Ďalšie ruské ponorky pred americkými dverami (VIDEO)
28 | 09 | 2022 I Milan Laca

Ruská flotila je doplnená jadrovými ponorkami "Knieža Oleg"  a "Novosibirsk".

Jadrové ponorky, presunuté do tichomorskej flotily dorazili na miesto trvalého nasadenia na Kamčatku.

Pod ľadom... 

Značnú časť trasy, dlhej takmer 5 500 míľ prešli plavidlá na jadrový pohon pod ľadom Arktídy. V rámci integrovanej arktickej expedície Umka-2022 vypálila jadrová ponorka Novosibirsk na hladine protilodnú riadenú strelu Onix na morský cieľ z Čukotského mora.

V kráľovstve ponoriek

Vylepšené

Strategická raketová ponorka Knieža Oleg je druhou ponorkou modernizovaného projektu jadrovej ponorky štvrtej generácie Borey-A. Plavidlá štvrtej generácie sa od prvých jadrových ponoriek projektu Borei líšia nižšou hlučnosťou, pokročilejšími systémami manévrovania a zotrvania pod vodou, ako aj ovládaním zbraní. "Novosibirsk" je prvá sériová jadrová ponorka projektu 885M. Hlavnými údernými zbraňami ponoriek tohoto projektu sú riadené strely Kaliber a Onyx.

Budú na stráži

Podmorské krížniky a posádka sa pripravujú na plnenie nových bojových úloh. Dve ponorky nesúce rakety priplávali  na Kamčatku pozdĺž Severnej morskej cesty. V rámci podmorských síl Tichomorskej flotily budú chrániť námorné hranice na severovýchode Ruska.

Potichúčky, z uška do uška.........
Rozhovor v chladných tónoch. Rusko a USA sa navzájom vyzývajú, aby sa upokojili Potajomky Napriek ostrej konfrontácii medzi Ruskom a Spojenými štátmi, zostávajú vysokopostavení predstavitelia oboch krajín v kontakte a vysielajú si signály... Čítať ďalej
27 | 09 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik