Generál Viktorín vyškolil Naďa: "Neklamte a jasne sa vyjadrite!"
10 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Generál Jozef Viktorín,  expert na bezpečnostnú a obrannú politiku 40 rokov služby: OS SR, MO SR a GŠ Člen Republikovej rady hnutia Republika si vo svojom statuse na Facebooku "podáva" zámer vybudovať kontajnerové mestečko na Lešti v hodnote 20 miliónov eur.

Ubytovanie zahraničných armád

"Ruku na srdce. Hovoríme o počte 2500-4500 osôb. Za takú cenu by mohli byť aj v hoteli. Druhá vec, podpísaná zmluva s USA okrem iného hovorí, viackrát to deklaroval aj sám minister Naď, že USA si na Lešti vybudujú infraštruktúru a logistické zabezpečenie z vlastných prostriedkov. A keď skončia, bezodplatne to odstúpia Slovensku. No a my zrazu 20 miliónov na ubytovanie dávame," nestačí sa čudovať generál Jozef Viktorín. Ten sa "prekvapene pýta", či doteraz na Lešti nebývali príslušníci slovenskej armády a či sme tam neubytovávali vojakov pri rôznych cvičeniach. Asi viacerých by, tak, ako jeho, zaujímali doterajšie investície do ubytovacích kapacít.

Čo tvoria jednotlivé položky rozpočtu

"Teraz pár údajov k tým 20 miliónom na „kontajnerové“ mestečko:

● projektová dokumentácia - 283,250 eur,

● inžinierska činnosť - 240,000 eur,

● zabezpečenie stavebného povolenia - 200,000 eur,

● dohľad - 300,000 eur,

● celková realizácia stavby – 19,13 milióna eur!

Teraz už iba otázka na ministra. Vie, že kontajnery na ubytovanie sú štandardizované v rámci NATO a netreba ich obstarávať?" Pýta sa ďalej Viktorín.

Richard Sulík: Pri ropovode Adria s kapacitou problém nebude
Minister hospodárstva Richard Sulík v stredu, 10. augusta, usporiadal tlačovú besedu k aktuálnej situácii s dodávkou ropy ropovodom Družba. Čo sa vlastne stalo Ruská strana kvôli sankciám EÚ nemala ako zaplatiť Ukrajine za tranzit ropy cez... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Kde je pravda?

"Čo to vlastne idete na tej Lešti budovať? Klamať sa nepatrí. To vás doma neučili? Tak neklamte a jasne sa vyjadrite. Aj keď sociálny súcit u Vás občan nevzbudzuje, predsa len si zaslúži vedieť, kam idú jeho ťažko zarobené peniaze," píše generál Viktorín.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik