Publicista a historik: Vyzývam ministra obrany na vecnú debatu o DCA. Trúfnete si, pán minister?
09 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Tak to sme všetci naozaj zvedaví! Dnes ráno minister obrany Jaroslav Naď zavesil na svoju FB stránku výzvu, v ktorej nazval všetkých kritikov vojenskej zmluvy s USA klamármi a adresoval im verejnú výzvu. Ako zareaguje na odpoveď?

"Minister obrany Jaro Naď už dávno stratil dôstojnosť, ale to, ako vyvádza v poslednom čase, svedčí o tom, že už stráca nad sebou aj elementárnu sebakontrolu,"zhodnotil v svojom statuse na sociálnej sieti jeden z oslovených publicista a historik Eduard Chmelár.

Dnes ráno minister obrany Jaroslav Naď zavesil na svoju FB stránku výzvu, v ktorej nazval všetkých kritikov vojenskej zmluvy s USA od Fica cez Chmelára a Čarnogurského až po Žilinku niekoľkokrát klamármi a adresoval im verejnú výzvu, že ak do konca tohto volebného obdobia vznikne na Slovensku americká základňa, budú tu zbrane hromadného ničenia a odovzdáme letiská Američanom, on odstúpi z funkcie, verejne sa slovenskému národu ospravedlní a už sa nikdy nebude uchádzať o žiadnu verejnú funkciu. Ale ak sa tak nestane do doby, kým bude táto vláda pri moci, všetci sa majú zaviazať, že už nikdy nebudú kandidovať do žiadnej funkcie a ani len nečuchnú o politiku...

Minister obrany zverejnil verejnú výzvu: Máte na pravdu gule?
Kto z vás nájde odvahu na chlapský postoj! Pýta sa minister obrany Jaroslav Naď vo svojej výzve na sociálnej sieti. Politik, ktorý ľudí nazval opicami a dezolátmi verejne vyzýva každého, kto s ním nesúhlasí k ráznemu kroku. "To, že v SR existuje... Čítať ďalej
09 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Neuľahčím vám to

"No, takto. V prvom rade, mne nijaký usvedčený podvodník nebude dávať ultimáta. Ja som síce z politiky odišiel, nechystám sa na nič kandidovať, ale nenechám sa vydierať hulvátmi neschopnými vecnej diskusie a ani sa nedám oberať o svoje ústavné práva. Ak sú určité kruhy spotené od strachu, že by som si to mohol rozmyslieť a vrátiť sa – neuľahčím vám to. Na to mám už dosť skúseností, aby som na takúto detinskú hru nepristúpil. To po prvé," vysvetľuje svoj postoj publicista.

Po druhé, nejaké sľuby Jara Naďa o odchode z funkcie po skončení tohto volebného obdobia sú podľa Chmelára naozaj úsmevné. "Ubezpečujem ho, že on už ministrom nikdy v živote nebude, a myslím, že to veľmi dobre vie, ráta s tým, že sa jeho chlebodarcovia vo Washingtone o neho postarajú, keď si splní svoju úlohu," hovorí Chmelár.

Jediné, čo táto vláda dosiahla: Rodí sa generácia, ktorá bude kašľať na autoritu štátu!
Všetko, čo dnes páchajú, obráti sa proti nim! Celá tá ich policajná svojvôľa, celý ten ich očkovací teror. Rozohnil sa opozičný poslanec Ľuboš Blaha v svojom najnovšom statuse na sociálnej sieti. Tentoraz riešil exekutívu a, ako vždy,... Čítať ďalej
09 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Čo keby sme stávku predĺžili?

Rovnako nechápe, prečo by sa táto stávka mala týkať len nasledujúcich dvoch rokov, keďže je jasné, že celá neštandardná klauzula o „počiatočnom desaťročnom období platnosti“ nám bola vnútená iba preto, aby dopady tejto zmluvy nemohla nasledujúca vláda zmeniť.

Podľa publicistu až potom začnú dôsledky tejto zmluvy platiť a prejavovať sa v praxi. "Nejaké odstúpenie „zahojeného“ Naďa tejto republike už nepomôže. Jaro Naď mal podať demisiu už dávno," prízvukuje.

Vladimír Urban: Opatrenia vlády v oblasti kultúry, sú demonštráciou úrovne ich myslenia a tyraniou našej spoločnosti
"Tí naši vládni géniovia," reaguje umelecký vedúci folklórneho súboru Železiar Vladimír Urban na uvoľňovanie opatrení pre kultúru, ktoré umožní vystupovať pred 50-timi divákmi. Súbor Železiar pôsobí na slovenskej folklórnej scéne od roku 1964. Je... Čítať ďalej
09 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Hra so slovíčkami

Tretí dôvod, prečo na takúto hru Chmelár nepristúpi, je "ľahko overiteľný fakt, že Jaro Naď, ako je to u neho zvykom, hrubo zavádza a kladie mi do úst niečo, čo som nepovedal. Preto som včera upozorňoval Smer-SD, aby si dával pozor na formuláciu, lebo formálne tu naozaj nebudú „americké vojenské základne“ – oni sa chystajú obsadiť naše vojenské základne Ozbrojenými silami USA bez nájomného a na dobu, ktorú uznajú za vhodnú," varuje Chmelár.

Na obrázku môže byť 2 ľudia a text, v ktorom sa píše „Mier! Mierim! キ“

Zdroj: FB/ECH

Návrat v čase

Tak to vyplýva podľa neho zo zmluvy, ktorú Naď náročky nikdy necituje, aby ho neusvedčili z klamstva. "Nech si toto volajú Naď a spol. ako chcú, všetci vieme, že doteraz zbabelo popierajú, že sídlo styčného tímu aliancie v kasárňach vo Vajnoroch je vojenskou základňou NATO, takže je úplne jedno, čo budú hovoriť, korektná diskusia s nimi je vylúčená. Navyše, už som si všimol, že toto hrubé zavádzanie je ich taktikou: americká veľvyslankyňa a premiér zhodne tvrdia, že nepôjde o žiadnu trvalú prítomnosť amerických vojakov, ale to nikto z kritikov netvrdí, tak ako ani okupačná zmluva z roku 1968 bola oficiálne „dočasnou“," pripomína.

Naď sa podľa Chmelára ukazuje ako notorický klamár priamo v diskusii k svojej výzve. " Ak totiž tvrdí, že všetky relevantné pripomienky boli prijaté, je to čistá až detinsky hlúpa a overiteľná lož: nebola prijatá ani jedna."

Od zajtra platia nové pravidlá: Delenie ľudí do dvoch kategórií však zostáva
Zákaz vychádzania sa končí! Od pondelka 10. januára si tak môžete posedieť v bare či reštaurácii, ísť na prechádzku alebo na návštevu aj po 20. hodine. Vláda povoľuje uzdu Zákaz vychádzania medzi 20.00 h a 5.00 h platil na Slovensku od polovice... Čítať ďalej
09 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Minister sa bojí verejnej diskusie? 

"Podčiarknuté sčítané, takto sa spolu rozprávať nebudeme. Chcem zostať v rýdzo vecnej a odbornej rovine, položil som veľmi konkrétne racionálne výhrady a očakávam na ne rovnako konkrétne racionálne odpovede. V opačnom prípade musím skonštatovať, že toho nikto z prívržencov tejto dohody nie je schopný."

Chmelár spomína, že jeden z diskutérov vyzval pred niekoľkými dňami Naďa, aby nabral odvahu a šiel s ním do televíznej diskusie. Naď mu arogantne odsekol, že pre neho Chmelár nie je partner. "Chcel by som ministra obrany upozorniť, že toto nie je monarchia, ale republika, že nie je privilegovaný občan, ale rovný s inými, takže jediné kritérium, ktoré by malo zohrať v takejto diskusii rozhodujúcu úlohu, je váha argumentov," hovorí publicista.

A máme tu ďalšiu výzvu

"Preto vyzývam ministra obrany Jara Naďa, aby sa začal ovládať, prestal urážať kritikov nehodným svojej funkcie a namiesto toho sa pokúsil presvedčiť verejnosť vecnými argumentmi, že má pravdu. Vyzývam ho, aby sa od osobných urážok a nadávok posunul k racionálnej diskusii. Vyzývam ho na vecnú debatu o DCA, v ktorej sa nebudeme venovať vzájomným ad hominem útokom, ale konkrétnym článkom zmluvy bod po bode," hodil rukavicu do ringu Chmelár.

Predseda strany Smer - SD: Referendum sa spustí bez ohľadu na postoj Hlasu - SD
Predseda strany Smer - SD Robert Fico na svojom profile zverejnil video k ich zámeru usporiadať referendum o podpísaní obrannej dohody medzi Slovenskom a USA. Táto dohoda vyvoláva prudké konflikty medzi opozíciou a koalíciou, no vlnu nevôle... Čítať ďalej
09 | 01 | 2022 | Ján Papuga

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.