Okolo Ukrajiny je mnohé jedna veľká lož
13 | 04 | 2023 I Ivan Brožík

Únik tajných správ z Pentagonu naznačuje, že tí, ktorí sami rozhodujú o tom, čo je pravda a čo je dezinformácia, podvádzajú dokonca parlamenty vlastných krajín. Britský premiér Rishi Sunak podľa britského webu declassifieduk.org údajne tajne rozmiestnil desiatky vojakov z jednotiek špeciálnych operácií (SOF) na Ukrajine bez toho, aby to oznámil parlamentu, ukazujú najnovšie uniknuté súbory amerických tajných služieb.

Británia má na Ukrajine trikrát viac špeciálne vycvičených vojakov ako ktorýkoľvek iný spojenec z NATO, uvádzajú uniknuté dokumenty Pentagonu.

Načo parlament, načo demokracia?

Rishi Sunak tajne rozmiestnil desiatky jednotiek špeciálnych operácií (SOF) na Ukrajine bez toho, aby o tom informoval parlament, ako to ukazujú uniknuté súbory amerických spravodajských služieb. Británia mala minulý mesiac vo vojnovej zóne 50 príslušníkov SOF. Kontingent Spojeného kráľovstva bol trojnásobne najväčší zo všetkých členov NATO. Lotyšsko ich malo 17, Francúzsko 15, USA 14 a Holanďania len jedného. na Ukrajine pôsobí tiež 29 zamestnancov Pentagonu, vrátane pridelencov obrany a strážcov veľvyslanectva. V krajine bolo aj ďalších 71 zamestnancov ministerstva zahraničných vecí, čím sa celková "ľudská stopa" USA na Ukrajine zvýšila na 100 zamestnancov.

Vie sa koľko, no nevie sa, akých

Z uniknutých dokumentov nie je jasné, či 50 britských príslušníkov SOF pochádza výlučne z najelitnejších jednotiek 1. úrovne Spojeného kráľovstva, ako sú Special Air Service (SAS) a Special Boat Service (SBS). Medzi nimi však mohli byť aj príslušníci Kráľovského námorného a parašutistického pluku.

Americká armáda používa širšiu definíciu SOF, aby zahŕňala svojich námorníkov a armádnych rangerov, nielen SEAL a Delta Force.

Už mimo legálne cesty

Britská armáda smeruje k širšiemu americkému konceptu SOF vytvorením nového pluku Ranger, ktorý označuje ako „schopný pre špeciálne operácie“. Priam extrémne tajomstvo zahaľuje použitie tajných síl Spojeného kráľovstva v Rusko - Ukrajinskom konflikte. Ani tamojšiemu parlamentu sa bežne nehovorí o nasadení SAS alebo SBS, hoci aktivity námornej pechoty, výsadkárov a dokonca aj nových rangerov by zo zákona mali byť výrazne transparentnejšie. Britské ministerstvo obrany odmietlo údajný únik komentovať.

Ako by mohla pokračovať vojna
NYT: Pentagon naznačil možnosti vývoja konfliktu na Ukrajine za náhlych okolností. Tajné materiály Pentagonu, ktoré unikli, obsahujú štyri možnosti vývoja konfliktu na Ukrajine za nepredvídaných okolností, ako je napríklad úder Kyjeva na Kremeľ,... Čítať ďalej
13 | 04 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik