V Prahe sa opäť demonštrovalo (VIDEO)
28 | 09 | 2022 I Ivan Mihale

Desaťtisíce ľudí protestovali na Václavskom námestí v Prahe proti vláde Petra Fialu. Žiadali jej rezignáciu a 10. októbra chcú požiadať prezidenta Zemana, aby odvolal vládu a vyhlásil predčasné voľby. Ďalší protest organizátori zvolali 28. októbra. Demonštrácie sa dnes konali aj v iných českých mestách a konali sa bez väčších konfliktov.

Demonštrácia v Prahe sa začala o 14:00 a na podujatie dohliadala polícia. Ľudia mali so sebou vlajky Českej republiky a transparenty s protivládnymi nápismi. Organizátori vysielajú vysielanie z podujatia aj do iných miest.

Ľudia držali transparenty so sloganmi: "Koniec vlády chorých v duchu, rozume a charaktere" alebo "Karl Kryl, opäť kopeme do zeme". Na mieste protestu bola umiestnená aj petičná strana na podporu komunistického prezidentského kandidáta Josefa Skálu. Na začiatku ľudia spievali českú hymnu a spevák Tomáš Ortel ju spieval z pódia na Václavskom námestí. Prepustili aj holubicu mieru.

Organizátori z Českej republiky na 1. mieste požadujú rezignáciu päťkoaličného kabinetu a zvrátenie politického smerovania krajiny. Na začiatku programu to povedal organizátor Jiří Havel.

Ján Baránek: Koledujete si o to, aby na Slovensku tiekla krv
Miliarda je pre Slovensko astronomická suma. Vláda ju prešustrovala na celoplošné testovanie a teraz, keď treba riešiť energetickú krízu, nám táto suma chýba, hovorí RNDr Ján Baránek. O peletách a solidarite s Nemcami Baránek na príklade mladého... Čítať ďalej
22 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Na pódiu vystúpili aj zástupcovia Strany slobody, trikolóry, SPD a KSČM, ako aj kandidáti na prezidentskú kandidatúru Hynek Blaško a Josef Skála. Medzi rečníkmi boli Miroslav Ševčík, dekan Ekonomickej fakulty Ekonomickej univerzity v Prahe, Zdeněk Jandejsek, bývalý predseda agrárnej komory, dánsky politik a bývalý bankár Mads Palsving, a nemecká poslankyňa EP Christine Andersonová, členka pravicovej protiimigračnej strany Alternatíva pre Nemecko. Prejavy všetkých účastníkov boli preložené aj do posunkovej reči.

Ďalšie ruské ponorky pred americkými dverami (VIDEO)
Ruská flotila je doplnená jadrovými ponorkami "Knieža Oleg" a "Novosibirsk". Jadrové ponorky, presunuté do tichomorskej flotily dorazili na miesto trvalého nasadenia na Kamčatku. Pod ľadom... Značnú časť trasy, dlhej takmer 5 500 míľ prešli... Čítať ďalej
28 | 09 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik