Európske médiá v šoku: Švédi bez medajly?!? Nonsens!
19 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Nad Tatrou sa zablískalo! To, že Švédsko odíde z olympiády v Pekingu bez medajly by si ešte na poludnie nepripúšťal nikto z tímu Troch koruniek. Slováci veľmi opatrne dúfali. My s kolegyňou v redakcii sme v polovici poslednej tretiny vedeli, že "to" máme. 

Ako sú na tom médiá vo Švédsku, či Česku? Nuž - spamätávajú sa zo šoku.

Švédske médiá
Aftonbladet: 

Cituje ich portál HNonline.sk: "Tri korunky bez medaily. Švédi boli ako mŕtvi, povedal legendárny Peter Forsberg. Slováci ich vygumovali." Mužstvo Švédska zrejme nechalo všetky sily v semifinálovom zápase s Ruskom s vedomím, že dnes sú favoritmi práve Tre kronor.

​expressen.se:

"Šok, sme bez medaily. Slováci boli skvelí počas celého turnaja a zaslúžene berú bronz. Od úvodných minút diktovali tempo hry a poslali Švédov domov s prázdnymi rukami." 

svt.se:

"Po slabom výkone v zápase o bronz sa vraciame domov z Pekingu bez medaily. Hráči Tre kronor mali v nohách ťažký semifinálový zápas s tímom Ruského olympijského výboru, na oddych mali necelých 24 hodín a na ľade to bolo vidieť. Mali problém dostať sa do hry, útočná hra bola fádna. Po bezgólovej úvodnej 20-minútovke sa Slováci dostali na koňa v druhej tretine," citujú HNonline.sk švédsky portál, ktorý len potvrdzuje vyššie tvrdenie o podcenení súpera.

Slovensko jasá, politici ďakujú, do Pekingu smerujú stovky gratulácií
Vyhrali sme 4:0! Máme bronz! Naša olympijská hokejová reprezentácia sa domov vracia s jedným z najcennejších kovov. Gratulujeme a ďakujeme! Podobnými príspevkami je od konca zápasu so Švédskom zaplavená sociálna sieť medzi Tatrami a Dunajom,... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

České médiá
idnes.cz:

Český portál podľa Pravdy ocenil to, že Craig Ramsay stavil pri výbere tímu okolo kapitána Hrivíka na mladý tím. "Sedem gólov na turnaji zaznamenal len 17-ročný Juraj Slafkovský, ktorý skóroval dva razy aj vo finále. Rybár skvelé výkony v bránke zavŕšil čistým kontom."

Juraj Slafkovský, strelec dvoch gólov v dnešnom zápase / screenshot z Youtube

isport.cz: 

"Historická medaila!" Nevychádza z údivu citovaný portál: "Nad Tatrou sa blýska! Slovenský tím prepísal svoju olympijskú históriu, keď zdolal Švédsko v súboji o bronz. Dvakrát skóroval Juraj Slafkovský, ku ktorému sa pridali aj Pavol Regenda a Samuel Takáč. Švédov vynuloval brankár Patrik Rybár."

T. Taraba to nevydržal! Mohol sa TOTO opýtať?
Keď T. Taraba za Život- NS v októbri minulého roku uviedol na svojom profile slová uznania a pripol fotografiu dcéry prezidentky Čaputovej, strhla sa obrovská vlna nenávisti a kritiky. Taraba vvvolal vlnu cunami za to, že zverejnil fotografiu... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | Ivan Mihale

Ruské médiá 
Sport Express: 

"dnešné finále tiež vidí ako historickú chvíľu pre Slovensko. Dva góly do prázdnej bránky ukončili čakanie Slovenska na medailu z olympiády. Slafkovského dva góly zariadili bronz pre Slovensko, prvú medailu pre krajinu pod piatimi kruhmi." cituje Pravda ruský portál.

iihf.com

Slovenskú bronzovú medajlu si všimol aj hokejový portál. Takto podľa portálu HNonline.sk rekapituluje cestu slovenského tímu za olympijským bronzom: "Slovensko získalo prvú olympijskú medailu v hokeji. Dva góly v druhej tretine a pevná defenzíva v záverečných 20 minútach zariadili triumf 4:0 nad Švédskom v zápase o bronz na ZOH v Pekingu. Vo Vancouveri 2010 boli Slováci tiež blízko k zisku bronzu, nad Fínskom viedli v tretej časti 3:1, ale náskok premrhali a prehrali 3:5. Podobný kolaps sa im dnes neprihodil." 

Slovensko prepisuje hokejové dejiny! A politici? Najprv bojkot, teraz hrdosť
Šport si zaslúži väčšiu podporu! Asi za všetkých to skonštatoval vo svojom statuse na sociálnej sieti historik a publicista Eduard Chmelár. Táto generácia sa navždy zapíše do sŕd "Ďakujeme za tú obrovskú húževnatosť a bojovnosť, za to maximálne... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected].

Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.