Predávkovanie: V nemocnici v Budapešti dostalo viacero ľudí naraz šesť dávok vakcíny. Aká bola reakcia?
08 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Prípad sa odohral v Národnom kardiologickom ústave Györgya Gottsegena. Podľa informácií 24.hu je postihnutých celkovo 12 očkovaných.

V Národnom kardiologickom ústave Györgya Gottsegena v Budapešti bolo nedávno zaočkovaných niekoľko ľudí šiestimi dávkami vakcíny.  Túto informáciu potvrdilo aj Generálne riaditeľstvo Národnej nemocnice (OKFŐ). Týka sa to 12 očkovaných ľudí.

„Flurona“ – dvojitá nákaza koronavírusom a chrípkou súčasne: Už je v TÝCHTO krajinách. Ide o NOVÝ vírus?
Izrael vyvolal vo svete veľký rozruch po objavení „Flurony" – dvojnákazy koronavírusom a chrípkou súčasne. Dvojitá infekcia sa už zistila aj v ďalších krajinách. V kombinácii s chrípkou je Omikron, aj Delta, informuje... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Vakcínu nezriedili

Odborník, ktorý sa previnil, omylom nezriedil vakcínu, čo spôsobilo predávkovanie.

Vakcíny sa podávajú v ampulkách na miestach očkovania, každá ampulka obsahuje dostatok vakcíny na zaočkovanie viacerých ľudí. Musí sa však riediť podľa predpisu a môže sa použiť až potom. Tento druhý krok bol v spomínaných prípadoch opomenutý.

Podľa nemocnice išlo jednoznačne o ľudskú nedbanlivosť. Už sa podnikli opatrenia, aby sa už nič také nezopakovalo.

Po 48-hodinovom sledovaní predávkovaných osôb nie je podozrenie, že by došlo k poškodeniu zdravia v reakcii na vysokú dávku vakcíny, oznámilo ministerstvo zdravotníctva. Zdravotný stav osôb sa naďalej monitoruje.

Štvrtá dávka vakcíny ZLYHÁVA - prvé údaje z Izraela
Ani štvrté očkovanie nezabezpečuje dlhodobú účinnosť proti COVIDu. Ukazujú to prvé výsledky štúdie z Izraela. Hoci po druhom "posilňovači", celkovo štvrtej dávky vakcíny mRNA, hladiny protilátok nakrátko stúpnu, rýchlo opäť klesnú, píše Waldo Holz... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Prípad nie je ojedinelý

V Maďarsku vlani v máji omylom podali jednému človeku šesť dávok vakcíny namiesto jednej. Muža zo Szombathely nedopatrením zaočkoval jeho rodinný lekár plnou ampulkou. Po zistení chyby muža previezli do nemocnice na pozorovanie. Mal horúčku a bolesti hlavy, no žiadne vážne vedľajšie účinky sa u neho neprejavili.

Zlyhanie ľudského faktora

V medzinárodnej tlači sa v poslednom čase objavilo niekoľko správ o podobných prípadoch po celom svete a vo všetkých prípadoch bez výnimky došlo k ľudskej chybe.

Len pred rokom dostala 23-ročná Talianka niečo vyše štyroch dávok vakcíny Pfizer naraz. Chybu urobila prepracovaná zdravotná sestra.  Zaočkovanú ženu previezli do nemocnice, no ani ona nemala z toho závažné vedľajšie účinky.

Omikron je u 2- až 3-krát OČKOVANÝCH takmer 4-krát infekčnejší ako Delta
Objavujú sa aj štúdie, ktoré skúmajú výskyt infekcií Omikronom v rôznych prostrediach a v porovnaní s predchádzajúcimi variantmi. Teraz je isté, že priebeh ochorenia Omikronom je oveľa neškodnejší než v prípade všetkých predchádzajúcich variantov.... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

K predávkovaniu odvtedy došlo okrem iného v Nemecku, Austrálii a Spojených štátoch. Neboli hlásené žiadne vážne následky alebo úmrtia.

Čo sa stane, ak sa podá viac dávok naraz?

Mimochodom, počas klinických skúšok s vakcínou Pfizer sa skúmalo, čo sa stane, ak sa niekomu omylom podajú štyri dávky. Vraj sa nepozorovali žiadne konkrétne následky. Vedecký výskum možných dlhodobých účinkov predávkovania však zatiaľ nie je k dispozícii, dodáva 24.hu.

(Medzititulky red. HD.)

NOVÝ VARIANT koronavírusu v Európe! Má veľmi veľa mutácií
O novom variante sa zatiaľ toho veľa nevie. Objavil sa vo Francúzsku a údajne pochádza z Kamerunu. Má veľa mutácií, informuje Der Tagesspiegel. Dvanásť ľudí z južného Francúzska sa pravdepodobne nakazilo novým variantom koronavírusu. Vyplýva to z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.