Len Irán a Hamas predbehli v rebríčku hanby vraj kedysi vyvážený britský televízny kanál
03 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Komentár Pilhala Tamása (Magyar Nemzet)

Aj tohto sme sa dožili. BBC je na treťom mieste v rebríčku TOP 10 svetového antisemitizmu. Len Irán a Hamas predbehli v rebríčku hanby vraj kedysi vyvážený britský televízny kanál.

Rabín Marvin Hier, vedúci Centra Simona Wiesenthala, ktorý zostavil rebríček odôvodnil "prominentné" umiestnenie BBC tým, že v posledných rokoch bol vinný z množstva antisemitských incidentov a že ak celosvetovo uznávaná organizácia dovolí antisemitizmu preniknúť medzi svoje správy, tak sa stávajú nebezpečnejšími. Ako príklad uviedol prípad z Londýna, kde sa vedľa autobusu plného Židov vyrojila skupina nacistických mužov, ktorí skandovali: "Sloboda pre Palestínu!"

BBC sa potom pokúsila vysvetliť, čo sa stalo a odôvodnila to tým, že jeden z cestujúcich v autobuse nadával moslimom. Zvukové záznamy však dokázali, že sa tak nestalo. BBC sa po odhalení falošných správ neospravedlnila a neuviedlaa veci na správnu mieru.

Rabín Marvin Hier uviedol tiež, že jeden z bývalých novinárov BBC na Twitteri napísal: "Hitler mal pravdu." Medzitým o Izraeli klamú pravidelne a opakovane. Pri jednej príležitosti producent BBC tvrdil, že izraelský osadník sa pokúšal prejsť cez Palestínčana, pričom v skutočnosti stratil kontrolu nad vozidlom a išiel po chodníku, pretože sa ho Palestínčania pokúšali zlynčovať. A tak ďalej.

Samozrejme, že „úspech“ BBC nie je veľmi prekvapivý. Kedysi ho považovali za etalón verejnej mienky, ale to už bolo dávno. Dnes BBC dobehlo CNN a vyháňa krajiny, ktoré sa v nejakej oblasti vymykajú hlavnému prúdu, nesprávajú sa ako poslušná kolónia a snažia sa zachovať svoju národnú identitu, kultúru, zdravý rozum v období multikulturalizmu.

Podľa A. Hlinu by mala krajinu riadiť TÁTO osoba
V roku 2012 straníci na jednej kandidátke, dnes Alojz Hlina nemôže lídra strany OĽaNO Igora Matoviča vidieť, počuť, dokonca v rozhovore pre 1.pluska.sk uviedol, že ho treba vyhnať zo slovenskej politiky, pretože je ohrozením pre krajinu. Alojz... Čítať ďalej
02 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Okrem Izraela BBC klame aj o Maďaroch

Okrem Izraela BBC klame aj o Maďaroch. Minister zahraničných vecí Péter Szijjártó im občas poskytne rozhovor. Vtedy sa snaží faktami a argumentmi – ako pedellus (školník) hlúpemu dieťaťu – vysvetliť, že Maďarsko je slobodná, demokratická krajina s rôznorodou tlačou. Ale márne. Jedným uchom moderátora, alebo redaktora dnu, druhým von. Novinári však nie sú väznení tu, ale v domovskej krajine BBC. (Pripomínam: V roku 2018 bol Tommy Robinson zatknutý za nahlásenie procesu s migrantským gangom, ktorý spáchal sexuálne zločiny.)

Čiernym baránkom v západnej mainstreamovej tlači je už nejaký čas nielen Maďarsko, ale aj Izrael. Aj na nich dostal mainstream na západe povolenie strieľať. Pretože hlasy desiatok miliónov moslimov usadených na Západe prinášajú do kuchyne viac, ako niekoľko stotisíc Židov. Toto sú nové noty. A vôbec nie je prekvapujúce, že na Západe je čoraz viac antisemitských názorov medzi verejnosťou a že každodenný teror migrantských zločineckých gangov v Izraeli podkopáva stále viac ľudí.

Uteč kto môžeš, Slovensko patrí iba primitívnej moci a celebritám na nej prisatých
Keby hlúposť na Slovensku tiekla, sme krajinou jazier, vodopádov, fjordov a močarísk a to ešte s oceánom okolo jej hraníc. Hlúposť moci trpiacej komplexom geniality, hlúposť celebrít, užívajúcich si z moci nadojené prachy a áno, hlúposť nás... Čítať ďalej
02 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

Nemecko sa tiež vyšplhalo do prvej sedmičky

Nemecko sa tiež vyšplhalo do prvej sedmičky na zozname hanby Centra Simona Wiesenthala. Čo, samozrejme, tiež nie je prekvapujúce.

A nie je prekvapujúce ani to, že nie kvôli známym historickým tradíciám, ale preto, že od roku 2015 boli privezené milióny zaprisahaných nepriateľov Židov. A ako dokazujú demografické krivky, títo noví Nemci budú čoskoro „Nemecko“. Sigmount Königsberg, antisemitský splnomocnenec pre židovskú komunitu v Berlíne, informoval o tom, že v minulom roku došlo v nemeckom hlavnom meste k viac ako tisícke antisemitských útokov, čo predstavuje tri útoky denne!

V roku 2020 bolo v celom Nemecku zaznamenaných 2 275 takýchto prípadov. Správa Wiesenthalovho centra sa konkrétne venuje istému Michaelovi Blumeovi, ktorý mal ako antisemitský komisár Bádenska-Württemberska lajkovať antisemitské a antiizraelské konšpiračné teórie na sociálnych sieťach. Takže namiesto toho, aby bojovali proti zločinom z nenávisti, za ktoré dostával zaplatené, ich aj on sám podporoval. Správa tiež spomína vážny škandál v nemeckom Deutsche Welle.

Ako sa ukázalo, niekoľko zamestnancov arabskej časti kanála malo antisemitské poznámky alebo bolo v kontakte s antisemitskými organizáciami.

Súvisiacou správou je, že v roku 2019 nemecký antisemitský vládny komisár oznámil, že v záujme svojej fyzickej integrity by nikomu neodporúčal nosiť na ulici kipu. Asi takto možno vnímať staronovú verejnú náladu v Nemecku.

Smiech cez slzy, alebo: Bude ešte horšie? (Igor Daniš)
Komentár Igora Daniša (Pravda) Bol rok 2021 len tichom pred búrkou? Igor Matovič opäť raz „nesklamal“. Po precitnutí zo zlého sna mnohí volali po okamžitom reparáte formou referenda či predčasných volieb. Napriek množstvu zozbieraných hlasov však... Čítať ďalej
02 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Deutsche Welle

Mimochodom, toto je tá istá Deutsche Welle, ktorá v marci odvysielala nacistickú propagandistickú reláciu a klamali o tom, že obnova Budínskeho hradu a Kossuthovho námestia bola v skutočnosti fašistickou obnovou a že maďarskí Židia žijú v každodennej hrôze. Vo výkaloch, ktoré vyzerali ako reportáž, sa objavili starostka I. obvodu Márta V Naszályi a ľavicový historik (a zberateľ nacistických uniforiem) Krisztián Ungváry.

Takže BBC a Deutsche Welle! Už roky označujú Maďarsko za nacistov a poučujú ho o ľudských právach tí, ktorí majú v rukách papier o podnecovaní antisemitskej nenávisti. Že im koža z tváre neopadá!

Je nás viac, ktorí si ešte pamätáme, že dve desaťročia po zmene režimu sa maďarská ľavica pokúšala získať hlasy každodenným vulgárnym obviňovaním stredopravicových politických síl z antisemitizmu. Najprv obviňovali MDF, potom po roku 1998 Fidesz. Ich metóda bola jednoduchá a transparentná! Vysvetliť tými najnevinnejšími slovami a vetami, že tieto strany sú v skutočnosti antisemiti. Okrem toho sa týmto stranám snažili vnútiť extrémistické osobnosti, o ktorých sa potom ukázalo, že sú späté s ľavicou cez rodinné zázemie. 

Dnes sa tiež ukazuje to, že najväčší antisemiti v Maďarsku sú jeden po druhom v radoch ľavice. Ide o spojenie toho, čo k sebe patrí.

Čo nám svet pripraví v roku 2022? Týchto šesť udalostí môžeme očakávať určite
Názor Damiana Wilsona (Russia Today) Od kľúčových volieb cez vesmírne preteky a zimné olympijské hry až po majstrovstvá sveta, tento rok bude ďalším rokom plným zvratov, upozorňuje britský novinár a špeciálny poradca pre politickú komunikáciu v... Čítať ďalej
02 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.