Ak majú rodičia podozrenie, že ich dieťa je šikanované, mali by osloviť školu
24 | 09 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Ak majú rodičia podozrenie, že ich dieťa je šikanované, mali by kontaktovať školu a nechať ju objasniť situáciu aj za cenu čakania. V súvislosti s problematikou šikany to pre TASR uviedol odborník na prevenciu šikany a kyberšikany Peter Lengyel.

"Veľa rodičov chce hneď 'trestať', avšak kvalitné objasnenie šikany aj so súvislosťami je otázkou dní a týždňov," objasnil. Rodičia by podľa neho mali dieťa podporiť a byť mu oporou aj napriek jeho zlyhaniu.

"Mali by dieťaťu veriť a snažiť sa získať viac informácií, ktorými si overia opodstatnenosť. Nezľahčovať pocit dieťaťa tým, že všetci to prežili, prežije aj ono," poradil Lengyel.

Pripomenul, že v prípade podozrenia zo spáchania trestného činu alebo priestupku je potrebné kontaktovať políciu. "A to aj v prípade, že páchateľ je mladší ako 14 rokov," upozornil.

Hlas ľudu: Remišová skoro plakala. Prečo?
Takú smutnú som ju dávno nevidela. Bez farby, bez chuti. Koktala, chúďatko, ťažko sa jej hovorilo. Až mi jej bolo ľúto a chcelo sa mi plakať spolu s ňou. Čo vohnalo smútok do jej peknej tváričky? Strach, že Žaludi odídu na politické smetisko? Či... Čítať ďalej
24 | 09 | 2022 | Mária Škultétyová

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik