Lipšic: Monitorujeme veľmi podrobne rôzne internetové fóra
13 | 10 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Pravdepodobným motívom stredajšej (12. 10.) tragickej streľby v Bratislave bola nenávisť k osobám inej rasy či inej sexuálnej orientácie. Vo štvrtok to uviedol špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

"Zatiaľ je pravdepodobným motívom tohto činu nenávisť k osobám inej rasy, inej sexuálnej orientácie. Obávam sa toho, aby podobné činy nepokračovali, pretože slová majú svoju váhu," priblížil Lipšic. Vyšetrovanie je podľa jeho slov v počiatočnej fáze a vykonávajú sa úkony, ktoré by vedeli dokresliť motív strelca.

"V týchto okamihoch sa vypočúvajú ďalšie osoby, zabezpečujú sa dôkazy. Budú sa robiť ďalšie invazívne a procesné úkony tak, aby mohol byť tento čin čo najkomplexnejšie vyšetrený," dodal špeciálny prokurátor. Zatiaľ podľa neho nič nenasvedčuje tomu, že by strelec svoje obete poznal.

Priblížil, že polícia po skutku pátrala po strelcovi a vedela ho lokalizovať. "Predtým, ako bol zadržaný, pravdepodobne spáchal samovraždu," dodal.

"Monitorujeme veľmi podrobne rôzne internetové fóra, práve preto, aby sa v budúcnosti mohlo podobnému útoku zamedziť. Stopercentné to nie je nikdy. Sú rôzne anonymné fóra, kde je veľmi ťažké sa dopátrať k identite osôb, ktoré komunikujú," doplnil. Množstvo ľudí na internete podľa jeho slov síce komunikuje nenávistné prejavy, ale nejdú ich uskutočniť.

Heger sa vyjadril k streľbe. Čitatelia na to: Impotentnejšieho premiéra táto republika ešte nemala!
Premiér Eduard Heger vyjadril na sociálnej sieti úprimnú sústrasť blízkym obetí stredajšej streľby na Zámockej ulici v Bratislave. Jeho vyjadrenia k vražde dvoch mladých ľudí však popudili všetkých jeho čitateľov. Na premiéra hanebný a zbabelý... Čítať ďalej
13 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik