Známy virológ zatiaľ NEODPORÚČA 4. posilňovacie očkovanie. Čakajú nás nekonečné vakcíny?
18 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

 

Pre noviny Die Welt nedávno poskytol rozhovor uznávaný nemecký virológ Florian Krammer. Hovoril o tom, aký by mohol byť priebeh pandémie COVIDu-19 pri súčasnom pokračovaní štvrtého očkovania. Reakcia imunitného systému naň nemusí dopadnúť podľa predstáv, píše epochtimes.de.

Virológ Florian Krammer, profesor vakcinológie na Icahn School of Medicine v Mount Sinai Hospital v New Yorku, v rozhovore pre Die Welt varuje pred prirýchlym štvrtým posilňovacím očkovaním. Stále totiž chýba príliš veľa údajov.

EMA: Príliš veľa boostrov môže preťažiť imunitný systém. Zatiaľ nevidí potrebu upravenej vakcíny proti Omikronu
Európska lieková agentúra (EMA) varuje pred pravidelným posilňovacím očkovaním v krátkych intervaloch. Uviedla, že je potrebné nájsť spôsob, ako prejsť od pandémie k endemickému výskytu. EMA zatiaľ nevidí potrebu upravenej vakcíny na Omikron,... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Vakcíny sa budú prispôsobovať aj v budúcnosti

Izrael v súčasnosti očkuje starších ľudí nad 60 rokov štvrtou dávkou vakcíny spoločnosti Pfizer. Približne 500 000 ľudí tam už dostalo dvojitý booster proti koronavírusu. Keďže sa neustále objavujú nové varianty, vakcíny sa budú pravidelne prispôsobovať aj v budúcnosti.

Má zmysel 4. dávka?

Podľa Krammera je stále nejasné, do akej miery má štvrté očkovanie v súčasnosti zmysel. Zatiaľ o tom nie sú k dispozícii žiadne údaje. Virológ si skôr kladie otázku:

„Čo sa stane po štvrtom očkovaní? Je imunitná odpoveď slabšia ako po druhej či tretej dávke?  Nie je rozumnejšie počkať na vakcínu proti Omikronu?“

EMA: Polovica populácie v Európe sa môže nakaziť Omikronom do 8 týždňov (VIDEO)
Podľa Európskej liekovej agentúry (EMA) sa „vďaka“ rýchlemu šíreniu variantu Omikron stáva COVID endemickou chorobou, s ktorou musí ľudstvo žiť, píše de.euronews.com. Omikron ako prirodzený booster? Marco Cavaleri, vedúci oddelenia Európskej... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne údaje

Krammer je presvedčený, že tretie očkovanie je dôležité. V súčasnosti existuje množstvo údajov a výsledkov štúdií o tejto problematike. Spochybňuje však, že by bolo možné očkovať štvrtýkrát bez potrebných údajov.

„Bolo by dobré urobiť klinickú štúdiu a pozrieť sa aj na časové intervaly. Najprv musíte počkať, kým sa imunitný systém upokojí," – radí Krammer a dodáva: „Niekedy mám pocit, že ľudia by chceli dostať štvrté očkovanie len mesiac po treťom, ale to jednoducho nepomáha."

Najnovšia štúdia: Môže bežné prechladnutie ochrániť pred COVIDom-19?
Podľa najnovšej štúdie môže prirodzená reakcia organizmu na prechladnutie pomôcť v boji proti COVID-19. Vedci zistili, že T-bunky, ktoré telo produkuje na boj proti bežnému prechladnutiu, ktoré môže byť rovnako ako COVID-19 spôsobené... Čítať ďalej
11 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Nekonečné očkovaníe?

Rozhovor sa týkal aj otázky, či sa bude musieť v budúcnosti pravidelne očkovať proti rôznym variantom vírusu. A či existuje riziko nekonečnej „slučky“ medzi mutáciou vírusu a prispôsobenou vakcínou.

Virológ to úplne nevylučuje. Podľa neho by to však nemalo byť rovnaké ako v prípade chrípky, keď sa musíte očkovať každý rok. Skôr predpokladá, že je porovnateľná s očkovaním FSME, proti kliešťovej encefalitíde. Tento zoznam sa obnovuje každých niekoľko rokov. Očkovanie by sa potom uskutočnilo, keď sa objaví variant, ktorý by mohol spôsobiť problém.

Ruky preč od zneužívania údajov z národného registra očkovania! Šikana zo strany štátu
Bádensko-württemberský splnomocnenec pre ochranu údajov Stefan Brink naliehavo varuje pred priveľkým prístupom štátu k zdravotným údajom a pred zavedením národného registra očkovania, informuje epochtimes.de. Šikana zo strany štátu „Dávajte si... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

EMA varuje pred preťažovaním imunitného systému

Európska lieková agentúra (EMA) varuje pred pravidelným posilňovacím očkovaním v krátkych intervaloch. Ak sa bude posilňovať imunitný systém každé štyri mesiace, hrozí, že sa preťaží a vyčerpá. Príliš veľa posilňovacích dávok vo veľmi krátkom čase by mohlo narušiť imunitnú odpoveď, dodáva epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Predávkovanie: V nemocnici v Budapešti dostalo viacero ľudí naraz šesť dávok vakcíny. Aká bola reakcia?
Prípad sa odohral v Národnom kardiologickom ústave Györgya Gottsegena. Podľa informácií 24.hu je postihnutých celkovo 12 očkovaných. V Národnom kardiologickom ústave Györgya Gottsegena v Budapešti bolo nedávno zaočkovaných niekoľko ľudí šiestimi... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.