Poslanec NRSR hovorí, že nie je politikom, zato Fico je Putin
24 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Nie som politik a nikdy nebudem. V televíznej relácii to o sebe vyhlásil poslanec národnej rady Jozef Pročko. Roberta Fica prirovnal k Putinovi a uviedol, že Richard Sulík chce pre Slovensko len dobre.

Televízia TA3 uverejnila rozhovor s bývalým zabávačom, dnes poslancom NRSR Jozefom Pročkom. Rozhovor priblížil jeho názory na súčasné dianie v koalícii, či nárast preferencií opozičnej strany Smer-SD, ako aj na situáciu priamo v strane OĽaNO. 

Dôvod Sulíkovho odchodu

K téme odchodu strany SaS z vládnej koalície povedal poslanec nasledovné: "Rišo je politik s kreditom. Pre Slovensko chce dobré. To ďalšie? Dôvod, pre ktorý odišiel z koalície – nevidím mu do duše. Nemyslím si, že by to bol politik, ktorý by kradol a kšeftoval. Ak sa také niečo preukáže, tak ma to veľmi sklame."  Na otázku, či podľa jeho názoru dovládne koalícia v zložení OĽaNO, Sme rodina a Za ľudí odpovedal, že ak SaS dodrží slovo a bude spolupracovať, je presvedčený, že áno a zdraznil, že za odchodom Richarda Sulíka nevidí peniaze, skôr ješitnosť, ktorú v sebe máme všetci.

Čarnogurský povedal NAHLAS, kto je zodpovedný za konflikt! (VIDEO)
Viaceré osobnosti spoločenského, kultúrneho a vedeckého života vyzvali na diplomatické riešenie vojny na Ukrajine. Medzinárodné spoločenstvo podľa nich nevyvinulo dosiaľ žiadny spoločný tlak na začatie rokovaní medzi krajinami. Výzva bola súčasťou... Čítať ďalej
24 | 09 | 2022 | Ivan Mihale

Fico je pre mňa to isté ako Putin

Z toho, že mnoho Slovákov nepovažuje Putina za agresora obviňuje propagandu, ktorú podľa jeho slov robí Putin veľmi dobre. "Robo Fico je pre mňa to isté čo Putin v propagande. Tisíckrát opakovaná lož sa stáva pravdou. Je to strašné. Ľudia mu odpustili." - dodal a uviedol aj hlavný dôvod svojho vstupu do parlamentu, ktorým mala byť nahrávka Jána Počiatka a Dobroslava Trnku. V nahrávke ho vyprovokovali slová o priznaní krádeže. "Ich finančný guru Počiatek priznal, že kradli. A ľudia mu to odpustia. Viete, čo je strašné? Ľudia, povedia, že radšej ako blázna Matoviča tu chcú mať zlodeja Fica. Ktorý normálny človek sa nechá doma okrádať? A zo štátneho či verejného? To nie sú naše peniaze? Fico im rozpráva, že Matovič je blázon, a pritom Igor je veľmi triezvo a racionálne uvažujúci človek." - ozrejmuje svoje dôvody.

Ak majú rodičia podozrenie, že ich dieťa je šikanované, mali by osloviť školu
Ak majú rodičia podozrenie, že ich dieťa je šikanované, mali by kontaktovať školu a nechať ju objasniť situáciu aj za cenu čakania. V súvislosti s problematikou šikany to pre TASR uviedol odborník na prevenciu šikany a kyberšikany Peter... Čítať ďalej
24 | 09 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Zistenie na celý život

Pročko je z odchodu Richarda Sulíka sklamaný a myslí si, že SaS chýba celkovo. V hnutí OĽaNO však vládne dobrá nálada naďalej. "V hnutí som stále preto, lebo sa tam nekradne. Stále sú v ňom ľudia, ktorí robia politiku poctivo, čestne a spravodlivo. V Národnej rade SR je možné pôsobiť aj poctivo a čestne. To je zistenie na celý život."- konštatuje a otvorene sa zastáva svojho šéfa: "Každá vláda je vo veľmi silnom opozite. Ľudia hovoria, že Igora Matoviča nenávidí celé Slovensko, no nie je to pravda. V opozite proti Igorovi Matovičovi sú všetky strany, ktoré sú v parlamente v opozícii, a sú to, samozrejme, strany, ktoré sa nedostali do parlamentu. Igor má stále voličov, ktorých nestratil. V OĽaNO som tiež pre to, že Igor je taký aký je."

Tvrdé tresty pre kolaborantov...
Učiteľom a lekárom na okupovaných územiach hrozia tresty. Učitelia a profesori, ktorí súhlasili s vyučovaním školákov a študentov podľa ruských štandardov na okupovaných územiach, budú trestne zodpovední a lekári budú potrestaní, píše Ukrajinská... Čítať ďalej
24 | 09 | 2022 | Milan Laca

Nie som politik

"Nie som politik a ani nikdy nebudem. Som občan, ktorý dostal možnosť ísť robiť do verejnej služby. Každý jeden človek na Slovensku má túto možnosť. Ak mu dajú ľudia hlasy, tak sa tam dostane." Zo slova "politik" sa mu otvára vo vrecku nožík. Za politikov považuje ľudí, ktorí sa len tvária, že pomáhajú, v parlamente hrajú divadlo ale na chodbách sa objímajú. Vraj politika je takáto. Pročko si to nechce pripustiť. "Politika je súbor opatrení na to, aby sa urobila nejaká vec, aby sa niečo zlepšilo. Politika je to vtedy, keď vedenie firmy robí kroky takým spôsobom, aby ste napredovali. Toto by mala byť politika." - vysvetľuje a tiež dodáva, že za posledných 30 rokov nás  Mečiar, Fico, Slota, Danko naučili klamať a kradnúť.  A preto si slováci pod pojmom politika predstavujú práve kradnutie.

Vízia pre Slovensko

Za motiváciu ísť ďalej považuje svoje deti, pre ktoré chce vytvoriť iný svet. Taký, aký funguje napríklad v Dánsku, Fínsku, Švédsku či Nórsku. Tam podľa jeho slov ľudia nekradnú, nie je tam dokonca ani korupcia. Takýto svet chce vytvoriť aj tu na Slovensku. Na adresu svojho straníckeho šéfa sa vyjadril iba pozitívne ako o človeku, ktorý k sebe pritiahol veľa ľudí. "Igor Matovič vždy povie – hlasujte, ako chcete." V hnutí OĽaNO to vraj takto funguje a to, že nikto nikdy neprikazuje, ako má poslanec hlasovať je aj jedným z dôvodov, prečo v hnutí je. Pročko podľa jeho slov odmietol viacero politických ponúk, po spomínanej nahrávke sa však rozhodol aj on aktívne riešiť problémy Slovenska práve s Igorom Matovičom, aby sa prestalo kradnúť. S chobotnicou, ktorú podľa jeho slov zaviedla strana Smer sa však bojuje ťažko.

Čaputová tvrdí, že Slovensko má na pôde OSN vplyvný a rešpektovaný hlas, Belousovová ju dala "DOLE"!
Prezidentka Zuzana Čaputová sa stretla s generálnym tajomníkom Organizácie spojených národov Antóniom Guterresom. Agentúry OSN budú Slovensku aj naďalej pomáhať pri pomoci ľuďom, ktorí utekajú pred ruskou agresiou. Prezidentka sa pochválila na... Čítať ďalej
24 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!
Redakcia jedného z najčítanejších denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik