Dilema: aj ŠTYRIKRÁT(!) očkovaní sa nakazili koronavírusom
18 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Už vyše 537 000 ľudí v Izraeli bolo zaočkovaných po štvrtýkrát. Podľa predbežných výsledkov izraelskej štúdie sa však úplná ochrana očkovaním neprejavila tak, ako sa očakávalo. Profesor Gili Regev z nemocnice Shiba hovorí o "dileme", informuje epochtimes.de.

Podľa izraelskej štúdie štvrté očkovanie proti koronavírusu neposkytuje dostatočnú ochranu proti variantu Omikron. Profesor Gili Regev z nemocnice Shiba pri Tel Avive uviedol, že infekcie boli zaznamenané aj u ľudí, ktorí boli očkovaní štyrikrát(!).

Približne 150 účastníkov štúdie dostalo pred dvoma týždňami štvrtú dávku vakcíny od spoločnosti Biontech-Pfizer. Potom pred týždňom dostalo ďalších 120 účastníkov po troch dávkach vakcíny Biontech/Pfizer štvrté očkovanie vakcínou Moderna.

EMA: Príliš veľa boostrov môže preťažiť imunitný systém. Zatiaľ nevidí potrebu upravenej vakcíny proti Omikronu
Európska lieková agentúra (EMA) varuje pred pravidelným posilňovacím očkovaním v krátkych intervaloch. Uviedla, že je potrebné nájsť spôsob, ako prejsť od pandémie k endemickému výskytu. EMA zatiaľ nevidí potrebu upravenej vakcíny na Omikron,... Čítať ďalej
16 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Štvrté očkovanie kombinovanými vakcínami

Ide o prvú celosvetovú štúdiu so štvrtým očkovaním kombinovanými vakcínami, uviedol Regev. Výsledky oboch skupín po jednom týždni boli podľa neho veľmi podobné. „Nevidíme výrazný rozdiel." Regev zdôraznil, že ide o priebežné výsledky štúdie, preto nechcel uviesť presnejšie údaje.

Vyše 530 000 ľudí má za sebou už 4. dávku

„Rozhodnutie podať ľuďom so zníženou imunitou štvrtú dávku môže priniesť malú výhodu," - povedal Regev a pokračoval, „ale pravdepodobne to nie je dosť na to, aby sme ju dali celej populácii."

V súčasnosti sa v Izraeli môžu dať štvrtou dávkou zaočkovať aj osoby staršie ako 60 rokov a zdravotnícky personál. Regev hovorí o "dileme", či vzhľadom na predbežné výsledky štúdie vôbec podať štvrtú dávku zdravým ľuďom nad 60 rokov. „Ak má niekto osobné riziko, potom je lepšie očkovať teraz, ak nie, potom je možno lepšie počkať."

EMA: Polovica populácie v Európe sa môže nakaziť Omikronom do 8 týždňov (VIDEO)
Podľa Európskej liekovej agentúry (EMA) sa „vďaka“ rýchlemu šíreniu variantu Omikron stáva COVID endemickou chorobou, s ktorou musí ľudstvo žiť, píše de.euronews.com. Omikron ako prirodzený booster? Marco Cavaleri, vedúci oddelenia Európskej... Čítať ďalej
14 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Len 62 percent Izraelčanov plne zaočkovaných

Len približne 62 percent z 9,4 milióna Izraelčanov sa stále považuje za „plne zaočkovaných". Ide o osoby dvakrát očkované do šiestich mesiacov po druhej dávke a osoby s posilňovacím očkovaním.

Tridsať percent populácie nie je očkovaných vôbec a 8 percentám vypršala platnosť očkovania. Podľa izraelského ministerstva zdravotníctva dostalo takmer 4,4 milióna Izraelčanov už tretiu dávku očkovacej látky a viac ako 537 000 už štvrtú, dodáva epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Najnovšia štúdia: Môže bežné prechladnutie ochrániť pred COVIDom-19?
Podľa najnovšej štúdie môže prirodzená reakcia organizmu na prechladnutie pomôcť v boji proti COVID-19. Vedci zistili, že T-bunky, ktoré telo produkuje na boj proti bežnému prechladnutiu, ktoré môže byť rovnako ako COVID-19 spôsobené... Čítať ďalej
11 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.