Francúzsko zavedie „zdravotný superpas“. Aké  výhody bude mať táto priepustka? (VIDEO)
04 | 01 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Francúzska vláda sprísňuje opatrenia po náraste počtu prípadov COVID-19 v krajine a plánuje zaviesť zdravotný superpas. Ten umožní prístup na miesta s osobitným rizikom, ako sú kluby. Predpokladom sú tri očkovacie dávky a negatívny test na COVID, píše epochtimes.de.

Len niekoľko dní pred koncom starého roka pandemické opatrenia pokazili vo Francúzsku sviatočnú náladu.  Silvestrovské oslavy na Avenue des Champs-Élysées sa zrušili a nebol ani každoročný ohňostroj.

V Izraeli čoraz viac ľudí odmieta geneticky modifikovaný „booster“...  a ako sa z očkovaných stávajú neočkovaní
Komentár Peter F. Mayer Na mieste je otázka, či očkovanie vôbec funguje. Protesty sa stupňujú. Zdá sa, že Omikron sa teraz používa ako zámienka na zakrytie skutočnosti, že prípravky genetického inžinierstva schválené v EÚ nikdy nepriniesli to, čo... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Po tom, čo francúzska vláda doslova na konci roka oznámila sprísnenie opatrení, aby obmedzila nárast prípadov COVID-19, mnohé podujatia v krajine sa zrušili.

„Naplánoval som novoročnú večeru s rodinou a priateľmi. Na poslednú chvíľu som to musel zmeniť,“ – sťažuje sa Parížan Vitraule Mboungou.

„Stále dokola sa hovorí očkovanie, očkovanie, očkovanie, ale teraz je možno potrebné niečo iné. Takto sme na tom už dva roky!" -  poťažkáva si Laurence, dôchodca z Paríža.

Hoci zákaz vychádzania sa nezaviedol, opatrenia sa značne sprísnili. Na podujatia v uzavretých priestoroch bude môcť prísť len 2 000 ľudí. Počet osôb na vonkajších podujatiach je obmedzený na 5 000. Návštevníci koncertu musia počas predstavenia zostať sedieť.

Dánsko: Nechráni ani „booster“ - 83 percent osôb infikovaných omikronom je zaočkovaných 2- či 3-krát
Zo 785 osôb v Dánsku s pozitívnym testom na omikron ich 655 malo už dve dávky vakcíny, či dokonca aj „booster“. To zodpovedá 83,1 percentu, čo je približne rovnaká miera zaočkovanosti v krajine. Vzhľadom na nový variant sa preto zdá, že stav... Čítať ďalej
23 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Home office je povinný - ak je to možné - aspoň tri dni v týždni, rovnako ako nosenie rúška vonku v centrách miest.

Superpriepustka na rizikové miesta

Okrem toho vláda zavádza „superpas“ – priepustku na rizikové miesta, ako sú nočné kluby. Občania budú musieť preukázať, že absolvovali tri dávky očkovania, ako aj negatívny test COVID.

Podľa Diane Protatovej, právničky špecializujúcej sa na otázky zdravotníctva, je cieľom tohto sprísnenia zvýšiť tlak na očkovanie občanov.

Porušenie ústavy a základných práv

„Som ohromená. Ide o nový krok vlády, ktorá chce ľuďom vnútiť vakcínu. Ale nehovorí sa o tom otvorene. V iných európskych krajinách, napríklad v Taliansku, sa ľuďom jasne povie: „Ak nie ste očkovaní, nemôžete chodiť do práce, nemôžete byť súčasťou spoločnosti, bodka,“ – rozhorčuje sa Diane Protatová.

ŠTYRI dávky vakcíny za rok? Ochrana voči Omikronu po 10 týždňoch od očkovania klesá na 35 percent
Podľa najnovších údajov z Veľkej Británie môže ochrana proti Omikronu klesnúť až na 35 percent, a to už 10 týždňov po očkovaní vakcínou spoločnosti Pfizer, informuje idnes.cz. Štvrtá, piata a potom ďalšia... To podnietilo snahu, aby sa ľudia dali... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Podľa právničky nové opatrenia porušujú francúzsku ústavu a základné práva ľudí.

„Keď ľuďom poviete: Nemôžete pracovať, nemôžete ísť do nemocnice, nemôžete používať verejnú dopravu, nemôžete sa zúčastňovať na živote spoločnosti, je to druh trestu, ktorý sme nikdy predtým nevideli," – dodáva Protatová.

Francúzska vláda plánuje nový zákon, ktorý by zmenil zdravotný pas na očkovací pas. To by znamenalo, že negatívny test by už nebol platný. Návrh zákona však musí najprv prejsť Senátom a Národným zhromaždením, uzatvára epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Čím je vláda neúspešnejšia, tým je brutálnejšia
Komentár Wochenblick Prepustený profesor z viedenskej Lekárskej univerzity odkryl „rozprávky“ koronového režimu Líder rakúskej opozičnej strany FPÖ Herbert Kickl spolu s profesorom Andreasom Sönnichsenom usporiadali tlačovú konferenciu. Podnetom... Čítať ďalej
30 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.