EMA: Polovica populácie v Európe sa môže nakaziť Omikronom do 8 týždňov (VIDEO)
14 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Podľa Európskej liekovej agentúry (EMA) sa „vďaka“ rýchlemu šíreniu variantu Omikron stáva COVID endemickou chorobou, s ktorou musí ľudstvo žiť, píše de.euronews.com.

Omikron ako prirodzený booster?

Marco Cavaleri, vedúci oddelenia Európskej liekovej agentúry (EMA) pre biologické zdravotné hrozby a stratégie očkovania, v Amsterdame povedal , že Omikron by mohol pôsobiť ako „prirodzený booster". Ak má veľa ľudí silnú imunitu, môže to byť cesta k endemickosti.

„Endemická je napríklad chrípka, ktorá pravidelne postihuje väčšinu ľudí v určitom regióne. Ich imunitný systém je tak pripravený na vírusy.

Pochybnosti o štvrtom očkovaní celej populácie

Obávame sa stratégie, ktorá sa spolieha na opakované očkovanie v krátkych intervaloch, vyjadril sa Marco Cavaleri.

EMA teda zároveň vyjadrila pochybnosti o štvrtom očkovaní celej populácie.

Predávkovanie: V nemocnici v Budapešti dostalo viacero ľudí naraz šesť dávok vakcíny. Aká bola reakcia?
Prípad sa odohral v Národnom kardiologickom ústave Györgya Gottsegena. Podľa informácií 24.hu je postihnutých celkovo 12 očkovaných. V Národnom kardiologickom ústave Györgya Gottsegena v Budapešti bolo nedávno zaočkovaných niekoľko ľudí šiestimi... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Vedúci oddelenia EMA pre biologické zdravotné hrozby a stratégie očkovania tiež uviedol, že „zatiaľ nemáme údaje o štvrtej dávke. Pred vydaním odporúčania by sme ich chceli vidieť. Viac nás však znepokojuje stratégia, ktorá sa spolieha na opakované očkovanie v krátkych intervaloch."

7 miliónov nových prípadov v novom roku

V prvom týždni nového roka bolo v Európe nahlásených viac ako 7 miliónov nových prípadov COVID-19, čo je viac ako dvojnásobok za dva týždne.

Do 8 týždňov sa môže v Európe nakaziť polovica populácie

Regionálny riaditeľ WHO Hans Kluge sa vyjadril, že podľa Inštitútu pre zdravotnícke merania a hodnotenia sa očakáva, že v nasledujúcich šiestich až ôsmich týždňoch sa Omikronom nakazí viac ako 50 percent populácie.

Nie je to všeliek! Varovanie pred klamlivými nádejami z plošného povinného očkovania
Medzi liberálmi v Nemecku sa stupňuje skepsa voči povinnému celoplošnému očkovaniu. Hovorí sa o klamlivých nádejách a uvažuje sa o alternatívnych návrhoch v boji proti COVIDu, píše epochtimes.de. Šéf bádensko-württemberskej FDP Michael Theurer... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Úmrtnosť však zostáva stabilná a naďalej je najvyššia v krajinách s vysokou incidenciou a nízkou mierou očkovania.

WHO vyzvala krajiny, v ktorých nedošlo k nárastu Omikronu, aby prijali primerané preventívne opatrenia. Svetová zdravotnícka organizácia uviedla, že náchylní ľudia v už postihnutých krajinách musia byť osobitne chránení a školy by mali zostať otvorené, uzatvára de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

Ruky preč od zneužívania údajov z národného registra očkovania! Šikana zo strany štátu
Bádensko-württemberský splnomocnenec pre ochranu údajov Stefan Brink naliehavo varuje pred priveľkým prístupom štátu k zdravotným údajom a pred zavedením národného registra očkovania, informuje epochtimes.de. Šikana zo strany štátu „Dávajte si... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.