Veľvyslanec Muška: USA síce nie ste, ale máte čo ponúknuť
10 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Ukrajinský veľvyslanec na Slovensku Jurij Muška si uvedomuje, že Slovensko nie je ekonomicky príliš silné, napriek tomu  žiada o  pomoc.

Deti potrebujú vzdelanie

„Momentálne najakútnejším problémom je blížiaci sa začiatok školského roka. O mesiac budú ukrajinské deti potrebovať nastúpiť do škôl, tie však musíme postaviť a opraviť,” otvoril jeden z problémov Muška, ktorý pripomenul, že bojuje sa v srdci krajiny. Pohraničné oblastiach na východ od nášho územia žijú relatívne normálnym životom.

Uvedomujú si ekonomiku

"Slovensko nie sú Spojené štáty. Akceptujeme, že aj susedská pomoc a ukrajinský Marshallov plán budú nevyhnutne ovplyvnené ekonomickými kapacitami Slovenska," konštatujú ukrajinskí zástupcovia po stredajšom stretnutí. Slovenským partnerom preto adresovali apel, podľa ktorého si majú vytýčiť čo najkonkrétnejšie oblasti pomoci, nech je účinná.

Ľudia s handicapom vyzývajú: nerobte si na nás politickú reklamu!
Pred pár rokmi sme boli svedkami, ako Ľudová strana naše Slovensko usporiadala nejakú akciu, na ktorej odovzdala rodinám, ktoré majú handicapovaného člena, šek s až príliš symbolickou sumou. Aktuálne si na handicapovanej umelkyni platí reklamu na... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Logistický partner

„Vidím v tomto ohľade dve témy. Ako prvú, pomoc Ukrajine ako susedného štátu, od jedného suseda druhému. Po druhé, Slovensko je tranzitným bodom pre všetko, čo ide z Európy na Ukrajinu. Pozeráme sa preto na logistiku, teda vytvorenie dobrej infraštruktúry na hraniciach, aby mohli štáty cez Poľsko aj Slovensko dopraviť všetko potrebné na Ukrajinu,” vysvetlil Muška a pripomenul, že rovnako to má fungovať aj opačným smerom.

O čo by teda malo ísť?

Podľa Mušku by mohlo ísť hlavne o dopravu, či energetiku. To sú oblasti, v ktorých ešte vieme poskytnúť veľkú pomoc. 

Čo sa týka konkrétnych oblastí, je to podľa veľvyslanca hlavne doprava, či energetika. „V tých by ste nám mohli poskytnúť veľkú pomoc,” dodal Muška.

Nora Kabrheľová už môže cestovať!
Boli časy, keď bola "všade" a neohrozene sa vyjadrovala ku "všetkému. Nora Mojsejová, dnes Kabrheľová je dnes známejšia cez súdne procesy a pobyt za mrežami. Aktuálne má však aj novinky, píše Pluska. Zrušený dozor Košický okresný súd Eleonóre... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik