Američania majú v Európe VÝCVIKOVÉ KEMPY pre novinárov
13 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Námestníčka ministra zahraničia USA Victoria Nuland sa v utorok 11.10. pri vypočutí v americkom kongrese priznala k ovplyvňovaniu verejnej mienky v Európe. Nuland prezradila, že USA majú v Európe výcvikové kempy pre novinárov, aby písali proti Rusku, píše sa v blogu denníka Pravda.

Redakcia HD uverejňuje článok v plnom znení.

Americká propaganda má viac peňazí, než akákoľvek iná propaganda sveta

Námestníčka ministra zahraničia USA Victoria Nuland sa v utorok 11.10. pri vypočutí v americkom kongrese priznala k ovplyvňovaniu verejnej mienky v Európe. Preberali sa ruské hrozby, ruská dezinformačná propaganda a vplyv Ruského éthosu na ľudí, predovšetkým v krajinách východnej Európy.

Takmer celé jej vystúpenie bolo o tom, ako Americké orgány nemajú dostatok peňazí na svoju vlastnú propagandu a aké štedré peniaze údajne dostáva ruská televízna stanica RT. Ako sa však skoro ukázalo,Victoria Nuland mala „chybné dáta“, americká propaganda má totiž viac peňazí, než akákoľvek iná propaganda sveta. Broadcasting Boardof Governors (BBG), čo je dozorový orgán americkou vládou sponzorovaných neziskových organizácií, tento sektor podpory disponuje totiž viac ako 750 miliónmi dolárov.

Matovič: Opravujem, budem dávať dole tých SKORUMPOVANÝCH
Igor Matovič obhajuje svoje výroky, ktoré dnes vyslovil v rádiu Expres. V relácii z jeho úst odznelo, že postupne bude novinárov dávať dole. Pravdepodobne však svojimi slovami prestreril a na sociálnej sieti preto zverejnil príspevok na svoju... Čítať ďalej
13 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Američania majú v Európe „výcvikové kempy“ pre novinárov

Zaujímavejšie bolo ale jej rozprávanie o tom, aké metódy kontra-propagandy USA používajú. Nuland odhalila, že na rôznych miestach Európy majú USA tréningové kempy, kde cvičia novinárov. Hovorila o novinároch, ktorí z Ruska utiekli alebo sa len prihlásili, že chcú prejsť výcvikom a potom sa chcú do Ruska vrátiť a tam písať proti Putinovi a rozvracať Ruskú federáciu zvnútra.

Toto škandálne odhalenie ale neprekvapuje. Už dlho vieme o tom, ako Open Society Foundation v spolupráci s ďalšími fondmi, neziskovými organizáciami napojenými na americké ambasády a americkú federálnu neziskovku USAID, ovplyvňujú český žurnalistický priestor, aby ho plnili americkou mainstreamovou mediálnou propagandou.

Rozdávanie novinárskych cien redaktorom Českej televízie a Bakalových médií, neustále opakované reportáže o ruskej propagande, to všetko sú noticky, ktoré majú pôvod vo výcvikových kempoch pre novinárov.

Peter Weiss: Predseda OĽaNO prekročil všetky mysliteľné hranice
Zotrvanie Igora Matoviča na poste ministra financií nás núti zamyslieť sa, kam smeruje slovenská politika a spoločnosť. Populistický, anarchisticky a avanturisticky sa správajúci predseda OĽaNO totiž prekročil všetky mysliteľné hranice. Citát Peter... Čítať ďalej
12 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Americké nalievarne

V Pobaltských štátoch a na Ukrajine sa snažia ovplyvňovať rusko-jazyčnú populáciu, a keď to celkom nefunguje, tak vycvičení novinári majú aspoň tzv. „ruskú“ propagandu odrážať, teda majú do Ruska šíriť proti-ruskú propagandu. A to sme už aj doma a nemusíme ani cestovať do Pobaltských republík. Toto odvracanie tzv. ruskej propagandy americkou kontra-propagandou vidíme od rána do večera v českom mainstreame, od Českej televízie, cez Český rozhlas, až po tlačené médiá a internet. Všade čítame o hrozbe Ruska a o potrebe transatlantických väzieb s USA, ako o nich nedávno hovoril pán redaktor Kundraz z Respektu na Českom rozhlase.

Takže aj českí novinári a žurnalisti podstupujú výcvikové kempy v amerických „nalievarňach“, o tom ako sa má robiť ona proti-ruská agenda. Už je jasné, kde sa berú peniaze na všetky tie alternatívne servery ako je napríklad „ECHO MEDIA, a. s.“ v Prahe, kde sa berú peniaze na časopisy, ktoré vydáva isté uhľobarónove (Bakalovo) vydavateľstvo ktoré je inak v obrovskej strate.

Nvotová k vraždám na Zámockej: Gyimesi a spol. Aj vy máte KRV NA RUKÁCH!
Za všetkým sú politici! To si o stredajšej streľbe na Zámockej ulici v Bratislave myslí speváčka Dorota Nvotová. A zašla ešte ďalej. "Tak ako Ficove vyjadrenia na adresu novinárov a jeho dlhodobý lynč prispeli k vražde Jána a Martiny, tak vaše... Čítať ďalej
13 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Peniaze sa nájdu

BBG má veľký rozpočet, z ktorého sa bez problémov zalepia schodkové rozpočty stratových vydavateľstiev. Stačí, keď ich redaktori začnú písať o vplyve ruskej propagandy a o ruských hrozbách, hneď sa peniaze nájdu. V Česku sa „nalievajú či vymývajú“ hlavy v Americkom centre v Prahe. Pani Nulandová je ona „dáma“, ktorá priletela v decembri 2013 do Kyjeva a v sprievode veľvyslanca USA z igelitky rozdávala majdanistom na námestiach farebné koláčiky.

Ruská „propaganda“ spočíva v tom, že ľudia v Európe sa dozvedajú pravdu, čo je dnes v EÚ skoro velezrada proti často spomínaným tzv. európskym hodnotám (ktoré nikdy neodzneli v kontexte, lebo ak je to sloboda, potom aj sloboda slova a vyjadrovania nesmie byť postihovaná cenzúrou a diskriminačnými opatreniami, ak je to demokracia potom nie je možné prijímať opatrenia proti inak politicky zmýšľajúcim a v iné veriacim). Ľudia musia žiť v ilúzii, že neomarxizmus podľa Bruselu je jediná voľba, že islamská invázia nie je inváziou, ale žiadúcim obohatením kultúry, že presúvanie vojsk NATO k hraniciam Ruska a budovanie proti-raketovej obrany je len z opatrnosti pred jeho rozpínavosťou.

Keď Rusko postavilo americké neziskovky v Moskve mimo štandardný mediálny zákon a udelilo im podobne ako USA, štatút agentov cudzej mocnosti, ktorí nemajú nárok na pôsobenie vo verejnom sektore. Strýčka Soroša a všetkých jemu podobných Makabejských sa to ťažko dotklo.

Vladimír Putin im začal rozvracať „Nový svetový poriadok“ a Rusko už si nekúpia za pár šupov a takto ho už nie je možné spľundrovať. Preto je treba použiť služieb novinárov, ktorí za úplatu napíšu pamflet aj proti vlastnej matke, len keď to niečo hodí.

Heger sa vyjadril k streľbe. Čitatelia na to: Impotentnejšieho premiéra táto republika ešte nemala!
Premiér Eduard Heger vyjadril na sociálnej sieti úprimnú sústrasť blízkym obetí stredajšej streľby na Zámockej ulici v Bratislave. Jeho vyjadrenia k vražde dvoch mladých ľudí však popudili všetkých jeho čitateľov. Na premiéra hanebný a zbabelý... Čítať ďalej
13 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Česká televízia je v čele tejto kúpenej kampane v ČR

Jej zamestnanci pravidelne navštevujú Americké centrum v Prahe, kde prebiehajú školenia a výcvikové kempy pre novinárov, nie len tých českých, ale aj z Pobaltských republík a z Ukrajiny. Učia sa tam, ako písať proti Rusku a ako presadzovať do svojich médií, v ktorých pracujú, americké svetonázorové pohľady.

Najviac je to vidieť na redakcii spravodajstva ČT. Tí ľudia sú „kvalitne“ preškolení, dokážu napríklad z nezávislých súkromných serverov urobiť ruské kremeľské a dať im nálepku projektov financovaných z ruskej ambasády. Nie je pre nich problém vyrobiť „spravodajské falzum“, ktoré má za úlohu zdiskreditovať napr. ľudové hnutie odporu proti členstvu ČR v NATO alebo proti arabskej migrácii do Európy.

Je dobre, že sa Victoria Nulandová vyjadrovala otvorene (v kongrese luhať by bolo nebezpečné) a prehovorila o tom, ako to majú Američania v Európe zariadené a ako si vo svojich kempoch trénujú „svojich“ úplatných novinárov. Prácu asi nerobia príliš dobre, lebo takýto novinári vykonávajú prvoplánovú a priehľadnú prácu a ich proti-ruskej propagande postupne verí menej a menej ľudí. Ale aspoň už vieme, ako fungujú procesy vo výrobe proti-ruskej propagandy v ČR. Spoločné tézy a noticky novinárov mainstreamu majú svoj pôvod v amerických výcvikových kempoch pre žurnalistov v Európe!

Lipšic: Monitorujeme veľmi podrobne rôzne internetové fóra
Pravdepodobným motívom stredajšej (12. 10.) tragickej streľby v Bratislave bola nenávisť k osobám inej rasy či inej sexuálnej orientácie. Vo štvrtok to uviedol špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. "Zatiaľ je pravdepodobným motívom tohto činu... Čítať ďalej
13 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik