Vrahom zo Zámockej je jen 19-ročný chlapec! Spísal 60-stranový manifest (FOTO)
13 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Vrahom, ktorý v stredu večer zastrelil pred bratislavskym barom Tepláreň na Zámockej ulici dvoch ľudí, má byť tínedžer Juraj K. z Bratislavy. K streľbe sa nepriamo priznal na sociálnej sieti Twitter používateľ pod menom NTMA0315. Hodiny pred útokom zverejnil viac ako 60-stranový manifest namierený proti židom a LGBTI ľuďom.

Vraždil 19 ročný, extrémne inteligentný absolvent školy pre mimoriadne nadané deti. V manifeste v anglickom jazyku písal o nadradenosti bielej rasy, sionistoch a židoch.

Ako uviedli na svojom webe aktuality, pravdepodobný vrah sa priznal, že ho šikanovali. Zradikalizovať sa mal na stránke, kde komunikujú americkí neonacisti a prívrženci konšpiračno-politického hnutia QAnon.

„Ale nič, taká srandička na Zámockej,“ tak komentoval udalosť, keď sa ho diskutujúci pod jeho profilom pýtali, čo sa stalo. Vyzvali ho tiež, že pokiaľ je vrahom, nech sa odfotí s topánkou na hlave. Po chvíli zverejnil túto fotografiu.

Zdroj: Twitter

Mladý vrah Juraj Krajčík sa vo svojom viac ako 60-stranovom manifeste vyjadruje najmä k tomu, kto údajne ovláda svet a ako sa s tým vraj dá bojovať. V jeho mysli to boli Židia a jediným spôsobom, ako túto pomyselnú nadvládu ukončiť, je vraj zabiť ich. Nevyhýba sa ani spochybňovaniu holokaustu.

Krajčík sa na twitterovom účte vyjadroval od apríla 2021. Nevystupoval pod oficiálnym menom, používal prezývku. Profil sa objavil na facebookovej stránke polície ako komentár k prvej správe o streľbe. Zverejnil tam aj fotky z bratislavskej Dúbravky s vežiakom na ulici, kde býva premiér Eduard Heger, píšu aktuality.sk.

Aj vo svojom manifeste hovorí o tom, že sa chce zamerať na „vysoko hodnotené ciele“. Pár hodín po skutku napísal na diskusnom fóre 4chan, že cieľom jeho útoku mal byť Heger, ale nemal šťastie. Aj manifest, ktorý zverejnil niekoľko hodín pred vraždou na Zámockej ulici, pridal na internet z bratislavskej mestskej časti Dúbravka. Je teda možné, že na Hegera páchateľ čakal dlhšie.

Zdroj:FB/Radovan bránik

Čo stálo za radikalizáciou mladíka, je otázne, vo svojom manifeste spomína psychické problémy aj šikanu. Ako zlomový moment označil útok radikála Brentona Tarranta v novozélandskom meste Christchurch na mešitu, pri ktorej zahynulo 51 ľudí. Útočník celý priebeh masakru vysielal naživo na sociálnej sieti. Podľa Juraja K. ho práve toto video priviedlo k tomu, aby podobný útok zrealizoval aj on. 

Ilustračné foto: FB/Polícia SR

Približne o polnoci Juraj K. zverejnil na twitterovom účte dve správy, ktoré naznačovali, že sa chce zabiť. V prvom nabádal k posledným slovám a v neskoršom napísal, že „sa uvidíme na druhej strane“. Útočník tak aj niekoľko hodín po čine mal so sebou mobilný telefón a aktívne komunikoval so svojím „obecenstvom“. Dnes ráno polícia našla jeho telo pravdepodobne neďaleko bratislavskej hlavnej stanice.

Investigatívny bloger a publicista Radovan Bránik na sociálnej sieti upozorňuje, že mladíkov manifest začína slovami: “It’s the jews. It’s the jews. It’s the jews. They all have names and addresses. The people responsible for our situation have names and addresses. The jews responsible have names and addresses.”

Nvotová k vraždám na Zámockej: Gyimesi a spol. Aj vy máte KRV NA RUKÁCH!
Za všetkým sú politici! To si o stredajšej streľbe na Zámockej ulici v Bratislave myslí speváčka Dorota Nvotová. A zašla ešte ďalej. "Tak ako Ficove vyjadrenia na adresu novinárov a jeho dlhodobý lynč prispeli k vražde Jána a Martiny, tak vaše... Čítať ďalej
13 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Volanie do zbrane

V manifeste VOLANIE DO ZBRANE vyzdobenom na prvej strane takým tým akoženiehakenkrajcom volá: “Každý vie, v čom je problém, ale nikto nie je ochotný urobiť nič, aby to zastavil. Všetci vieme, kto sú hlavní zodpovední „ľudia“, ktorých hlavy a nosy musia byť odseknuté, kto môže za celý tento chaos. Kto môže za nekontrolovaný nárast nebielej imigrácie do Európy a USA.

Koho viniť za vzostup degenerácie, homosexuality, transgenderizmu, deviácie všetkých foriem. Koho viniť z masového vymývania mozgov verejnosti prostredníctvom médií, novín a teraz aj sociálnych sietí. Koho viniť za to, že nás finančne zotročuje. A v poslednej dobe, koho viniť za presadzovanie určitej formy úplnej sociálnej kontroly… Každý, kto má oči vie, kto je zodpovedný. Stále sa však nič nemení – zatiaľ. Zmýšľanie našich ľudí – a našimi ľuďmi myslím tých, ktorí už vedia, čo sa deje a čo sa musí zmeniť, aké ciele treba splniť – je ešte stále príliš otrávené propagandou nášho nepriateľa.”

Dni, týždne a mesiace dozadu sa systematicky zaoberal výberom vhodných cieľov pre sériu útokov na všetko židovské; homosexualita bola podľa neho ich vynálezom, dokonca našiel kus nepriateľa aj v dnešnom Rusku - presnejšie v tej jeho časti, ktorú vraj riadia a ovládajú židia, píše Bránik.

Publicista upozorňuje, že útok nebol osobný, vrah obete nepoznal, poznal len podnik, v ktorom sa schádzajú a mal ho dôkladne preskúmaný.

Úryvok z manifestu

“PLÁN AKCIE

Môj akčný plán pozostáva z niekoľkých potenciálnych cieľov, ktoré som rozdelil do troch kategórií.

• Primárny cieľ je hlavný cieľ a cieľ s najvyššou hodnotou. Úspešné splnenie tohto cieľa bude mať podľa môjho hodnotenia najväčší vplyv.

• Sekundárne ciele sa majú vykonať buď po úspešnom splnení primárneho cieľa, alebo ako záložné v prípade, že prvý cieľ z akéhokoľvek dôvodu zlyhá. Sú to tiež ciele s vysokou hodnotou a nepravdepodobný prípad úspešného dokončenia všetkých primárnych a sekundárnych cieľov bude mať ochromujúci účinok na miestne ZOG, ktorý možno ďalej využívať.

• Terciárne ciele majú najnižšiu hodnotu a existujú predovšetkým ako konečné zabezpečenie v prípade zlyhania pri dosahovaní primárnych aj sekundárnych cieľov. V prípade úplného zlyhania mojich primárnych a sekundárnych cieľov zaistia, že aspoň niekoľko mäkkých, nízko alebo stredne hodnotných cieľov dostane to, čo si zaslúžia. Táto podmnožina zahŕňa aj niektoré ďalšie ciele, ktoré sa nachádzajú ďaleko, alebo ciele, pre ktoré som nerobil veľa prieskumov, a preto by bolo ťažké ich dosiahnuť.

Okrem toho, v prípade, že zlyhá určitý špecifický sekundárny cieľ, mám na mysli možný spôsob, ako ešte spôsobiť škodu tej konkrétnej časti politického systému ZOG, a to potenciálnym rozdelením určitej mocnej politickej aliancie. To môže, alebo nemusí fungovať, v závislosti od mnohých faktorov.

Je takmer isté, že nie všetky ciele sa podarí úspešne dosiahnuť. V najhoršom prípade nedosiahnem ani jediný, čo je tiež možnosť. Zoznam je dlhý, predovšetkým preto, aby mi poskytol flexibilitu, ak by som to niekedy potreboval, ponúka plán B a plán C atď. Nakoniec to všetko závisí od mňa a od toho, či boli moje prípravy primerané.

Polícia našla páchateľa, ktorý strieľal v centre Bratislavy!
Polícia našla páchateľa, ktorý mal v stredu (12. 10.) večer strieľať v Bratislave na Zámockej ulici. Strelca našla mŕtveho. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti. "Môžeme upokojiť verejnosť, že ďalší útok strelca zo Zámockej ulice v... Čítať ďalej
13 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Pôvodne som chcel uviesť úplný zoznam cieľov, ale rozhodol som sa opačne. V prípade, že prežijem prvý deň, nechcel by som, aby moje ciele vedeli, že sú na zozname, a podľa toho posilnili bezpečnosť. Nikdy neviete, kde sa potulujú šmejdi, ktorí by to vyzradili. Takže si budete musieť počkať. Alebo možno nikdy nebudete, čo by však bolo nešťastné.

V prípade môjho zlyhania navrhujem pozrieť sa na dôvody, prečo som neuspel. Vždy je sa čo učiť a nepredvídané okolnosti môžu výrazne zmeniť priebeh udalostí. Využite lekcie, ktoré nájdete, aby ste sa lepšie pripravili, aby ste sa vyhli vlastným chybám.”

Heger sa vyjadril k streľbe. Čitatelia na to: Impotentnejšieho premiéra táto republika ešte nemala!
Premiér Eduard Heger vyjadril na sociálnej sieti úprimnú sústrasť blízkym obetí stredajšej streľby na Zámockej ulici v Bratislave. Jeho vyjadrenia k vražde dvoch mladých ľudí však popudili všetkých jeho čitateľov. Na premiéra hanebný a zbabelý... Čítať ďalej
13 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Polícia informuje, že pravdepodobný páchateľ je mŕtvy. Telo podľa našich informácií našiel náhodný okoloidúci. Zo zistených informácií nevyplýva, že by vrah mal komplica. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra ako úkladnú vraždu s osobitným motívom nenávisti proti skupine osôb.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik