Predseda strany Smer - SD: Referendum sa spustí bez ohľadu na postoj Hlasu - SD
09 | 01 | 2022 I Ján Papuga

Predseda strany Smer - SD Robert Fico na svojom profile zverejnil video k ich zámeru usporiadať referendum o podpísaní obrannej dohody medzi Slovenskom a USA. Táto dohoda vyvoláva prudké konflikty medzi opozíciou a koalíciou, no vlnu nevôle vyvolala aj u občanov.   

Fico nechce reagovať na vyhlásenie strany Hlas - SD o tom, že nepodporia referendum. Jeho zaujíma najmä postoj voličov Hlasu, o ktorých podpisy sa budú uchádzať. Napriek ich postoju sa snahy vedúce k vyhláseniu referenda uskutočnia.

Hlas-SD nevidí dôvod rozhodovať o zmluve s USA v referende.
Mimoparlamentná strana Hlas-SD nevidí dôvod rozhodovať o zmluve týkajúcej sa obrannej spolupráce medzi SR a USA (DCA) v referende. "Je to úloha politikov a ústavných orgánov, aby takúto zmluvu vyrokovali v prospech Slovenskej republiky a... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Smeru - SD ide o kontakt s ľuďmi a poznanie ich názoru. Ľudia by podľa neho mali mať možnosť vyjadrovať sa k vážnym veciam štátu a podieľať sa na spolurozhodovaní. Aj preto na rozdiel od Hlasu organizujú verejné zhromaždenia s občanmi.

Zorganizovanie referenda je prejavom priamej demokracie a je povinnosťou Smeru ako najsilnejšej opozičnej strany dávať možnosť ľuďom vyjadriť sa. Dôležitý je aj ten rozmer, že po podpísaní uvedenej dohody bude táto nadradená slovenským zákonom, dokonca Ústave SR. Ak by ľudia vyjadrili nesúhlas s podpísaním dohody, malo by to prednosť pred ostatnými zákonmi.

Klame sa ohľadom zmluvy s USA? TK strany Smer- SD aj s citáciami zo zmluvy
"Vláda chce za každú cenu zakryť skutočnosť, ktorá vyplýva z podstaty zmluvy. Tou podľa Fica je odovzdanie dvoch vojenských letísk, Kuchyňa a Sliač, Armáde USA minimálne na desať rokov, zadarmo". Citát Robert Fico. SMER - SD zvolala tlačovú... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Smer najprv na schôdzi Národnej rady predloží uznesenie o konaní referenda. Ak sa to nepodarí, spoja otázky o konaní predčasných volieb s otázkou o podpise dohody s USA a začnú zbierať podpisy.

Fico informoval aj o tom, že predseda Slovenskej národnej rady Andrej Danko je pripravený so stranou spolupracovať pri organizovaní referenda.    

Pán Fico a Pellegrini, spolupracujme - vyzýva predseda SNS
Predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko zrejme pochopil, že inak, ako spoločnými silami sa v politike veľa dosiahnuť nedá. Preto na ňu vyzýva tých, s ktorými v koalícii už spolupracoval. Petícia a referendum "Minulý týždeň Slovenská... Čítať ďalej
08 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.