku ako o právnom štáte a tiež o tom, či by mala mať pandémia aj trestnoprávnu dohru.

Poslanec z klubu SNS Pavol Ľupták považuje za najlepšieho kandidáta Štefana Harabina

„Už v minulosti, ešte pred voľbami som povedal, že podporujem pána Harabina a môj názor prezentujem verejne. Pán Danko o tom vie a nemá s tým problém. Rovnako napríklad reaguje aj pán Kotlár, ktorý na poslaneckom klube povedal, že už dávno sľúbil podporu Štefanovi Harabinovi,"hovorí Ľupták. Ich podpora vyplýva z toho, že Harabin svoju kandidatúru oznámil už veľmi dávno, kým Andrej Danko je relatívne čerstvým kandidátom.

Ján Cuper: Liberálne sliepky strašia izoláciou Slovenska a šíria zlo! (VIDEO)
Ústavný právnik, dlhoročný pedagóg a niekdajší politik Ján Cuper hovorí, že dianie po prijatí novelizácie Trestného zákona bolo predvídateľné, no zase sme v niečom prví. Ústavný súd totiž prijal rozhodnutie o pozastavení zákona, ktorý ešte... Čítať ďalej
02 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

Neverí prieskumom

„Prieskumy, ktoré poznáme, sú zase z tých oficiálnych agentúr. Už v minulosti ukázali, že skôr vytvárajú verejnú mienku, ako by robili serióznu prácu,"myslí si Ľupták o prieskumoch s tým, že Harabinova šanca postúpiť do druhého kola je reálna. Ak by sa takzvaní národní kandidáti zachovali rovnako zodpovedne, ako Andrej Danko, Ľupták nevylučuje, že by sa mohli vzdať v prospech bývalého sudcu.

„Mám z druhej, či tretej ruky a okruhov pána Kotlebu informácie, že by sa vraj mal zachovať zodpovedne. Chcel by som apelovať na pána Kubiša, s ktorým som sa síce stretol iba raz, aby reálne zvážil koho podporí," vyzval Ľupták ďalšieho kandidáta.

Médiá proti SNS

Pavol Ľupták má rovnako, ako jeho poslaneckí kolegovia ťažké srdce na médiá. Jeden z červených denníkov SNS označil za „fašizoidnú stranu“. Takýto výraz síce neexistuje, no je to manipulácia s ľudským podvedomím – stíhateľné to síce nie je, ale mienku človeka to ovplyvní. Ľudia všeobecne hlúpi nie sú a pandémia bola spúšťačom otvárania očí ľuďom.

Alternatívne médiá

Nálepka alternatívnych médií, ako šíriteľov konšpirácií je nepravdivá, podľa Ľuptáka je to opäť len manipulácia.

„Buď niečo je pravda, alebo to nie je pravda. A ak to médium, nech je akékoľvek, hovorí niečo, čo nie je pravda, tak ho nenazvem konšpiračné, ale poviem, že klamú,“hovorí Ľupták, podľa ktorého alternatíva neklame. Problémom je nevyváženosť diskusie v bývalom mainstreame tak, aby si svoj názor urobil divák.

SNS okomentovala Čaputovú: ZA PENIAZE NÁS VŠETKÝCH SI KUPUJE ŤAŽKÝ SÚCIT! (VIDEO)
Slovenská národná strana považuje včerajšie slová prezidentky Zuzany Čaputovej za šírenie absolútnej demagógie, uvádza SNS vo svojom vyhlásení. Vyvoláva ľútosť v občanoch Slovenska ako je jej ubližované namiesto toho, aby urobila odpočet vecí,... Čítať ďalej
02 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Nie sme právny štát

Ľupták síce tiež vníma tie slová o nezávislosti Ústavného súdu a podobne, no aj ten tvoria len ľudia, ktorí nie sú nezávislí. Navyše boli dosadení politikmi cez nejaké mechanizmy.

„Majú svoj politický názor a nechajú sa ovplyvňovať,“ konštatuje Ľupták, podľa ktorého by aj generálneho prokurátora mala voliť Rada prokurátorov a nie parlament. Aj Maroš Žilinka podľa neho prehliada kľúčové záležitosti, napríklad pri pandémii, kedy mal zasiahnuť – napríklad proti Mikasovým vyhláškam, ktoré riešili veci, ktoré má právo riešiť len zákon.

Prešetrovanie manažmentu pandémie

Poslanec Ľupták je v úzkom kontakte s vládnym splnomocnencom pre vyšetrovanie pandémie. Ten síce nemá v rukách výkonnú moc, no jeho úlohou je objasniť cez zistené skutočnosti to, kde sa počas pandémie covidu na Slovensku urobili chyby. Podľa neho by však mala byť vyvodená aj trestnoprávna zodpovednosť, pretože už pôvod vírusu a teda príčina pandémie bola zmanipulovaná.

ŠOK! Petrovi Kotlárovi sa vyhrážajú! Vyhrážky zverejnil!
Peter Kotlár (SNS) ako vládou menovaný splnomocnenec pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 sa rozhodol, že si posvieti na celý priebeh manažovania pandémie. Dnes na tlačovke oznámil, že čelí útokom, vyhrážkam... Čítať ďalej
28 | 02 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

ĎAKUJEME