Najvyšší rakúsky súd rozhodol: Zákaz vstupu neočkovaných do kaderníctiev bol nezákonný
03 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Rakúsky ústavný súd rozhodol, že bolo nezákonné, aby vláda zakázala neočkovaným ľuďom vstup do kaderníckych salónov, a tiež vyhlásil, že nezákonný bol aj zákaz vstupu do kultúrnych inštitúcií, informoval Breitbart.

Ústavný súd zistil, že vládne obmedzenie na nezaočkovaných ľudí, pokiaľ ide o holičov a kadernícke salóny, bolo nezákonné, pretože zákon o opatreniach COVID-19 ustanovil výnimky pre ľudí, ktorí neboli očkovaní proti koronavírusu, na základné potreby, medzi ktoré súd uviedol aj ostrihanie vlasov.

Rakúsko prehodnocuje 

Súd tvrdí, že svoju úlohu zohrala aj dĺžka obmedzení, ale poznamenal, že vláda obmedzenia niekoľkokrát predĺžila až do bodu, keď neočkovaným bol na približne jedenásť týždňov odopretý prístup ku kaderníkovi, uvádza Kronen Zeitung.

Rozhodnutie je len posledným odstránením rakúskej politiky obmedzovania koronavírusov vo Wu-chane a prichádza v čase, keď Ústavný súd rozhodol, že zákaz vstupu neočkovaných do kultúrnych inštitúcií na jeseň minulého roka bol tiež nezákonný .

Súd však povedal, že nejde o samotný zákon, ale skôr o to, že pre cirkvi a náboženské inštitúcie existujú výnimky a že s kultúrnymi inštitúciami by sa malo zaobchádzať rovnako a mali by si tiež stanoviť vlastné pravidlá.

Ste po vakcíne a máte nežiadúcu reakciu? Zrejme ste "na hlavu"
Ak máte po vakcíne nežiadúce účinky, je možné že to máte v hlave "pomotané".Toto je reakcia Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv na nežiadúce účinky po vakcináci proti kovidu. Štátnemu ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) nahlásili k nedeli (31. 7.) v... Čítať ďalej
03 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Rakúska vláda zrušila zákon, ktorý by prinútil obyvateľov krajiny, aby boli plne zaočkovaní proti koronavírusu, pričom minister zdravotníctva krajiny tvrdí, že variant omikrón „zmenil pravidlá“.

Tento týždeň Rakúsko zrušilo takmer všetky svoje zostávajúce obmedzenia týkajúce sa koronavírusu vrátane príkazov na nosenie rúšok. Ľuďom, ktorí budú mať pozitívny test na vírus, bude zrušená karanténa, pokiaľ budú mať na sebe masku FFP2.

Niektoré obmedzenia zostávajú v platnosti, ako napríklad zákaz komukoľvek infikovanému vírusom jesť alebo piť mimo ich izolačnej oblasti, pretože by si museli zložiť masky.

Všetko vraj niečo stojí! Vyženie Volvo zemiaky zo Slovenska?
Každá investícia so sebou prináša aj niečo, čoho je nutné sa vzdať. Slovensko sa teší príchodu ďalšieho investora, tentokrát na skutočne zanedbávaný východ. Je však výber konkrétnej lokality ideálny? Denník Pravda pripomína, že Slovensko, okrem 400... Čítať ďalej
03 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Trhliny v spoločnosti

Nové pravidlá predstavujú masívny obrat pre Rakúsko, ktoré bolo jednou z mála krajín v Európe, ktoré začiatkom tohto roka presadzovalo povinné očkovanie pre všetkých dospelých , pričom hrozilo, že každému, koho pristihnú nezaočkovaného, ​​udelí pokutu.

Zákon o povinnom očkovaní najprv pozastavila a neskôr v júni zrušila vláda, ktorá tvrdila, že situácia ohľadom pandémie sa zmenila a zákon už nie je potrebný.

Rakúsky minister zdravotníctva Johannes Rauch tiež poznamenal, že táto politika spôsobila „hlboké trhliny“ v rakúskej spoločnosti a krajina už nie je v „katastrofickom režime“ ohľadom vírusu.

Po astronomických cenách príde niečo ešte horšie. Čo nás teda čaká?
Nie, tentokrát nejde o nejakú predpoveď Baby Vangy, ktorú si prečítame radi, ale berieme ju s rezervou. Toto je prognóza, ktorú nám ponúka Lukáš Kovanda, ekonóm banky Trinity Bank. Rozhovor s ním zverejnil portál HNonline. Inflácia ešte... Čítať ďalej
03 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik