Jasným víťazom pandémie sú farmafirmy a veľké technologické giganty
29 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Uplynulý rok sa vyznačoval predovšetkým jednou vecou: Nedostatkom! Nielen nedostatok sociálnych kontaktov kvôli nezmyselným lockdownom, ale aj ekonomickými nedostatkami. To bolo sprevádzané necitlivým zvyšovaním cien pre obyčajných ľudí, ale aj pre tých, ktorí sú „hnacím motorom“ hospodárstva.

Mnohí si už dávno uvedomili, že koronakríza nie je zdravotnou, ale skôr hospodárskou krízou. Malo by byť tiež jasné, že táto kríza na nás neprišla náhodne ako nejaká prírodná katastrofa. Píše o tom Christoph Uhlmann v komentári v týždenníku Wochenblick.

Až príliš to nahráva plánom na transformáciu sveta podľa predstáv zakladateľa Svetového ekonomického fóra Klausa Schwaba a jeho spoločníkov. Podľa tohtoročného zoznamu najbohatších ľudí časopisu Forbes pribudlo 660 nových miliardárov. V porovnaní s predchádzajúcim rokom ide o neuveriteľný nárast o 30 percent.

Pediater Steffen Rabe: „Deti nepotrebujú očkovanie proti COVIDu“
Na základe odporúčania Stálej očkovacej komisie (Stiko) sa v Nemecku naplno spustilo očkovanie detí vo veku od 5 rokov. Komisia sa ale nevyslovila za plošné očkovanie detí. Všíma si to v komentári Susanne Ausicová v The Epoch Times. Uvedené... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Víťazom pandémie veľké technologické firmy

Absolútnym víťazom s nárastom o nepredstaviteľných 138 miliárd je šéf Tesly Elon Musk. Zakladateľ Amazonu Jeff Bezos získal necelých 100 miliárd dolárov a populárny Bill Gates 31 miliárd dolárov, ale prišiel o manželku Melindu kvôli blízkemu vzťahu s pedofilom Jeffreym Epsteinom.

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg, ktorého firma sa teraz nazýva Meta, sa „nabalil“ o 71 miliárd a ďalší technologickí giganti ako Larry Page a Sergey Brin (obaja Google) tiež dosiahli dvojciferný miliardový zisk. Veľké technologické firmy sú teda najväčším víťazom pandémie.

Neočkovaní - ľudia druhej kategórie. Sú všetci ľudia slobodní a rovní?
Názor Bernadette Conradsovej (Wochenblick) Hraničné kontroly. Horní Rakúšania nesmú cestovať do Salzburgu. Podmienky ako v bývalej NDR. Deň ľudských práv vyznieva v Rakúsku zlomyseľne až groteskne. Zatiaľ čo Rakúšanom čoraz ráznejšie odoberajú... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Z koronakrízy profitovali aj farmafirmy

Prerozdeľovanie bohatstva smerom k najbohatším je však v plnom prúde aj vďaka experimentálnym vakcínam proti koronavírusu. Na čele víťazov je spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti BioNTech Ugur Sahin, ktorého majetok dosahuje neuveriteľných 13,3 miliardy dolárov. Tesne za ním je Stéphane Bancel, generálny riaditeľ spoločnosti Moderna, s 12,5 miliardou dolárov.

Zisk mali aj mnohí ďalší riaditelia farmaceutických spoločností, ako aj investori do týchto korporácií, napríklad Bill Gates alebo dodávateľské spoločnosti, ako napríklad ROVI, ktorá vyrába ampulky pre vakcíny.

Stále pri sebe: Implantácia COVID pasu pod kožu prostredníctvom mikročipu? (VIDEO)
Istá švédska spoločnosť propaguje implantáciu mikročipov, na ktorých môže byť uložený COVID pas, píše de.euronews.com. Keďže sa stále objavujú nové vlny koronavírusu, mení sa aj prístup ku COVID pasu či Green pasu. Boli by ste ochotní nechať si ho... Čítať ďalej
26 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Hospodárstvo sa borí s problémami

Časté lockdowny ťažko dopadajú na plecia malých a stredných podnikov. Štátna koronová pomoc má len jediný účel – ešte nenechať skrachovať tzv. zombie podniky. Ide tak len o presúvanie vyhlásenia platobnej neschopnosti vo veľkom štýle.

Vypadávali dodávky tovarov a ceny sa zvyšovali. To, čo začalo v stavebníctve, sa rýchlo rozšírilo aj do iných oblastí. Automobilky zatvárali svoje závody a montážne linky sa zastavili, pretože chýbali dôležité počítačové čipy z Číny.

WHO: „Booster“ pandémiu skôr predlžuje, než by ju ukončoval. Nie je vstupenkou „na slobodu“ (VIDEO)
Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) varovala, že posilňovacie očkovanie pandémiu skôr predlžuje, ako ukončuje. Uviedla, že „boostrové“ kampane nie sú vstupenkou na „slobodu“, píše de.euronews.com. „Boostrové kampane pravdepodobne pandémiu skôr... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Začalo sa odpočítavanie...

Za desať - deväť - osem rokov nebudeme vlastniť nič, tvrdí Svetové ekonomické fórum, a odpočítavanie pokračuje nezastaviteľne - nielen z hospodárskeho, ale aj sociálneho hľadiska.

Zavedenie „zeleného pasu“ je totiž len počiatočnou fázou systému sociálneho kreditu v čínskom štýle. Spolu s digitálnym eurom, ktoré sa už plánuje, tak nebude nič stáť v ceste úplnej kontrole.

Začal sa hon na neočkovaných: Zdravotníci, ktorí sa nedali zaočkovať, sú na nástenke
Zrejme nestačí, že neočkovaní ľudia sú vylúčení zo spoločenského života. Povinné očkovanie pre všetkých, „uzamknutie“ takmer všetkého pre neočkovaných, žiadne vodičské skúšky pre neočkovaných - to všetko stále nestačí. Hon na neočkovaných je v... Čítať ďalej
01 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ďalšou kapitolou sú vakcíny. U 84 percent očkovaných Rakúšanov sa prejavili viac alebo menej závažné reakcie. Keď padlo vekové obmedzenie a očkovať sa mohol každý, nadúmrtnosť 15- až 64-ročných zrazu stúpla oveľa viac ako v roku 2020? A to v celej Európe. Wochenblick informoval o nespočetných desivých a niekedy život ohrozujúcich vedľajších účinkoch.

V poslednom čase čoraz viac športovcov, prevažne mladších mužov, „náhle a nečakane" skolabovalo aj počas súťaží - mnohí z nich, žiaľ, zomreli. Rakúska tyrkysovo-zelená vláda však chce zákonmi presadiť genetické inžinierstvo. To, čo nechýba, sú nakúpené dávky vakcín. V Rakúsku ich stále ležia milióny. Demonštrácie a protesty sa pravdepodobne nezastavia. Či povedú k dosiahnutiu cieľa, ktorým je zrušenie povinného očkovania, sa ešte len uvidí, dodáva na záver Christoph Uhlmann.

Dánsko: Nechráni ani „booster“ - 83 percent osôb infikovaných omikronom je zaočkovaných 2- či 3-krát
Zo 785 osôb v Dánsku s pozitívnym testom na omikron ich 655 malo už dve dávky vakcíny, či dokonca aj „booster“. To zodpovedá 83,1 percentu, čo je približne rovnaká miera zaočkovanosti v krajine. Vzhľadom na nový variant sa preto zdá, že stav... Čítať ďalej
23 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.