Blaha: FIASKO USA! A čo ich slovenské podržtašky?
14 | 04 | 2023 I Diana Zaťková

MAKE AMERICA SERIOUS AGAIN! Za únik stoviek prísne tajných amerických dokumentov vraj môže 21-ročný vášnivý hráč Minecraftu. Nič v zlom, ale toto by sa nestalo ani v Burkine Faso. Takto reagoval na najnovšie informácie o zatknutí amerického mladíka za únik tajných dokumentov z Pentagonu smerák Ľuboš Blaha na sociálnej sieti. No ešte nižšia forma inteligencie než sú títo tragédi z Pentagonu, sú ich úslužní asistenti na Slovensku. Na čele s Čaputovou, Hegerom a Naďom, hovorí opozičný poslanec.

Americká FBI zadržala muža podozrivého z toho, že na internete zverejňoval vládne utajované dokumenty. Uviedol to americký minister spravodlivosti Merrick Garland. 

Za únikom pritom podľa všetkého nie je žiadna pokročilá výzvedná služba ani Rusko, ale nechcená sabotáž jedného zo zamestnancov vojenskej základne. Podozrivý je len 21-ročný Jack Teixeira, príslušník americkej národnej gardy. Bezpečnostné zložky muža zadržali v štáte Massachusetts. Podľa Pentagonu cieľom mladíkovej snahy nebola žiadna výzvedná činnosť, ale snaha upozorniť na seba. 

Okolo Ukrajiny je mnohé jedna veľká lož
Únik tajných správ z Pentagonu naznačuje, že tí, ktorí sami rozhodujú o tom, čo je pravda a čo je dezinformácia, podvádzajú dokonca parlamenty vlastných krajín. Britský premiér Rishi Sunak podľa britského webu declassifieduk.org údajne tajne... Čítať ďalej
13 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

A potom berte Ameriku vážne

"Američania sa nám snažia nahovoriť, že kvôli úniku tajných dokumentov vraj musia zrušiť ukrajinskú protiofenzívu. Bravó, sú to úplní stratégovia. Sú len dve možnosti. Buď sú naozaj takí dementní, že k supertajným informáciám, ktoré rozhodujú o osude vojny, má prístup mladé ucho, ktoré vojenské plány USA veselo rozposiela pubertálnym kamošom. Alebo je to zase len spravodajská hra a Američania potrebovali zámienku na to, aby zastavili vojenskú akciu proti Rusku, ktorú jednoducho nemôžu vyhrať," okomentoval čerstvé informácie o zatknutí mladíka podpredseda Smeru-SSD Blaha. 

Zároveň sa zamýšľa nad tým, aký dopad by mala pravdivosť prvej možnosti. "Žiaľ, táto možnosť robí z USA banánovú republiku. Už len čakáme, že ako v nejakej africkej džungli obvinia a zatknú svojho bývalého náčelníka - vlastne, už aj to v USA stihli? Vlastne - áno. Bože, to je trapas. Podľa samých Američanov vo vláde je bývalý americký prezident - zločinec. Takto si špiniť do vlastného hniezda, to je na nezaplatenie. Hovorím - Burkina Faso," krúti hlavou opozičný poslanec.

Ako by mohla pokračovať vojna
NYT: Pentagon naznačil možnosti vývoja konfliktu na Ukrajine za náhlych okolností. Tajné materiály Pentagonu, ktoré unikli, obsahujú štyri možnosti vývoja konfliktu na Ukrajine za nepredvídaných okolností, ako je napríklad úder Kyjeva na Kremeľ,... Čítať ďalej
13 | 04 | 2023 | Milan Laca

Blaha upozorňuje, že obžaloba Donalda Trumpa prišla iba niekoľko dní po tom, čo vyhlásil, že by zastavil vojnu na Ukrajine, za ktorú je zodpovedný vojensko-priemyselný komplex USA.  "A bum, odrazu naňho našili nejakú triviálnu hlúposť, len aby z neho mohli robiť kriminálnika. To je skoro ako na Slovensku - please, Donald, len nech ťa nepošlú do väzby na Slovensku, ešte by si sa tu náhodou šmykol o papuču. Tu ide o život," pripomína politik osud generála Lučanského.

Podľa Blahu to celé pôsobí smiešne."USA vedie starček, ktorý nevie, aký je rozdiel medzi Ukrajinou a Iránom. Sám netrafí ani do kúpeľne a celkom zjavne je v plnom područí amerických militaristov, ktorí na vojne brutálne zarábajú. Opozícia v USA upozorňuje na Bidenovu stareckú demenciu. Nie my, to oni. A vláda USA na oplátku kriminalizuje ex-prezidenta a lídra opozície. Do tohto celého sa dozvieme, že údajná superveľmoc ani len nevie ochrániť svoje vojenské plány a s prstom v nose s nimi vybabral 21-ročný mladíček popri hraní Minecraftu. A potom berte Ameriku vážne. To je ako zo zlej komédie. Toto nie je America Great Again, toto je American Pie."

Úslužní asistenti na Slovensku

Smerák však jednoznačne hovorí, že najhoršie na tom je, že existuje ešte nižšia forma inteligencie než sú títo tragédi z Pentagonu - ich úslužní asistenti na Slovensku. Na čele s Čaputovou, Hegerom a Naďom.

Zuzana Čaputová, Joe Biden, foto: FB/Zuzana Čaputová

"Chlapci, čo nevedia ustrážiť supertajné vojenské plány, dávajú pokyny svojim slovenským podržtaškám, aby poslali stíhačky na Ukrajinu. A títo úbožiaci z vlády kvôli pokynom z Burkiny Faso, pardon, zo Spojených štátov ešte aj porušia ústavu - len aby poslušne priniesli svojim pánom aport. Celé zle," myslí si poslanec.

"Je hroznou správou pre celý svet, že do vojny proti Rusku nás ženie americký neoliberálny režim, ktorý je taký neschopný, že sa z neho smeje celý svet. A najviac sa musia chytať za bruchá v Kremli," uzavrel Blaha.

Uhrík: Nerobme zo Slovenska koridor pre americké tanky
V priebehu minulého týždňa preletela médiami správa, že minister zahraničných vecí Káčer (Demokrati) na Slovensku chce trvalú prítomnosť vojsk NATO. Ohradili sa voči tomu lídri strany Republika Milan Uhrík a generál Jozef Viktorín. Káčer žiadal o... Čítať ďalej
13 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik