Tento rok nás opustilo príliš mnoho velikánov: Spomeňme aspoň niektoré legendy
31 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Tento rok bol mimoriadne bolestivý. Za posledných dvanásť mesiacov nás opustili veľké slovenské, české i zahraničné osobnosti, na ktoré budeme ešte dlho spomínať. Pripomeňme si v závere roka aspoň niektoré z nich.

Milan Lasica

V júli sme sa rozlúčili so slovenským velikánom. Vo veku 81 rokov zomrel obľúbený komik, herec a spevák Milan Lasica.

V nedeľu 18. júla vystupoval spolu s orchestrom na výročnom koncerte Hot Serenaders v bratislavskom štúdiu L+S. Odpadol počas kľaňačky a už sa ho nepodarilo oživiť.

Lasica: Som ako dostihový kôň - Divadlo - Kultúra - Pravda

Zdroj: ČTK

Miroslav Meky Žbirka

V novembri zastihla všetkých smutná správa. Vo veku 69 rokov zomrel legendárny spevák Meky Žbirka. Správu o jeho smrti oznámili prostredníctvom sociálnej siete," píše portál tvnoviny.sk. Spevácka legenda podľahla v nemocnici zápalu pľúc.

Jasným víťazom pandémie sú farmafirmy a veľké technologické giganty
Uplynulý rok sa vyznačoval predovšetkým jednou vecou: Nedostatkom! Nielen nedostatok sociálnych kontaktov kvôli nezmyselným lockdownom, ale aj ekonomickými nedostatkami. To bolo sprevádzané necitlivým zvyšovaním cien pre obyčajných ľudí, ale aj pre... Čítať ďalej
29 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

„‚Správy o mojej smrti sú PRAVDIVÉ‘, to by povedal Meky, keby žil. MIRO ŽBIRKA 21. 10. 1952 - 10. 11. 2021,“ píše sa v popise fotografií, ktoré zverejnili na jeho profile na sociálnej sieti.

Meky Žbirka je z nemocnice už doma! (FOTO) | Hlavný Denník

Zdroj: FB/MŽ

Andy Hryc

Legendárny slovenský herec Andy Hryc zomrel vo veku 71 rokov. Smutnú správu oznámila verejnosti jeho dcéra Wanda. Andymu diagnostikovali v apríli 2020 akútnu leukémiu. Uznávaný herec podstúpil náročnú liečbu a zdalo sa, že zabrala. Boj so zákernou chorobou však nakoniec prehral. Andy Hryc zomrel v kruhu najbližších.

Na obrázku môže byť jedna osoba alebo viacerí ľudia a interiér

Zdroj: FB/Juraj Droba

Julo Viršík

V 56 rokoch zomrel moderátor a rádiový spíker Julo Viršík. Skonal na chate v Malých Levároch na Záhorí na zástavu srdca. Moderátora sa údajne snažili oživovať, žiaľ, neúspešne.

Na obrázku môže byť jedna osoba alebo viacerí ľudia

Zdroj: FB/DJCamp

Gustáv Murín: Matovič a svedomie slovenských psychiatrov
Spisovateľ a publicista Gustáv Murín si v svojom blogu pre denník Pravda spomenul na kolektívnu výzvu účastníkov psychiatrického zjazdu v roku 1998. Tí vyzvali vtedajšieho premiéra Vladimíra Mečiara, aby sa vo svojom i v obecnom záujme stiahol z... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Libuše Šafránková

V stredu 9. júna opustila nielen svoju rodinu a najbližších, ale aj všetkých fanúšikov nielen v Česku a na Slovensku, Libuše Šafránková. Česká herecká legenda a predstaviteľka Popolušky z rozprávky Tri oriešky pre Popolušku zomrela vo veku 68 rokov.

Môže ísť o detailný záber, na ktorom je jedna osoba alebo viacerí ľudia

Zdroj:FB/Čechoslováci

František Nedvěd

V júli zomrel muzikant František Nedvěd. Krátko po prevoze do nemocnice podľahol rakovine pľúc. Spoločne s bratom Jánom bol jednou z najvýraznejších osobností českej country scény. Dlhé roky znepriatelení bratia sa pred smrťou uzmierili.

František Nedvěd v roku 2017

Zdroj: Wikipedia

Odtajnené dokumenty ukazujú, ako USA klamali Rusko! A čo robia teraz?
Názor Kita Klarenberga (Russia Today) Zdá sa, že sľuby o nerozširovaní NATO, boli pri snahe Washingtonu o vplyv v Európe ignorované, upozorňuje investigatívny novinár Kit Klarenberg. V apríli 2014, po anexii Krymu, prezident Vladimír Putin... Čítať ďalej
27 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Hana Hegerová

Vo veku 89 rokov nás v marci opustila spevácka legenda Hana Hegerová. Posledné roky trávila v nemocnici a na verejnosti sa neobjavovala. Jej stav sa rok po roku zhoršoval, a preto sa pred rokmi doslova zo dňa na deň rozhodla ohlásiť koniec kariéry.

Opis fotky nie je k dispozícii.

Zdroj: FB/Hana Hegerová

Ladislav Potměšil

Ladislav Potměšil zomrel vo veku 75 rokov 12. júla. Česká herecká legenda skonala v nemocnici v Motole. Príčinou bola rakovina. Herec prežil posledné roky veľmi bolestivo.

Na obrázku môže byť jedna osoba alebo viacerí ľudia a text, v ktorom sa píše „NFA 10mm“

Zdroj: FB/Milujeme český film

Ladislav Štaidl

Na večný odpočinok sa pobral vo veku 75 rokov aj známy hitmaker, Gottov kapelník a priateľ Ladislav Štaidl. S Ivetou Bartošovou vychoval syna Artura.

Veľké porovnanie efektivity boja o vzdušný priestor nad Ukrajinou v prípade útoku Západu na Rusko
Po páde Sovietskeho zväzu v roku 1991 boli bratské Rusko a Ukrajina neustále v konfliktoch v mnohých obranných otázkach, pričom napätie sa len vystupňovalo po zvrhnutí ukrajinskej vlády v roku 2014 a po nastolení nového, otvorene prozápadného... Čítať ďalej
27 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

V minulosti mal aj onkologické problémy, preto patril do rizikovej skupiny. Zomrel koncom januára na komplikácie spojené s chorobou Covid-19.

Iveta Bartošová a Ladislav Štaidl / Facebook (Jaromír Dluhoš)

Jean-Paul Belmondo

Vo veku 88 rokov zomrel v septembri francúzsky herec Jean-Paul Belmondo. „Už nejaký čas bol veľmi unavený. Zomrel tíško,“ uviedol Belmondov právnik Michel Godest.

Opis fotky nie je k dispozícii.

Zdroj: FB/Maty Dio

Larry King

Legendárny americký moderátor Larry King zomrel v januári v nemocnici v Los Angeles na komplikácie spojené s ochorením COVID-19. Mal 87 rokov.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/12/26/biely-dom-nechtiac-potvrdil-putinove-slova-o-nato

Okrem iného trpel cukrovkou 2. typu a prekonal niekoľko infarktov. V roku 2017 oznámil, že mu diagnostikovali rakovinu pľúc a podstúpil úspešnú operáciu na jej liečbu.

Na obrázku môže byť jedna osoba alebo viacerí ľudia a sediaci ľudia

Zdroj: FB/Larry King

Princ Philip

V apríli vo veku 99 rokov zomrel princ Philip, manžel kráľovnej Alžbety II. A nielen Veľká Británia sa zahalila do smútku. Princ Filip bol totiž aj členom gréckej kráľovskej rodiny.

Narodil na ostrove Korfu a jeho rodičmi boli princ Andrej, syn gréckeho kráľa Juraja I. a princezná Alica z Battenbergu, pravnučka kráľovnej Viktórie. Rovnako ako jeho manželka Alžbeta II. teda patril medzi následníkov britského trónu.

Covid Tribunal alebo Norimberg 2 (Valentin Katasonov)
Komentár Valentina Katasonova (Fond strategickej kultúry) O lekároch a právnikoch - bojovníci proti zločinom a proti ľudskosti Opakovane som písal, že boj proti takzvanej pandémii v mnohých krajinách získal formu očividného porušovania ústavy,... Čítať ďalej
26 | 12 | 2021 | Ivan Mihale

Vojvoda z Edinburghu poslednýkrát vydýchol 9. apríla v pokoji na zámku Windsor, kde trávil posledné obdobie spolu s kráľovnou Alžbetou II. Desiateho júna  2021 by sa pritom dožil 100. narodenín.

Princ Philip oslavuje 98. narodeniny

Foto: TASR/AP

Scott Ritter: Po tridsiatich rokoch mi chýba "Ríša zla"
Naučil som sa milovať jazyk, kultúru a tradície môjho zaprisahaného nepriateľa! Ako dieťa studenej vojny som vyrastal a poznal som Sovietsky zväz ako nášho protivníka. Keď sa zrútil, vytvoril vákuum, pokiaľ ide o obranu USA, píše Scott Ritter v... Čítať ďalej
29 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.