Uteč kto môžeš, Slovensko patrí iba primitívnej moci a celebritám na nej prisatých
02 | 01 | 2022 I Ivan Brožík

Keby hlúposť na Slovensku tiekla, sme krajinou jazier, vodopádov, fjordov a močarísk a to ešte s oceánom okolo jej hraníc. Hlúposť moci trpiacej komplexom geniality, hlúposť celebrít, užívajúcich si z moci nadojené prachy a áno, hlúposť nás všetkých, ktorí v tom hnoji arogancie, amorálností, svojvôle, gýču a všade deklarovanej absolútnej dokonalosti musíme živoriť.

Všimli ste si? Nám uvalia zákaz vychádzania po dvadsiatej večer a oni sami sa vyberú tam, kde sa smie žúrovať neobmedzene. Pre majetnejší plebs "dovolili" niečo podobné v davoch pri stánkoch s občerstvením v lokalitách Slovenska, ale iba pri tých, ktoré "niekto" mocný vlastní. Polícia nezasahovala. Veď "niekto" by prišiel o biznis, o tie posledné "vaše" prašule. A potom poposielali z celého normálneho sveta bez Matovičov, Mikasov, Kolíkových a Remišových fotky a svoje "storky", zážitky, do prehnitého bulváru, aby sa o nich vedelo. Že oni sú viac. Že oni môžu. Že oni sú sekta nedotknuteľných. Že zákazy a obmedzenia sú tu iba pre prízemných idiotov, ktorým stačí odpáliť dve tri petardy v predzáhradke alebo pod panelákom. A vypočuť si moralizovanie dutých papierových hláv, dávno predtočené, aby sa im nenarušila dovolenka v exotike a mimo tohoto svinčíku.

Vox populi

V prvých hodinách po začiatku roka 2022 a najmä po frázovitých povinných jazdách politikov, vrátane hlavy štátu, o tom, aké by to tu všetko malo byť, aký by tu mal byť každý a všetci a všetko (s výnimkov tých prihovárajúcich sa), sa mi na mojom konte na sociálnej sieti medzi mojimi priateľmi rozprúdila debata. Robím výnimku a časť z nej zverejňujem.

Miloš 

Zbaliť kufre a odísť... To si s manželkou a mojimi 4 deťmi hovoríme v poslednej dobe stále častejšie. Ale kam !!!!? Keď budete vedieť o nejakej krajine, kde sa bude poctivému človeku lepšie žiť ako darebákovi, dajte echo... Zdá sa mi, že hlúposť je nákazlivá a šíri sa rýchlejšie ako omicron. Chamtivosť a klamstvo je na tom podobne. Smutno je mi..., keď si pomyslím do akej spoločnosti sme priviedli naše deti...

Peter 

Miloš súhlasím. Ale čo tí ktorí tu chcú žiť? Vláda predtým, to bola mafia v oblekoch. Toto sú tiež naši ľudia, amatéri, ktorí možno mali sny, ktoré sa však rýchlo rozplynuli. A čo ďalej?Je tu nejaká alternatíva? Nie je a to ma desí...

Martin

Milý Ivan, keď sa nad tým zamyslím, tak u nás IQ bez šance. EQ nikto nemeria a to je ešte oveľa horšie. Žijeme v krajine, kde jeden premiér bol taký, aký bol, druhý presedlal na ministerstvo financií a vádne ďalej, no a ten tretí hlupák neovláda ani gramatiku, ktorú ho mali naučiť na ZŠ. Tak sa zasmej a buď nad vecou, inak si poškodíš zdravie.

Mária 

Ivko, plne s Vami súhlasím,tiež uvažujem vypnuť všetko, čo sa dá! Ale zas,na druhej strane...nevypnem priateľov a rodinu, kôli hrstke chorých hláv!

Kašlem na ministra zdravotníctva v Ománe

Nech si tam založí aj hárem, aby mu už nič k šťastiu nechýbalo! Hlavne mimo času zákazu, ehm, "vychádzania". Mňa zaujíma, kto mi v tomto jeho stupídnom systéme prepíše od januára lieky. Neurologička mi odmieta predpísať liek na neuropatiu, vyvolanú diabetom (spomaľuje to degradáciu schopnosti chodiť), kým jej nedoseniem papier s výsledkami od neurológa. Áno, prečítajte si to ešte raz, mám to v maili čierne na bielom. Obvodná lekárka mi už nesmie predpisovať lieky od špecialistov, u ktorých som v dispenzárnej starostlivosti - kardiológa a diabetológa. Lebo také je nariadenie od januára 2022 od ministerstva, ktorého šéfko sa vyvaľuje na plážach Ománu. Dobre, ja napíšem tri maily namiesto jedného a lekáreň dostane tri recepty namiesto jedného. Ale čo tí starkí, ktorí budú vymetať celé dni čakárne lekárov ako kominári dedinské komíny? To je tá najohrozenejšia skupina podľa drístajúceho Matoviča a jeho infantilných oligofrénnych poskokov! To je tá ich ochrana, denne starcov hnať do najinfekčnejšieho prostredia! Jeho by som posadil na osem hodín do takej čakárne, aj s tým jeho ministrom! A bez rúška! Arogantná surová, demagogická debilná primitívnosť ducha v mocenskej praxi!

Stačí si pustiť správy komercie, alebo ktorýkoľvek iný "zábavný" program mediálneho biznisu

Dodajme, sprivatizovanmého mediálneho biznisu. Keď sa pozerám na správy, už chápem všetko. Chápem, že Slovensko má takú vládu, akú má. Ani inú mať nikdy nebude. A ani si inú nezaslúži. Chápem, že tu máme také nariadenia, aké máme. Už chápem všetko. Zbaliť kufre a odísť. Niekam. Rýchlo.A ďaleko. Počúvať to, počúvať ich a vidieť to či vidieť ich, to otvára oči. Panoptikum nevzdelateľných a neprispôsobiteľných. Samozvane dokonalých. Dokonalých amorálnych mocibažných tupcov.

Historické vlny emigrácie z nášho územia

Za prácou počas krízy
Pred vojnou a fašizmom
Pred pogromami
Pred perzekúciami boľševizmu
Pred okupáciou
Pred normalizáciou
Pred súčasnou mocenskou a "celebritnou" debilitou

P.S. Z Krvavých sonetov barda nášho národa- Pavla Országha Hviezdoslava:

Kto zapríčinil tento úpadok,
zosurovenie, zdivočenie mravov?

Čo ľudstvo zviedlo s ducha veličavou
vbŕsť do bahna?

Ký upír to a mlok,
z pŕs sajúci mu i dnes žitia mok,
krvižíznivec s večnou záhou žhavou?

Ech, sebectvo! to! - a niet, nad ohavou
tou zvíťaziť, vojsk, rekov po dnešok.

Hej, ono krivdí, hnetie, zdiera, týra
svevoľne, kde len stihne, slabšieho;

Bár zem je pre všetkých dosť šírošíra,
chce, aby strela sa len pre neho;

Ba končiny si svojí všehomíra,
kams’ v prázdeň vytískajúc iného.

Od nového roka lieky bez doplatkov? POZOR! Nie všetky a nie pre všetkých
Od Nového roka viaceré skupiny pacientov nebudú za lieky v lekárni doplácať. Má to však opäť niekoľko háčikov. Bez doplatku nebudú všetky lieky a tiež nie pre všetkých dôchodcov, píše portál dnes24.sk. Závisieť to bude od výšky ich príjmu. Uviedla... Čítať ďalej
02 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.