Podľa A. Hlinu by mala krajinu riadiť TÁTO osoba
02 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

V roku 2012 straníci na jednej kandidátke, dnes Alojz Hlina nemôže lídra strany OĽaNO Igora Matoviča vidieť, počuť, dokonca v rozhovore pre 1.pluska.sk uviedol, že ho treba vyhnať zo slovenskej politiky, pretože je ohrozením pre krajinu. 

Alojz Hlina sa spája sa Tomášom Druckerom a vo veľkom rozhovore pre 1.pluska.sk povedal aj omnoho viac. Je presvedčený, že nemá význam cválať osamotene a že budúcnosť patrí tým, ktorí sa spájajú. Vládne noviny považoval za bláznovstvo a s Druckerom sa spájal už v tej dobe, keď Matovič s nápadom vládnych novín prišiel. Ak by ho zrealizoval, boli odhodolaní vydávať opozičné noviny.

Hlina fakt, že sa KDH nedostalo do parlamentu znášal ťažko. "Ja nežijem z politiky, ja žijem pre politiku," povedal v rozohovore pre 1.pluska.sk. KDH sa do parlamentu nedostalo, ale kvôli vládou nastaveným opatreniam musel Hlina bojovať a prežiť aj v oblasti v ktorej podniká. "Živí ma to, čo vyrobíme v našich prevádzkach, ktoré nám zavreli týždeň alebo dva týždne po voľbách," povedal.

Politiku berie ako výzvu a je presvedčený, že politika je o tom, že niečo ukázať a dokázať. A to sa podľa neho dá iba vtedy, keď politik nie je opozičný. Pretože iba ako koaličný má možnosť niečo meniť.

Mal by minister zdravotníctva po návrate zo žúrky v Ománe odstúpiť? Slováci v tom majú jasno
Je to hrdina! Vivat! či Malo by ho tam voľačo zožrať! Aj toto si myslia Slováci o ministrovi zdravotníctva. Médiami sa nedávno prevalila informácia, že minister Vladimír Lengvarský odletel na dovolenku do Ománu. Táto informácia pobúrila nielen... Čítať ďalej
02 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Mesiánizmus je ohrozením pre krajinu

Hlina ilúzie k Igorovi Matovičovi stratil dávno. Parlamentná demokracia podľa neho nie je strana, ktorá má štyroch členov plus bratrancov, sesternice a idú vládnuť. "To je ohrozenie parlamentnej demokracie," uviedol Hlina pre 1.pluska.sk.

Mesiánizmus, ktorý Matovič v sebe podľa Hlinu nosí je ohrozením pre krajinu. Borisa Kollára na čele parlamentu považuje za extrém, ale ako uviedol v rozhovore, verí, že do ešte väčšieho extrému nepôjdeme. 

Riadiť krajinu by mal podľa Hlinu nie Heger a nie Matovič, ale Richard Sulík a pokračovanie Matoviča je podľa neho ohrozenie pre krajinu. "OĽaNO vytiahlo Fica z politického hrobu. Obaja by už mali v politike skončiť," povedal Hlina.

Súčasťou predsedníctva novej strany Hlinu a Druckera je aj Rado Baťo, exporadca Andreja Kisku.

V rozhovore pre 1.pluska.sk. opísal Hlina, ako prebiehala v praxi pandemická pomoc pre gastro. "Rozumný štát by si mal vážiť rozumné subjekty, lebo tí, čo platia, budú platiť. To je všetko o šikovnosti politických predstaviteľov a ja mám pocit, že v tomto idú úplne opačným smerom," uviedol Hlina.

Nadčasový Sokrates: Jeho 40 výrokov, ktoré vám otvoria oči
Sokrates bol jedným z najväčších gréckych starovekých filozofov a patrí medzi najlepších svetových filozofov všetkých čias. O jeho živote vieme s určitosťou povedať len málo. No mnohí tvrdia, že je jedným z priekopníkov modernej filozofie a jeho... Čítať ďalej
02 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Vláda sa gastro sektoru mstí

V tretej vlne, ktorá je podľa Hlinu najhoršia, už vláda nemá právo na chyby, čo sa týka opatrení, ale ide podľa neho o mentálnu nedostatočnosť zvládať problémy. Gastro podľa neho malo obrovské straty a poukázal na Rakúsko, kde bolo vopred oznámené, že sa bude na tri týždne zatvárať. Hlina pripomenul, že na Slovenku sa to udialo zo dňa na deň. "Tak ako každé normálne gastro, aj my sme každým týmto sekom mali straty, ktoré neviete sanovať. Zostanú vám potraviny, ktoré musíte buď vyhodiť, alebo ich rozdať medzi zamestnancov," povedal v rozhovore.

Hlina si myslí, že vláda sa gastro sektoru mstí a súvisí to podľa neho aj s tým, že v ľuďoch, ktorí o tom rozhodujú, je nenávisť často aj personalizovaná voči ľuďom, ktorí v gastronómii robia. A na vine sú podľa Hlinu neúspešné príbehy členov vlády, ktorým to v gastre nevyšlo. A pripomenul o čo ide: "Matovič sa mstí Hlinovi, Krajniak mal kaviareň, kde mu dvere nechytali zákazníci, ale občúraval pes a Heger predával vodku."

Peniaze do politiky je pripravený vložiť rovnako, ako dal peniaze do KDH. A čo sa týka volieb, si myslí, že na Slovensku je mizéria a ľudia by chceli niekoho voliť, ale nemajú koho. "Dnes je nutnosť nie sa rozdeliť, ale spojiť sa a ponúknuť alternatívu. Otázka je, ako to bude chutiť. Aby ľudia za tým videli aj príbeh, aj chuť," povedal.

"Sme pripravení sa spájať a verím, že aj iní ľudia si myslia, že to nie je o tom, že čím viac prúžkov, tým viac Adidas," dodal v závere pre Plusku.

Vždy seriózny Maroš Žilinka vymenil oblek za špeciálny outfit
Generálny prokurátor Maroš Žilinka novoročný pozdrav predniesol v netradičnom outfite. Oblek vymenil za netradičné šporotové oblečenie. Novoročný pozdrav generálny prokurátor Maroš Žilinka predniesol v netradičnom outfite. "Priateľom," ako... Čítať ďalej
02 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.