Čaputová tvrdí, že Slovensko má na pôde OSN vplyvný a rešpektovaný hlas, Belousovová ju dala "DOLE"!
24 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Prezidentka Zuzana Čaputová sa stretla s generálnym tajomníkom Organizácie spojených národov Antóniom Guterresom. Agentúry OSN budú Slovensku aj naďalej pomáhať pri pomoci ľuďom, ktorí utekajú pred ruskou agresiou.

Prezidentka sa pochválila na sociálnej sieti, kde vo svojom príspevku vyzdvihla, že Slovensko má na pôde OSN vplyvný a rešpektovaný hlas. Povedal jej to vraj generálny tajomník OSN António Guterres pri rokovaní. Podľa slov prezidentky má Slovensko vplyvný a rešpektovaný hlas aj pri boji s klimatickou krízou, pri podpore Ukrajiny či solidarite s ukrajinskími odídencami, ale aj pri ďalších dôležitých otázkach. 

"Generálny tajomník potvrdil, že agentúry OSN budú Slovensku aj naďalej pomáhať zvládať podporu pre ľudí utekajúcich pred ruskou agresiou." - píše vo svojom statuse prezidentka Čaputová.

Príspevok uzatvára všeobecnou formulkou o súčasnej ťažkej situácii, jej riešenie je však z nej úplne nejasné: "Ľudstvo dnes čelí výnimočnému súbehu kríz, ktoré dokážeme zvládnuť iba spoločnými silami. Všeobecná rozprava zasadnutia Valného zhromaždenia OSN, počas ktorej sa každoročne na pár dní stretnú hlavy štátov a vlád z celého sveta, je príležitosťou posilňovať partnerstvá a prehlbovať vzájomnú spoluprácu."

Belousová má iný názor

Prezidentkino "turné" posledných dní uštipačne okomentovala Anna Belousovová, ktorá vo svojom príspevku na sociálnej sieti zhrnula trapasy uplynulých dní: "Prezidentka v utajení. V Anglicku vystupovala pod krycím menom Rizman. V OSN ako prezidentka Slovinska. V New Yorku síce ako Čaputová, prezidentka Slovenska, ale vzhľadom na "roztržitosť" prezidenta USA jej to bolo aj tak "houby" platné."

Chmelár: Prezidentka zabudla na agresiu NATO v bývalej Juhoslávii
Byť hlasom Ukrajiny neznamená byť hlasom Zelenského, ale miliónov bežných ľudí, ktorí nechcú vojnu, píše historik Eduard Chmelár a pozýva na dnešné zhromaždenie pred prezidentským palácom. Áno, chceme byť hlasom Ukrajiny "Zuzana Čaputová včera na... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!
Redakcia jedného z najčítanejších denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik