Ľudia s handicapom vyzývajú: nerobte si na nás politickú reklamu!
10 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Pred pár rokmi sme boli svedkami, ako Ľudová strana naše Slovensko usporiadala nejakú akciu, na ktorej odovzdala rodinám, ktoré majú handicapovaného člena, šek s až príliš symbolickou sumou. Aktuálne si na handicapovanej umelkyni platí reklamu na sociálnych sieťach strana PS.

Oxymoron - politická nezištnosť

(Oxymoron - dve navzájom si odporujúce slová v jednom slovnom spojení; pozn. red.)

Nie, nedávam obe strany na jednu úroveň. Poznáme predsa históriu Mariana Kotlebu ešte z čias Pospolitosti a jej "akcií" po juhu Slovenska. Tieto dve veci som dala dokopy len kvôli tomu, že obe strany si robia politickú reklamu na zdravotne postihnutých ľuďoch. Netvrdím preto, že PS a ich zastupovanie umelkyne na vozíku je rovnaké, ako Kotlebových 1488 eur. Nie je. 

Richard Sulík: Pri ropovode Adria s kapacitou problém nebude
Minister hospodárstva Richard Sulík v stredu, 10. augusta, usporiadal tlačovú besedu k aktuálnej situácii s dodávkou ropy ropovodom Družba. Čo sa vlastne stalo Ruská strana kvôli sankciám EÚ nemala ako zaplatiť Ukrajine za tranzit ropy cez... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Aj tu dvojitý meter?

Uvažujem, čo by sa na sociálnych sieťach strhlo, keby si podobnú reklamu zaplatila hociktorá iná opozičná strana. Pritom musím povedať, že ako človek s telesným a zrakovým postihnutím si skutočne vážim to, že niekto sa konečne chytil témy dôstojného cestovania tejto skupiny ľudí. 

O čo šlo

V Nemecku žijúca umelkyňa sa potrebovala dostať na Slovensko, odkiaľ pochádza a zvolila si prepravu vlakom. Naše železnice mali však v kupé pre imobilných "zriadený" sklad potravín, alebo dokonca čosi ako bufet.

Odvážil by sa niekto posadiť na takmer dvanásťhodinovú cestu "zdravého" človeka? Možno odvážil, veď prečo nie.

Nevadilo by hocikomu z nás počas tej takmer 12hodinovej cesty po prvé, počúvať o chutiach cestujúcich na tuniakový sendvič, šunkovú bagetu či perlivú minerálku, po druhé nechať sa "občumovať", ako atrakcia vozňa? 

Ako je vôbec možné, že kupé vyhradené pre cestujúcich sa používa ako sklad, či bufet?

HS:"Protislovenský denník Sme a jeho mediálne sestry. Ako riešiť tieto médiá"
Alternatívne médiá sa po dlhej štátnej cenzúre vrátili. Hlavný denník opätovne spustil svoj web 01.08.2022. Posledné dni sa zo strany hlavných deinformačných médii (Denník Sme, Denník N,...)znova spustil akoby "hon na čarodejnice" a volajú po... Čítať ďalej
09 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Ale späť k téme

To všetko si zaslúži, aby sa tomu niekto konečne venoval. Osobne fakt snívam o dôstojnom cestovaní nie len na hlavnej trati. Lebo nie len v Bratislave, Trenčíne, či Mikuláši, žijú ľudia so zníženou mobilitou. 

Ale mám prosbu. Nerobte si na nás (nikto) politickú reklamu.

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik