Erik Ňarjaš vynáša z OĽaNO
22 | 03 | 2023 I Eka Balaskova

OĽaNO sa nerozpadá, Erik Ňarjaš procesy, ktoré sa dejú v hnutí, za ktoré sedí v parlamente, vníma ako revitalizáciu. Nevylučuje pritom, že hnutie po veľkom odlive Hegerových Demokratov, príde aj o ďalších členov.

Hoci Ňarjaša poznáme ako tanečníka, je to len jeho hobby, reálne sa venoval finančníctvu a na Slovensko sa vrátil s myšlienkou pomôcť svojimi skúsenosťami, s čím šiel aj do politiky. Čo sa týka 0ĽaNO, procesy, ktoré sa v hnutí dejú, vníma ako očistenie, nie rozpad hnutia a potvrdzuje Matovičove slová o odchode ešte minimálne jedného z poslancov. Nehovorí však nie ďalšej kandidatúre, hoci politika vie aj ublížiť. Vyjadril sa aj ku kauze svojej nominácie v TIPOS-e.

Kým sa dostal do parlamentu

Ňarjaš je síce známejší ako tanečník zo súťažno-zábavných programov, no živil sa finančníctvom. To študoval v Hong Kongu a Varšave.

„Pôsobil som niekoľko rokov vo finančnom sektore a posledných sedem rokov na pozíciách CEO v platobných inštitúciách. Prevádzkovali sme platobné systémy. Naša licencia bola v Londýne s pasportizáciou pre všetky európske krajiny,“objasnil v rozhovore svoje pôsobenie pred tým, ako vstúpil do politiky a pripomenul, že tanec je „len“ jeho celoživotné hobby.

Facebook / Erik Ňarjaš

Dlhodobé napätie v hnutí

Napriek tomu, že z OĽaNO odišlo množstvo poslancov a ministrov, Ňarjaš to vníma skôr ako očistný proces.

„V hnutí bolo dlhodobé napätie, preto to bolo aj potrebné. Každá časť poslancov má iné hodnotové nastavenie. Ego a aj ambície robia svoje,“ poznamenáva na margo tých, čo odišli a dodáva, že ideálne by bolo, keby zostalo hnutie v celku, no ani rozdelenie nemusí byť zlé. Hegerovi však vyčíta slabú komunikáciu s „koaličnými“ poslancami, ale aj v rámci hnutia. „Na kluby chodili poslanci menej, všetci sme videli, že sa to schyľuje k rozdeleniu,“dodáva Ňarjaš

„Vidíme to aj na tejto schôdzi, keď neprešli niektoré zákony. Jednoducho, bola by potrebná lepšia komunikácia, lebo vláda je momentálne v takom stave v akom je,“ konštatuje poslanec s tým, že OĽaNO má vo vláde aktuálne dvoch ministrov.

S Matovičom to ide dolu vodou
Je smutné sledovať, ako chradne. Už to nie je ten starý Matovič z tribún, je to fakt biedny pohľad. Predstavte si, že v najnovšom statuse na sociálnej sieti ani raz nespomenul výraz „skorumpovaná mafia“. Jasné, dá sa pochopiť, že ani bystrejšie... Čítať ďalej
22 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Igor má veľa chýb

Ňarjaš odmieta, že ten, kto v hnutí ostáva, je verný Igorovi Matovičovi. Podľa neho je to o výbere bližšieho lídra a on sám Matoviča vníma ako toho, čo je najbližšie k hodnotám, ktoré niektorí poslanci vyznávajú.

„Igor má veľa mínusov. Častokrát by mohol komunikačne zvážiť niektoré veci. Na druhej strane má veľmi veľa pozitív a myslí to dobre. Aj takíto ľudia by mali byť v politike, lebo sa neboja slobodne hovoriť. Vo vrcholovej politike dokážu slobodne protestovať proti opozičným stranám. Keby tam bol človek, ktorý nemá finančnú alebo slovnú slobodu, protiváha by neexistovala,“myslí si poslanec.

Odídu ďalší?

Ňarjaš hovorí o náznakoch, že by mohli odísť ďalší jeden, alebo dvaja poslanci. O jednom aj nedávno hovoril Igor Matovič. Podľa neho by do Aliancie mohol odísť poslanec Gyimesi.

„Radšej budem, aby OĽaNO malo o percento menej, nemusíme robiť silou mocou kampaň na južnom Slovensku, keď to pomôže dobrej veci,“ vyjadril sa nedávno Matovič k možnému Gyimesiho odchodu.

Matovič o prezidentke: Nemám ju rád, ale nechcem jej škodiť (VIDEO)
Igor Matovič (OĽaNO) hovorí, že ochranku využíva preto, lebo mu chodia výhražné listy a emaily. Fico ju mal preto, aby mal kto jeho frajerke sťahovať nábytok. Ak Úrad na ochranu ústavných činiteľov zhodnotí, že Matovič ochranku potrebuje aj... Čítať ďalej
15 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Čo ďalej

„Stále nad tým zvažujem. Pochádzam zo súkromného sektora, kde som dlhé roky cestoval po celom svete a bavilo ma to, ale chcel som sa nejakým spôsobom usadiť na Slovensku, preto som do toho aj šiel,“ objasňuje Ňarjaš s tým, že Slovensku chcel svojimi vedomosťami a schopnosťami pomôcť. Čo ďalej, však zvažuje, pretože politika podľa neho prináša aj množstvo obetí.

O TIPOS-e

On sám sa rozhodol, že tému svojho menovania do predstavenstva TIPOS-u v posledných dňoch vlády bez výberového konania, sýtiť nebude.

„Tipos mal dlhodobo neobsadené jedno miesto v predstavenstve. Tým, že ja som robil vo finančných technológiách, preto sme si povedali, že tam pôjdem ja, kým nebude riadne výberové konanie, vyplním tú funkciu, podotýkam bezplatne,“vysvetľuje poslanec. „Natiahlo sa to“ kvôli vyjasneniu legislatívy, či ako poslanec môže takúto funkciu zastávať. Mrzí ho však, že Heger „kope“ do vlastných. Poukazuje napríklad na ministra Hirmana, ktorý do dobre platených funkcii menoval ľudí bez výberového konania.

Facebook / Erik Ňarjaš | Za OĽaNO kandidoval aj vo voľbách do VÚC za košického predsedu samosprávneho kraja

Dagmar Kramplová o chlebe, MIG-och a vládnych klamstvách
Podpredsedníčka SNS Dagmar Kramplová nevychádza z úžasu nad aroganciou „zrúcaniny Hegerovej vlády“. Tá nedávno súbežne informovala o dvoch svojich akože úspechoch. Ani jeden z nich pritom nie je pre občana výhrou. Jednou z informácií bolo... Čítať ďalej
22 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme