Sprchujte sa krátko... alebo radšej nie, vydržte
21 | 09 | 2022 I Milan Laca

Nemecký senátor Kerstan hovorí, že sa sprchuje s alarmom, aby šetril vodu.

Jens Kerstan, senátor pre životné prostredie v Hamburgu, povedal  pre T-Online o svojom spôsobe šetrenia energie. "Vždy si nastavím budík, aby som sa príliš dlho nesprchoval. Pre mňa, ako človeka, ktorý má problémy s rannou prípravou, to nie je ľahké". 
Svetlý príklad
Senátor tiež uviedol, že v záujme šetrenia peňazí vo svojom byte nezapína kúrenie, ráno a večer sa snaží jednoducho nosiť teplé oblečenie, zhasína svetlá pri každom odchode z miestnosti a jazdí na služobnom elektromile. 
Pán minister a ďalší...

Nemecký minister hospodárstva Robert Habeck už v júni vyhlásil, že skrátil čas strávený v sprche, aby ušetril elektrinu Premiér Bádenska-Wurtenberska  Winfried Kretschmann zasa odporučil nemeckým občanom, aby sa sprchovali menej často, alebo prešli na utieranie žinkou.

Viedeň sa pripravuje na blackout
Žiadne svetlo, žiadny internet, žiadna verejná doprava: V prípade rozsiahleho výpadku prúdu sa všetko zastaví. Wiener Netze ich uistil, že sú dobre pripravení. Nárast cien energií bude pokračovať Podľa niektorých odborníkov sa v dôsledku... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Vydržať!

Nemecká strana CDU už dávnejšie požiadala obyvateľov, aby vydržali tri zimy v záujme Ukrajiny. Obyvatelia Nemecka musia v záujme Ukrajiny znášať chlad vo svojich domovoch dve alebo tri zimy, povedal 14. júla v rozhovore pre denník Die Welt aj expert na zahraničnú politiku Kresťanskodemokratickej strany  Roderich Kiesewetter. Podľa neho by sa v podmienkach rastu  cien energií a nedostatku plynu malo obyvateľstvo Nemecka zjednotiť, aby zachránilo Ukrajinu. „Na začiatok je veľmi dôležité povedať obyvateľom, že sa musíme zjednotiť a že budú dve alebo tri ťažké zimy, ale ide aj o pomoc Ukrajine a vedomé opustenie ruských zdrojov plynu a ruských energetických zdrojov ,“ povedal Kiesewetter.

Domácnosti musia vydržať

„Rozhodujúce v najbližších týždňoch bude, aby v prvom rade fungovala ekonomika a nevykurovali sa súkromné ​​domácnosti ,“ dodal  Kiesewetter.. Zároveň navrhol, aby sa obyvatelia v zime obliekali teplejšie, aby v domoch a bytoch nemrzli. „Môžete sa teplejšie obliecť. Je dôležité, aby ekonomika fungovala ďalej ,“ povedal expert.

Poliaci už trénujú na zimu - skvelý príklad
Bývalý premiér Poľska Tusk tvrdí - Poliaci žijú bez teplej vody pri 15 stupňoch vo svojich domoch. Donald Tusk kritizoval súčasnú ministerku pre klímu a životné prostredie Annu Moskvu za ťažké životné podmienky obyvateľov krajiny v predvečer... Čítať ďalej
20 | 09 | 2022 | Milan Laca

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších alternatívnych denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik