Ján Baránek: Koledujete si o to, aby na Slovensku tiekla krv
22 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Miliarda je pre Slovensko astronomická suma. Vláda ju prešustrovala na celoplošné testovanie a teraz, keď treba riešiť energetickú krízu, nám táto suma chýba, hovorí RNDr Ján Baránek.

O peletách a solidarite s Nemcami

Baránek na príklade mladého človeka s malými deťmi premiérovi zvlášť, no popri ňom všetkým nám vo videu vysvetľuje, kde skončí naša solidarita. 

"Slovensko, snáď s výnimkou Podunajskej nížiny, je plné lesov. Ja sám som prerobil kúrenie na pelety, je to tak pohodlnejšie. Myslíte si, že mladý človek bude sedieť doma s deťmi v troch svetríkoch a bude zháňať nezohnateľné  a predražené pelety?" Pýta sa Ján Baránek vo videu. A vzápätí si odpovedá - nebude. Vezme sekeru a v tom lese vytne prvý vyschnutý strom, ktorý má možno sto metrov od domu. 

Minister financii Matovič by chcel byť ministrom INÉHO rezortu. POZRITE ktorého
Po tom, ako sa v pléne NR SR nepodarilo odvolať ministra vnútra Mikulca (OĽaNO) sa na tlačovke Igor Matovič vyjadril, že raz by chcel byť ministrom vnútra. Rád by dostal Fica do basy. Po siedmy krát "Každým jedným odvolávaním len potvrdzujú to,... Čítať ďalej
22 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Krv na rukách Igora Matoviča a chýbajúca miliarda

"Ešte ste tak sprostí, že ste to celé označili za SNP II. Veď vy sa tým ľuďom smejete do tváre!" Vyčíta Baránek a nezabúda ani na to, že toto celé nás stálo miliardu. Tá by nám v tejto energetickej kríze bola veľmi potrebná, aby štát niečo urobil s cenami. Napríklad aj pre tých ľudí bývajúcich v panelákoch, ktorí majú vlastné kotolne a sú vyňatí z pravidiel ÚRSO.

"Nakupujú plyn za neregulované, trhové ceny. Koľko ľudí sa tak nebudú týkať opatrenia, ktoré bude zavádzať vláda pomocou ÚRSO?" Pýta sa Baránek mysliac na celé sídliská v mnohých mestách, kde býva veľká časť slovenskej populácie.

Barly pre Slovákov sú na Ukrajine

"Najprv chcem byť solidárny so Slovákmi. A potom môžem byť solidárny s Ukrajincami, Kazachmi, Uganďanmi, Rusmi, Poliakmi. So všetkými. Ale najprv so Slovákmi," podotýka Baránek a konštatuje, že od magistry v lekárni vie, že barly a zdravotnícke pomôcky v našich lekárňach nie sú, lebo sa posielajú na Ukrajinu. Z rovnakého dôvodu nemajú napríklad ani obväzy, či detské sirupy proti kašľu.

"Ja chcem byť samozrejme s nimi solidárny. Ale až potom, keď budú zabezpečené nevyhnutné potreby obyvateľov Slovenska. Nie najskôr napchať všetko na Ukrajinu a potom sa tváriť, ako idiot, že nemáme barly, nemáme obväzy, nemáme ja neviem čo," upozorňuje Baránek. 

Chmelár: Prezidentka zabudla na agresiu NATO v bývalej Juhoslávii
Byť hlasom Ukrajiny neznamená byť hlasom Zelenského, ale miliónov bežných ľudí, ktorí nechcú vojnu, píše historik Eduard Chmelár a pozýva na dnešné zhromaždenie pred prezidentským palácom. Áno, chceme byť hlasom Ukrajiny "Zuzana Čaputová včera na... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Vláda bez legitimity

"Títo ľudia legitimitu už stratili. Jediné, čo ich bráni je, že majú pod svojim vedením ozbrojenú moc," uzatvára Baránek.

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik