Ste po vakcíne a máte nežiadúcu reakciu? Zrejme ste "na hlavu"
03 | 08 | 2022 I Ivan Mihale

Ak máte po vakcíne nežiadúce účinky, je možné že to máte v hlave "pomotané".Toto je reakcia Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv na nežiadúce účinky po vakcináci proti kovidu.

Štátnemu ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) nahlásili k nedeli (31. 7.) v súvislosti s očkovaním proti novému koronavírusu 11.091 podozrení na nežiaduce účinky. Z celkového počtu hlásení vyhodnotili 1715 ako závažných. ŠÚKL o tom informuje na svojom webe.

ŠÚKL pripomína, že vakcíny určené na prevenciu ochorenia COVID-19 sú podávané injekčne do svalu a môžu v priebehu hodín až dní po podaní vyvolať reakcie menšej alebo strednej intenzity, ktoré spontánne počas niekoľkých dní odznievajú. Výskyt a intenzita nežiaducich reakcií závisia od viacerých faktorov, napríklad od celkového zdravotného stavu človeka, od veku, iných súbežne užívaných liekov, imunitnej odpovede či od psychického nastavenia človeka.

Zvrat v kauze Súmrak: Vyšetrovateľ chce obžalovať Fica, no ÚŠP vrátil vec na doplnenie dokazovania
Policajný vyšetrovateľ navrhol podať obžalobu na obvineného expremiéra Roberta Fica, exministra vnútra Roberta Kaliňáka (obaja Smer-SD) a ďalších v kauze Súmrak. Návrh špeciálnej prokuratúre doručili v pondelok (1. 8.). Vyplýva to z informácií... Čítať ďalej
03 | 08 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik