Líder opozičnej strany: Právnici na Slovensku, prestaňte mlčať!
30 | 12 | 2021 I Eka Balaskova

Peter Kažimír vďaka Smeru získal najlepšie platenú funkciu v štáte a potom túto stranu zradil. Preto nepatrí medzi obľúbencov Roberta Fica. Ale vidí špinavosti a nezákonnosti, ktoré sa dejú okolo jeho trestného stíhania, nemôže teda ani mlčať.

Rozhodnutie špeciálneho prokurátora

"Peter Kažimír bol obvinený z korupčnej trestnej činnosti. Celý príbeh je postavený len na výpovedi jediného udavača." Upozorňuje R. Fico a prirpomína, že P. Kažimír podal proti vzneseniu obvinenia sťažnosť. O tejto sťažnosti rozhodoval ŠP Daniel Lipšic. Rozhodol zamietavo.

Ani nestranný, ani nezaujatý

"Jasne platí, že prokurátor musí byť nestranný, nezaujatý a musí rozhodovať objektívne. Daniel Lipšic tieto kritériá nemôže nikdy splniť." Vysvetľuje predseda Smer-SD a pripomína, že ako minister žiadal pre každého, kto pri dopravnej nehode spôsobí smrť, dlhodobé tresty odňatia slobody. Keď sa to však stalo jemu, už to neplatilo. A menuje ďalšie vážne prešľapy špeciálneho prokurátora. 

Podpis zosnulého exšéfa polície je pod množstvom úspešných prípadov
Dnes je tomu presne rok, čo v Prešove zomrel generál Milan Lučanský. Mainstreamové médiá vtedy na jeho meno s veľkou obľubou hádzali špinu, ako na skorumpovaného človeka... Pravdou je, že po sebe zanechal nemalé úspechy. Aké? Kto bol Milan... Čítať ďalej
30 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Povolanie - politik

"Daniel Lipšic bol po celý život politikom a bol by politikom doteraz - keby nezabil na priechode chodcov človeka. Verne slúži Matovičovi a nenávidí sociálnu demokraciu. A nemá žiadne predpoklady na to, aby mohol rozhodovať o takých politických kauzách, ako je práve obvinenie Guvernéra NBS." Upozorňuje Robert Fico. Nebezpečné je podľa neho aj odôvodnenie svojho zamietavého rozhodnutia. "Podľa neho stačí na obvinenie jedna jediná výpoveď udavača, ktorému môže hroziť vysoký trest odňatia slobody a potom k tomu len niekoľko nepriamych dôkazov." 

Dvojaký kilometer

V budúcnosti sa však môže ľahko stať, že príde nejaký, ako ich volá R. Fico udavač a aby si pomohol od vysokého trestu, komplet si vymyslí nejaký príbeh o korupcii s Danielom Lipšicom. Bude to potom stačiť na proces s Danielom Lipšicom? Prečo to neprejde, vysvetľuje R. Fico na príklade ministra Mikulca, ktorý podľa dôveryhodných svedkov zobral dvestotisícový úplatok. To je "dvojaký kilometer spravodlivosti na Slovensku.

Prestaňme mlčať!

"Chcem sa obrátiť na právnikov na Slovensku. Prosím, začnime o tomto hovoriť, pretože toto je rozklad právneho štátu v priamom prenose. To, čo dnes robí špeciálna prokuratúra nemá nič spoločné s demokratickou spoločnosťou a právnym štátom." Uzatvára tému R. Fico.

Ako keby minister zdravotníctva odkazoval z pláže - omikronu sa báť nemusíte!
Alebo je to celkom inak a pán minister len "uteká", aby sa nenaplnili slová riaditeľa cestovky z prvej vlny? Na tému sa bližšie pozrela Pluska. Do Ománu s Bubom Dnes ráno totiž pán minister aj so svojou pani manželkou odleteli do veľmi príjemnej... Čítať ďalej
30 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.