Európa: Odmietajúci očkovanie čelia čoraz väčším ťažkostiam (VIDEO)
11 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

V mnohých európskych krajinách je tón voči odmietajúcim očkovanie čoraz tvrdší. Taliansko nie je výnimkou a opäť uťahuje skrutky tým, ktorí sa nechcú dať očkovať proti COVIDu-19, informuje de.euronews.com.

Taliansko: vstupenka v podobe „zeleného superpasu“

V Taliansku začal platiť v celej krajine tzv. „zelený superpas“. Ten je vstupenkou do barov, reštaurácií, na vonkajšie podujatia, umožňuje aj cestovanie. Dostanú ho však len plne zaočkovaní a osoby, ktoré COVID-19 už prekonali.

„U neočkovaných ľudí je vyššie riziko, že ochorejú a budú mať symptómy, alebo sa u nich vyvinú dokonca závažnejšie formy ochorenia,“- vyhlásil taliansky premiér Mario Draghi a nabádal tých, ktorí to ešte nestihli, aby sa dali zaočkovať.  

Treba 4. dávku vakcíny špeciálne proti Omikronu?
Koľko posilňovacích očkovaní proti Covidu-19 je ešte potrebných? A príde aktualizovaná dávka priamo proti Omikronu? – pýta sa de.euronews.com. „Chystám sa prihlásiť už rovno aj na štvrté očkovanie, aby som sa už nemusela takto stresovať," –... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Reštriktívne opatrenia v Rumunsku

V Rumunsku sa na dva týždne sprísňujú reštriktívne opatrenia v ohniskách nákazy koronavírusom. Reštaurácie, bary, športové haly a iné zariadenia budú môcť byť prevádzkované len do 30 percent svojej kapacity.

Island sa zameral na očkovanie detí

Na Islande sa venuje zvýšená pozornosť očkovaniu detí. Na vakcináciu prichádzajú niekedy aj celé rodiny.

Nemecko: Vyše 95-percentný podiel nákazy Omikronom u očkovaných
V najnovšej správe nemeckého Inštitútu Roberta Kocha (RKI) sú zaujímavé údaje o tom, kto bol nakazený variantom Omikron. Výsledky zrkadlia poznatky aj z iných krajín, ako je Dánsko alebo Spojené kráľovstvo. Ako sa dalo očakávať, Omikron vytláča... Čítať ďalej
03 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Švédsko sa vrátilo k home office

Švédi sa medzitým vrátili k home offiice. Nárast počtu prípadov COVIDu-19 totiž vytvára tlak na nemocnice. Ale nielen to. Počas nasledujúcich dvoch týždňov bude počet ľudí na verejných podujatiach obmedzený, reštaurácie sa budú musieť zatvárať o 23.00 hodine, uzatvára de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

NOVÝ VARIANT koronavírusu v Európe! Má veľmi veľa mutácií
O novom variante sa zatiaľ toho veľa nevie. Objavil sa vo Francúzsku a údajne pochádza z Kamerunu. Má veľa mutácií, informuje Der Tagesspiegel. Dvanásť ľudí z južného Francúzska sa pravdepodobne nakazilo novým variantom koronavírusu. Vyplýva to z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.