Je rozhodnuté? Naď vysvetlil postoj k požiadavke SaS o odchode Igora Matoviča
11 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Jaroslav Naď vyvolal nedávno veľký rozruch svojim vyjadrením, že zvažuje odchod z politiky, pretože je z nej znechutený. Koaličná kríza vrcholí a bola aj hlavnou témou rozhovoru, ktorý priniesol Denník N. Naď vysvetlil svoj postoj a postoj OĽaNO k požiadavke SaS, ktorá žiada Matovičov odchod.

Demokracia v OĽaNO funguje

"Niekedy sa pousmejem, keď si prečítam, že v OĽaNO nie je demokracia, že si tam nemôžeme nič povedať, že sme utláčaní Igorom a musíme poslúchať. Predsedníctvo máme častejšie, ako by ste si mysleli, rokujeme a debatujeme o veciach veľmi otvorene," hovorí minister Naď o fungovaní v Matovičovom hnutí, ktorého je členom. Jeho argumeny, ako tvrdí, majú váhu aj u predsedu hnutia, aj u premiéra Hegera. Uviedol tiež, že obaja neraz prehodnotili svoje názory na základe jeho argumentov.

Matovičov odchod nedovolíme!

"Richard Sulík vo svojej strane o nás hovorí, že nebojte sa, oni cuknú, odíde a tak ďalej. Veľmi dobre vie, že (Matovič, pozn.red.) neodíde, a ja to hovorím tiež. Z tejto koalície odíde SaS. Akokoľvek to nechcem, od 1. septembra budeme mať na Slovensku menšinovú vládu. Túto vládu v štvorkoalícii už vidieť nebudeme, lebo Richard Sulík sa rozhodol, že aj túto vládu položí," konštatuje Naď, ktorý odstúpenie Igora Matoviča nepovažuje za reálnu možnosť.

Veľvyslanec Muška: USA síce nie ste, ale máte čo ponúknuť
Ukrajinský veľvyslanec na Slovensku Jurij Muška si uvedomuje, že Slovensko nie je ekonomicky príliš silné, napriek tomu žiada o pomoc. Deti potrebujú vzdelanie „Momentálne najakútnejším problémom je blížiaci sa začiatok školského roka. O... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

 V OĽaNO sú presvedčení, že práve Richard Sulík je ten, kto chce z politiky odísť, čím sa ani sám netají

"Očakávam, že možno deň pred vypršaním termínu sa Sulík postaví pred kamery a povie: mne ide o túto krajinu, takže navrhujem, že odídem a nech so mnou odíde aj Matovič. Sulík chce odísť a chce so sebou stiahnuť aj Igora Matoviča. To sa nestane," upozorňuje minister Naď s odkazom na Koaličnú zmluvu, v ktorej sa podľa jeho slov hovorí aj o tom, že strany si navzájom "nekádrujú" nominantov. 

Nehlasujú s fašistami

"Sulík je ten, kto odchádza z vlády a hovorí: hlasujte si s fašistami. My s nimi o ničom nerokujeme, žiadne dohody s nimi mať nebudeme, naši poslanci to odmietli," bráni sa minister obrany obvineniam, že napríklad hlasovanie o ostatnom "pro-rodinnom" balíčku financií bolo vyrokované s poslancami, ktorých dovtedy koalícia odmietala akceptovať. 

"Nech teda Richard Sulík tú vládu povalí, keď chce, nech hlasuje s fašistami a s mafiánmi, je to jeho rozhodnutie, ale my sme voličom sľúbili, že tu budeme štyri roky a urobíme v krajine poriadok. Žiadne osobné záujmy Richarda Sulíka, ktoré ho vedú k tomu, aby politikárčil na úkor krajiny, nebudeme rešpektovať," upozorňuje Naď v rozhovore pre denník N.

Ľudia s handicapom vyzývajú: nerobte si na nás politickú reklamu!
Pred pár rokmi sme boli svedkami, ako Ľudová strana naše Slovensko usporiadala nejakú akciu, na ktorej odovzdala rodinám, ktoré majú handicapovaného člena, šek s až príliš symbolickou sumou. Aktuálne si na handicapovanej umelkyni platí reklamu na... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Dusno vo vláde

"Pamätám si, keď raz Richard vulgárne nadával Igorovi. Odišiel som z rokovania, že asi by sme nemali byť v chlieve. Je tam asi 30 ľudí okolo, aj zamestnanci, ktorí to nepotrebujú počúvať. Ale inak tam je atmosféra dobrá a pracovná. Nie je to o tom, že by sme teraz chceli byť najlepší kamaráti, ale je to dobrá vláda," prízvukuje Naď na tému vládnych vzťahov.

Sulík nie je tímový hráč

Minister Naď nevidí riešenie v tom, že by odstúpili obaja ministri. Je presvedčený o tom, že to by vyriešilo situáciu len na istý čas, potom by chcel Richard Sulík vyhnať Igora Matoviča aj z parlamentu. Ak totiž nie je všetko tak, ako chce Sulík, tak nechce byť vo vláde. Sulíkove podmienky považuje za vydieranie a upozorňuje, že strana, ktorá získala 25 percent voličských hlasov sa nemôže nechať vydierať stranou, ktorá získala šesť percent.

Nie predčasným voľbám

"Ak by malo prísť k hlasovaniu o predčasných voľbách, určite budem proti. Podám demisiu, pôjdem do parlamentu a budem hlasovať proti, lebo takú blbosť, že by sme dopustili predčasné voľby a 12 rokov mafie na Slovensku, to už tu raz bolo a verím, že to znovu neurobíme," bráni sa minister tejto predstave.

Nora Kabrheľová už môže cestovať!
Boli časy, keď bola "všade" a neohrozene sa vyjadrovala ku "všetkému. Nora Mojsejová, dnes Kabrheľová je dnes známejšia cez súdne procesy a pobyt za mrežami. Aktuálne má však aj novinky, píše Pluska. Zrušený dozor Košický okresný súd Eleonóre... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Naď je rozhodnutý

"Niektoré veci si ešte nechám pre seba, ale faktom je, že niekto ma obviňuje, že z tých kontraktov mám nejaké zisky. Ja sa môžem otvorene pozrieť do očí každému a je mi jedno, či to podpíšem ja alebo niekto iný, sú to pre našu krajinu veľmi dôležité kontrakty. Keď si v istom momente poviem dosť, tak všetkým veľmi pekne poďakujem a odídem," ubezpečuje Naď v rozhovore pre denník N.

Naď tvrdí, že nie je stvorený na politikárčenie. Je presvedčený, že treba robiť pragmaticky pre krajinu a nie strácať čas nikam nevedúcimi diskusiami.

O Kuffovcoch

Informácie o rodine poslanca Kuffu registruje aj minister obrany, nakoľko sa týkajú aj vojenských lesov. Tie patria práve pod ministerstvo obrany. 

"Sú to vulgárni ľudia, ktorí bijú ľudí, preto s nimi nikdy hlasovať nebudeme," ubezpečuje minister Naď v rozhovore pre Denník N.

Generál Viktorín vyškolil Naďa: "Neklamte a jasne sa vyjadrite!"
Generál Jozef Viktorín, expert na bezpečnostnú a obrannú politiku 40 rokov služby: OS SR, MO SR a GŠ Člen Republikovej rady hnutia Republika si vo svojom statuse na Facebooku "podáva" zámer vybudovať kontajnerové mestečko na Lešti v hodnote 20... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik