Slovensko prepisuje hokejové dejiny! A politici? Najprv bojkot, teraz hrdosť
19 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Šport si zaslúži väčšiu podporu! Asi za všetkých to skonštatoval vo svojom statuse na sociálnej sieti historik a publicista Eduard Chmelár.

Táto generácia sa navždy zapíše do sŕd

"Ďakujeme za tú obrovskú húževnatosť a bojovnosť, za to maximálne nasadenie, za tú neskutočnú radosť, ktorú ste priniesli na Slovensko a aspoň na chvíľu nás spojili," vyslovil sa dojatý Chmelár na facebooku.

Podľa publicistu táto historicky prvá hokejová medaila z olympijských hier má pre nás v tejto chvíli cenu zlata, a táto generácia sa navždy zapíše do sŕdc svojich fanúšikov podobne ako generácia Šatana, Bondru a Demitru.

"Keď opadne vlna eufórie, bude treba vybojovať ešte jeden boj - boj o väčšiu podporu športu. Žiadna politická garnitúra ho nezdecimovala viac ako táto," skonštatoval historik.

Z. Čaputová: Sme na vás hrdí
Slovensko má bronz! Obrovská gratulácia našim hokejistom do Pekingu, pridala sa k blahoželaniam na sociálnej sieti aj hlava štátu Zuzana Čaputová. "Vďaka, že ste to nevzdali, že ste počas celého olympijského turnaja nestratili odhodlanie. Vaša... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Najprv bojkot, teraz hrdosť

"Teraz sa budú chcieť opäť všetci fotiť s hokejistami, najmä tí, ktorí už zabudi, že ZOH v Pekingu vlastne bojkotujú alebo tí, ktorí nedovolili ani zaočkovaným fanúšikom dostať sa na štadióny...," pripomína postoje niektorých politikov na čele s prezidentkou Chmelár.

"Ale úloha politikov nie je fotiť sa pred televízormi. Vychutnajme si víťazstvo, ale nezabúdajme - títo chlapci, ale aj Petra Vlhová a iní športovci nám svojimi výkonmi posielajú hlavne jeden odkaz: ŠPORT SI ZASLÚŽI VÄČŠIU PODPORU!"

Sny sa stali skutočnosťou! Olympijský bronz máme vo vrecku!
Znie to neuveriteľne! Slovenskí hokejisti sa postavia na stupienok víťazov. Naši chlapci na olympiáde v Číne získali historický bronz. Nesklamali! Ba čo viac, neuveriteľne prekvapili. Nie len všetkých slovenských fanúšikov, ale celý svet!... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.