Matovič: Opravujem, budem dávať dole tých SKORUMPOVANÝCH
13 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

Igor Matovič obhajuje svoje výroky, ktoré dnes vyslovil v rádiu Expres. V relácii z jeho úst odznelo, že postupne bude novinárov dávať dole. Pravdepodobne však svojimi slovami prestreril a na sociálnej sieti preto zverejnil príspevok na svoju obhajobu.

O dnešnom rozhovore s moderátorom Braňom Závodským sme písali v článku nižšie. Večer sa však minister financií rozhodol svoje výroky aj vysvetliť, zjemniť. Vyzerá to tak, že aj on cíti, že to tentoraz prehnal. V úvode svojho príspevku cituje konverzáciu medzi Kočnerom a Glváčom, ktorú verejnosti predostrel už aj pred tromi rokmi. 

Je to vyhrážka? Matovič chce dať novinárov postupne dole
V stredu diskutoval Igor Matovič v rádiu Expres. Nielen o energetickej kríze, zablokovanom parlamente či neschopnosti prijímať kľúčové zákony. Hovorilo sa aj o tvrdo kritizovanom návrhu štátneho rozpočtu na rok 2023. A samozrejme o novinároch. Tí... Čítať ďalej
12 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Konverzácia, ktorou odhalil "špinavú novinárku"

"Myslíš, že sa dá v Plus 7 urobiť riadený rozhovor?" Pýta sa Glváč. "Viem, že sa dá. Martina Ruttkayová," odpovedá Kočner. Glváč odpisuje, že má rozhovor pripravený. "Uverejní to celé, plus otázky navyše budú k situácii v Smere," píše Kočner. "Máš to u mňa," odpovedá Glváč. "Niet zač, rád pomôžem, keď viem," dodáva Kočner. 

"Keď som do toho išiel, zveril som sa s obsahom jednému parlamentnému redaktorovi a bol zhrozený. Na moje prekvapenie mi povedal, že hoci je to vážne odhalenie, radšej by to nezverejnil, lebo “Ľudia si budú myslieť o novinároch zlé veci.” … Napriek tomu som to zverejnil." Píše k tomu vysvetlenie a uvádza aj to, že rok a pol po vražde Jána Kuciaka, ktorého považoval za etalón odvážneho a poctivého investigatívneho novinára bolo v tomto kontexte aj jemu samotnému nepríjemné verejne všetkým Slovákom dokázať, že aj novinári vedia robiť za peniaze špinavú prácu. "Napriek tomu som do toho išiel, lebo verejný záujem bol aj v tejto veci pomenovať pravdu." Objasňuje svoje dôvody. 

Greta Thunbergová je späť! Sú veci, ktoré jej až tak, ako v minulosti nevadia
Po dlhšej odmlke je Greta späť. Teraz tvrdí, že Nemecko urobilo chybu, keď sa vzdalo jadrovej energie kvôli uhliu. To, aby sa Nemecko zameralo na uhlie, keď už má jadrové elektrárne, považuje za zlý nápad. Zrejme jej už jadrová energia nevadí až... Čítať ďalej
12 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Poctiví novinári mu boli za odhalenie vďační

Tvrdí, že po zverejnení dôkazov o podľa jeho slov nájomnej redaktorke Ruttkayovej však bola odozvou milá a nečakaná vec. "Nasledujúce dni mi písalo, respektíve sa mi prihovorilo cca 10-15 iných redaktorov, ktorých som za tie roky už vcelku poznal. Ďakovali, že som správy zverejnil a očistil som ich od sprostredkovanej hanby, ktorú roky cítili." Tvrdí, že bolo cítiť, ako im veľmi odľahlo, že niekto sa konečne na tú špinavú prácu dal a Ruttkayovú dal dole.

Z akejsi premotivovanosti obviňuje aj moderátora rádia Expres, ktorý na neho dnes pôsobil, akoby mu chcel silou-mocou vložiť do úst to, čo nikdy nepovedal. Závodský ho podľa jeho slov obvinil, že svoje ostré výroky adresoval všetkým novinárom. Pritom Matovič tvrdí, že hovoril len o istej skupine novinárov. Závodského považuje za výrazný kvalitatívny nadpriemer slovenskej žurnalistiky, ale teraz podľa neho nepekne manipuloval aj on.

Šokujúca správa: Zomrel slovenský kňaz, ktorý spáchal samovraždu. Vieme, z čoho bol obvinený
Zomrel slovenský kňaz, ktorý spáchal samovraždu. Informovala o tom Konferencia biskupov Slovenska na svojej stránke. Veriacich poprosili, aby sa pripojili k modlitbám za zosnulého i za poszostalých. Ide pritom o kňaza, ktorý bol obvinený z... Čítať ďalej
12 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Dávať dole bude tých SKORUMPOVANÝCH novinárov

"No nič. Skončili sme s tým, že ma vyzval, aby som zverejnil konkrétnych novinárov, ktorí sa dajú kúpiť. Tak som priamu výzvu hneď prijal a povedal som, že teda budem skorumpovaných novinárov dávať rad radom dole. Tak, ako som svojho času dal dole z pozície Ruttkayovú a odvtedy zbytočne nekazí meno novinárskemu stavu." Ozrejmil svoje nejednoznačné vyhlásenie a zároveň prezradil aj to, že očakáva zlomyseľné trápnosti, ktoré teraz zo strany novinárov prídu.

Ak niekto bude dávať dole tých poctivých, bráňte ich

Na záver nezabudol pridať odkaz adresovaný všeobecne ľudu, ohľadom poctivých novinárov: "Mimoriadne si vážim a prosím vás, vážte si prácu poctivých novinárov - poctivo hľadajúcich a šíriacich pravdu. Nebojte sa ich pochváliť, vyzdvihnúť a povzbudiť. Robia veľmi užitočnú prácu a potrebujú cítiť, že vieme odlíšiť ich poctivú prácu od Ruttkayovín iných … a keď ich niekto pre ich poctivosť bude dole dávať, bráňte ich." 

Je to vyhrážka? Matovič chce dať novinárov postupne dole
V stredu diskutoval Igor Matovič v rádiu Expres. Nielen o energetickej kríze, zablokovanom parlamente či neschopnosti prijímať kľúčové zákony. Hovorilo sa aj o tvrdo kritizovanom návrhu štátneho rozpočtu na rok 2023. A samozrejme o novinároch. Tí... Čítať ďalej
12 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik