Na plný plyn k totalitným zajtrajškom! (rok 2021 hodnotí politológ)
31 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Aby sme sa s RNDr. Jánom Baránkom dostali k hodnoteniu odchádzajúceho roka, pozrieme sa vďaka nemu na jednu historickú paralelu.

Trofim Denisovič Lysenko

bol sovietsky agronóm z prelomu 40. a 50. rokov minulého storočia, ktorý svojim zavádzaním neodborných praktík do biológie a hospodárstva spôsobil veľký hladomor a keďže mal aj moc, mnoho oponentov, reálnych odborníkov, poslal do sibírskych gulagov, kde mnohí aj zomreli.

Trofim Lysenko /screenshot videa Youtube

Ale poďme do súčasnosti

"Keď zadržali záchranárov, myslel som si, že na druhý deň budú plné ulice. Neboli." Konštatuje vo videu Ján Baránek, vezúc sa po miestami veľmi zľadovatelej ceste. Keď zadržali Fica, tak sa pousmial, lebo mu okamžite nahnali tri-štyri percentá. V rámci Polis Slovakia robil bezprostredne po tom prieskum a Fico vyletel. Druhá vec je, na ako dlho, ale Smer vyletel na druhé miesto za Hlas. Je to prejav idiotizmu Tým totiž vládnu, opantal ich a majú ho v DNA. 

Líder opozičnej strany: Právnici na Slovensku, prestaňte mlčať!
Peter Kažimír vďaka Smeru získal najlepšie platenú funkciu v štáte a potom túto stranu zradil. Preto nepatrí medzi obľúbencov Roberta Fica. Ale vidí špinavosti a nezákonnosti, ktoré sa dejú okolo jeho trestného stíhania, nemôže teda ani... Čítať ďalej
30 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Zmenila sa akceptácia nástupu totality

Dôležité je vedieť, že sa to môže diať len za masívnej spolupráce médií. Je lož, že máme slobodné médiá, ktoré strážia a kontrolujú demokraciu. "Dnes už platí, že aj tie médiá participujú na tom, že oficiálna pravda je chránená zákonom. Toto samo o sebe vylučuje nejakú diskusiu, polemiku, zdravú konfrontáciu." Upozorňuje J. Baránek. 

Strácame slobodu prejavu

Radikálne, masívne strácame slobodu a demokraciu a podľa J. Baránka sa nič nedeje. Naše médiá nepovedia ani to, že minulý víkend pol milióna Rakúšanov vyšlo do ulíc. "Aj keď sa to nedozviete, to nevylučuje, že nemalo byť stotisíc Slovákov v Bratislave. Dramaticky rýchlo strácame slobodu a nikomu to nevadí!" Čuduje sa J. Baránek. "Znepokojuje ma  tá ľahkosť, s akou sa tento národ vzdáva slobody prejavu. Ešte veľkej časti ľudí sa to páči. Časť z nich naozaj uverila, že očkovanie je jediná záchrana."

Je sloboda mať QR kód?

Ján Baránek poukazuje na poslednú časť Nového Zákona, Apokalypsu, kde sa hovorí, že "Budete mať znak šelmy a len so znakom šelmy budete môcť obchodovať, cestovať. Naplnilo sa proroctvo? Táto pasáž je až drasticky presná." Len miesto znamenia šelmy tu máme QR kód. Podľa J. Baránka si asi musíme zopakovať všetku tú neslobodu, ktorej mladá generácia neverí. 

Politička sa pýta: Čo nám chce pán minister svojou dovolenkou povedať?
Dovolenku ministra zdravotníctva v čase, keď on sám tvrdí, že sa pomaly musíme pripravovať na vojnovú medicínu si všimla aj predsedníčka NaS, Anna Belousovová. Bojový stav "Stále nám tvrdili a tvrdia, že sa nachádzame v bojovom stave." Píše A.... Čítať ďalej
30 | 12 | 2021 | Eka Balašková

Prebujnelá byrokracia

To bol jeden z dôvodov zánikov veľkých civilizácií. "To je to, čo sa dnes deje v EÚ. Ja nepredpovedám, len vychádzam z faktov, ako funguje príroda a antroposféra. Nepoučili sme sa z toho, čo prináša prebujnelá byrokracia, nepoučili sme sa z toho, ako dopadneme, keď nám berú slobodu. A nepoučili sme sa ani z toho, že médiá môžu klamať." 

50. roky sú späť

"Toto robila mládež Gottwaldova, toto sa robilo za kultúrnej revolúcie v Číne. Tak chceli dobre, že ľuďom brali životy." Strata kritického myslenia podľa J. Baránka prináša ďalšie javy, ktorými sme boli svedkami tento rok - zvrhnutie sa EÚ na marxisticko-engelsovský projekt. Takisto nástup socialistov k moci v USA. Veď tu bol návrh zrušiť Vianoce a nahradiť ich niečím pračudesným. Ešte stále sme súčasťou židovsko-helénsko-kresťanskej civilizácie. Upriamujeme svoju pozornosť na covid, ale slobdu strácame všeobecne. 

Strácame enetgetickú slobodu

Môže sa veľmi ľahko stať, že viacerí z nás nebudú schopní platiť za energie. Je toho podľa J. Baránka veľa a nevieme to až tak presne identifikovať. Takisto nám tento rok priniesol zástupnú vojnu. "Hrozí, že za Američanov bude bojovať Ukrajina s Ruskom." Upozorňuje politológ

Hodiny ohrozenia planéty

Svojho času ich inštalovali svetoví vedci, ako "varovný prst" toho, čo sa vo svete deje a ich fungovanie, vysvetľuje vo videu J. Baránek. "Za najhorších čias Studenej vojny čo viem, bolo o tri minúty dvanásť. Dnes je to definované o niekoľko sekúnd dvanásť. Dnes je najkrízovejšia situácia od konca II. svetovej vojny." Podľa Baránka ruská generalita nevylučuje, že bude musieť zaútočiť ako prvá a samozrejme, že bude označená za agresora. 

Ako keby minister zdravotníctva odkazoval z pláže - omikronu sa báť nemusíte!
Alebo je to celkom inak a pán minister len "uteká", aby sa nenaplnili slová riaditeľa cestovky z prvej vlny? Na tému sa bližšie pozrela Pluska. Do Ománu s Bubom Dnes ráno totiž pán minister aj so svojou pani manželkou odleteli do veľmi príjemnej... Čítať ďalej
30 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Čo bude budúci rok?

To vám nepovie absolútne nikto. "Analýzy sú len alternatívy vývoja," konštatuje J. Baránek. Verme ale spolu s ním tomu, že naozaj nevznikne tá zástupná vojna, ktorá tu naozaj hrozí. Verme tomu, že sa im nepodarí zrušiť Norimberské protokoly, podľa ktorých na vás bez vášho súhlasu nesmú vykonávať žiadne medicínske pokusy, ani experimenty. "Veď tie," pripomína J. Baránek, "boli prijaté práve preto, lebo veľa nacistických lekárov robilo experimenty na zajatcoch, ale aj na časti vlastného obyvateľstva, napríklad na postihnutých ľuďoch."

Prípad piatich lekárov

Podľa J. Baránka sa už ani netaja tým, že nám tú slobodu chcú vziať, že idú kriminalizovať iné názory. "Dnes je jasné, že ak chceme ubrániť demokraciu, bude to vyžadovať obete. Netvrdím, že to musia byť hneď obete na životoch. Ale budú to obete od tých, ktorí sa do tohto boja zapoja. Budú ostrakizovaní, možno stratia zamestnanie, ale snáď nebudú gulagy. Ale všetko, s čím sme nerátali, sa deje. Nedá sa ísť proti zákonom fyziky. Oni idú opätovne manipulovať prírodou." (pamätáte si pána z fotografie v úvode článku?) "Čím viac slobody si necháme vziať, tým viac obetí bude treba podstúpiť."

Politickí väzni kritizujú návrh trestného činu šírenia nepravdivej informácie
Politickí väzni Zväzu protikomunistického odboja (PV ZPKO) kritizujú návrh nového trestného činu šírenia nepravdivej informácie. Rezort spravodlivosti žiadajú o jeho stiahnutie z legislatívneho procesu. Vyplýva to z vyhlásenia PV ZPKO. Paragrafy... Čítať ďalej
30 | 12 | 2021 | im/tasr

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.

Štátny tajomník MZV sa teší z dobrých správ
Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí má veľkú radosť. Dozvedel sa totiž správu o tom, že poslanec musí zaplatiť známemu covid odborníkovi nemalé odškodné. Hanba v Bruseli "Politici, ktorých pracovnou metódou je... Čítať ďalej
30 | 12 | 2021 | Eka Balaskova