Covid natvrdo odhalil mizériu nášho zdravotníctva. Ide predsa o život!
08 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Názor Petra Vala (Pravda)

Udomácnil sa nám tu Covid. Čo s ním? Oveľa väčšiu, ba možno aj rozhodujúcu úlohu pri liečení by mali v prvom kontakte, prevencii a liečbe zohrať ambulantní a odborní lekári. Ich význam sa však zatláča do úzadia, konštatuje spisovateľ a publicista Peter Valo v článku „Kam speje slovenské zdravotníctvo? Ach, páni, páni, prebuďte svedomie...“, uverejnenom v denníku Pravda.

Vyskúšal som si to na vlastnej koži

Keďže mnohí z nich nemôžu poriadne liečiť, potom sú, samozrejme, plné nemocnice. Že sa Covid v kritickej fáze u obvodného lekára liečiť dá, bez toho, aby sa človek dostal do nemocnice, to som si vyskúšal na vlastnej koži, priznáva Peter Valo.

Treba 4. dávku vakcíny špeciálne proti Omikronu?
Koľko posilňovacích očkovaní proti Covidu-19 je ešte potrebných? A príde aktualizovaná dávka priamo proti Omikronu? – pýta sa de.euronews.com. „Chystám sa prihlásiť už rovno aj na štvrté očkovanie, aby som sa už nemusela takto stresovať," –... Čítať ďalej
01 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Čo ste urobili pre vec?

Celé leto ste vyhlasovali, ako ste pripravení na ďalšiu vlnu pandémie. Teraz bedákate, že nie sú lôžka. Čo ste urobili pre to, aby covidové lôžka boli? – pýta sa Peter Valo.

V Podunajských Biskupiciach stojí trojposchodový pavilón s kyslíkovými rozvodmi a operačnými sálami. Prečo nikomu z ministerských mudrcov nenapadlo, aby tam alebo napríklad v Železničnej nemocnici umiestnili covidovú nemocnicu? – kladie ďalšiu otázku Peter Valo a pokračuje: Prečo sa v lete nevytvorili a technicky nevybavili aj inde covidové pavilóny v náhradných priestoroch?

NOVÝ VARIANT koronavírusu v Európe! Má veľmi veľa mutácií
O novom variante sa zatiaľ toho veľa nevie. Objavil sa vo Francúzsku a údajne pochádza z Kamerunu. Má veľa mutácií, informuje Der Tagesspiegel. Dvanásť ľudí z južného Francúzska sa pravdepodobne nakazilo novým variantom koronavírusu. Vyplýva to z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Mala to byť revolučná reforma zdravotníctva

Namiesto zriadenia nových priestorov ste znefunkčnili čisté oddelenia a ich lôžka sa zapĺňajú Covidom, vyčíta kompetentným publicista. Keď Covid niečo odhalil o infraštruktúre slovenského zdravotníctva, tak to je mizéria a chýbanie akútnych lôžok v celom štáte.

Rozum zostáva stáť

Vy namiesto toho, aby ste sa poučili, ako barani idete presadiť ich ďalšie zníženie, niečím, čo nazývate revolučnou reformou zdravotníctva. Lebo ste si to tak teoreticky a od stola naplánovali. Naozaj rozum ostáva stáť, kriticky poznamenáva ďalej Peter Valo. Plánované operácie sa nekonajú. Pacienti s karcinómom hrubého i tenkého čreva už majú preto metastázy v pečeni. Pacienti s inými diagnózami umierajú bez liečenia.

Chirurgovia, ktorí v nemocniciach nemôžu operovať, strácajú zručnosť.

Prečo Twitter zablokoval účet vynálezcu mRNA vakcíny? (VIDEO)
Twitter zablokoval účet molekulárneho biológa Dr. Roberta Maloneho, ktorý kritizoval očkovaciu kampaň americkej vlády, informuje epochtimes.de. Twitter pozastavil účet virológa a molekulárneho biológa Dr. Roberta Maloneho. Malone je jedným z... Čítať ďalej
04 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Mizéria

„Keď Covid niečo odhalil o infraštruktúre slovenského zdravotníctva, tak to je mizéria a chýbanie akútnych lôžok v celom štáte,“ – konštatuje publicista.

Ide predsa o život!

V preťažených nemocniciach nepoužívajú slovenský patent, v prípade Covidu účinnú viachladinovú pľúcnu ventiláciu, ale tú obyčajnú, ktorá môže nepomôcť alebo aj pacienta poškodiť. Poviete, nie sú preškolení anestéziológovia. Prečo ste na to nevyužili leto? Oponujete, že to má 200-stranový manuál. Ale ide predsa o život!  Podľa anestéziológa docenta Pavla Töröka z Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb na zaškolenie stačí jeden týždeň.

Omikron je u 2- až 3-krát OČKOVANÝCH takmer 4-krát infekčnejší ako Delta
Objavujú sa aj štúdie, ktoré skúmajú výskyt infekcií Omikronom v rôznych prostrediach a v porovnaní s predchádzajúcimi variantmi. Teraz je isté, že priebeh ochorenia Omikronom je oveľa neškodnejší než v prípade všetkých predchádzajúcich variantov.... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Teatrálne podplácanie občanov

Peňazí bolo dosť. Použili ste ich na teatrálne podplácanie občanov horibilnými sumami, keď váhali s očkovaním, pokračuje s výčitkami Peter Valo. Keď sa ľudia očkovať chceli dať, vy ste nezabezpečili dosť vakcín.

Šialený cirkus okolo Sputnika

Šialený cirkus okolo vakcíny Sputnik, a vôbec celá očkovacia kampaň sa spustila tak násilne a zastrašujúco, že pôsobila nakoniec kontraproduktívne, čím vyvolala u mnohých odpor. Namiesto verejnej diskusie či zmysluplnej polemiky o problematike včasnej liečby organizujete honbu na čarodejnice. Vymysleli ste masívne testovanie, pri ktorom ľudia stojaci v radoch mohli Covid šíriť do svojho okolia.

Štvrtá dávka vakcíny ZLYHÁVA - prvé údaje z Izraela
Ani štvrté očkovanie nezabezpečuje dlhodobú účinnosť proti COVIDu. Ukazujú to prvé výsledky štúdie z Izraela. Hoci po druhom "posilňovači", celkovo štvrtej dávky vakcíny mRNA, hladiny protilátok nakrátko stúpnu, rýchlo opäť klesnú, píše Waldo Holz... Čítať ďalej
06 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Podhodnotení zdravotníci

Míňate miliardy na hlúposti, poukazuje ďalej publicista Valo. Neprekáža vám, že sú na Slovensku nedostatočne platení lekári, sestričky a zdravotníci. Nechcete vidieť prebiehajúci exodus lekárov a sestier, kvôli ktorému sa zatvárajú celé oddelenia. Namiesto toho sa pohoršujete, že lekári a sestry odchádzajú do zahraničia alebo mimo zdravotníctva.

Peter Valo tiež poukazuje na to, že tí, čo robia v rizikovom prostredí s Covidom a riskujú život, dostali jednorazovo pridaných len smiešnych 350 eur.

Ryba smrdí od hlavy

Ženiete krajinu do „vojny s Covidom“ a v čase pandémie hovoríte o rušení nemocníc. Toto všetko nezavinili očkovaní, ani neočkovaní. Ryba smrdí od hlavy, pripomína Peter Valo vo svojom komentári, ktorý uverejnil denník Pravda.

(Medzititulky red. HD.)

„Flurona“ – dvojitá nákaza koronavírusom a chrípkou súčasne: Už je v TÝCHTO krajinách. Ide o NOVÝ vírus?
Izrael vyvolal vo svete veľký rozruch po objavení „Flurony" – dvojnákazy koronavírusom a chrípkou súčasne. Dvojitá infekcia sa už zistila aj v ďalších krajinách. V kombinácii s chrípkou je Omikron, aj Delta, informuje... Čítať ďalej
07 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.