Gustáv Murín: Matovič a svedomie slovenských psychiatrov
28 | 12 | 2021 I Diana Zaťková

Spisovateľ a publicista Gustáv Murín si v svojom blogu pre denník Pravda spomenul na kolektívnu výzvu účastníkov psychiatrického zjazdu v roku 1998. Tí vyzvali vtedajšieho premiéra Vladimíra Mečiara, aby sa vo svojom i v obecnom záujme stiahol z politiky. Aj teraz sa podľa Murína dostala na Slovensku k moci kreatúra, ktorá od počiatku javila znaky sociopata. Veď si aj hneď vyslúžil prezývku Psychopatovič.  Spisovateľ teda pevne veril, že aj teraz sa naši chrabrí slovenskí psychiatri určite ozvú, nemôžu pri tak jasnom prípade predsa mlčať! Ale oni mlčia.

Dňa 23. mája 1998 účastníci III. slovenského psychiatrického zjazdu v otvorenom liste vyzvali premiéra Vladimíra Mečiara, aby sa vo svojom i v obecnom záujme stiahol z politiky. V liste, ktorý podpísali MUDr. Jozef Hašto, Doc. PhDr. Anton Heretik, CSc., a Doc. MUDr. Vladimír Novotný, CSc. konštatovali: „Obavy zo zániku demokracie u nás nám viac nedovolia mlčať. A nedovolí nám to ani naše svedomie, pretože ako odborníci na duševné zdravie už dlho s obavami sledujeme, ako narábate s mocou“.

Podľa nich Mečiar svojím spôsobom politiky vytvára takú spoločenskú a politickú atmosféru, ktorá rozdeľuje občanov Slovenska. Vznikajú medzi nimi napäté vzťahy a konfliktové situácie, zvyšuje sa nenávisť a hladina agresivity. Mečiara nakoniec vyzvali: „Svojím odstúpením z politiky by ste sa zbavili aj starosti, ako si poradiť so skupinou obyvateľstva, ktorá je zvyknutá triezvo triediť a vyhodnocovať informácie a eticky sa rozhodovať“.

Odtajnené dokumenty ukazujú, ako USA klamali Rusko! A čo robia teraz?
Názor Kita Klarenberga (Russia Today) Zdá sa, že sľuby o nerozširovaní NATO, boli pri snahe Washingtonu o vplyv v Európe ignorované, upozorňuje investigatívny novinár Kit Klarenberg. V apríli 2014, po anexii Krymu, prezident Vladimír Putin... Čítať ďalej
27 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Mečiara a jeho politiku som úprimne nemal rád, ale táto kolektívna výzva slovenských psychiatrov mi nepríjemne pripomenula podobné výzvy, ktoré písali za starých boľševikov celé kolektívy presne podľa toho, ako si to boľševici želali. Pracovníci závodov napríklad písali: „Obeste ich, psov!“ Mysleli tým obete zinscenovaných politických procesov, ktorých vtedy boľševická (dnes žltá) tlač opísala naozaj, ako psov, čo si nič iné nezaslúžia. A ovčianikovia presne podľa scenára obludnej boľševickej moci im tú smrť želali. A čo už „chudákom“ boľševikom ostávalo – obesili ich!

Pravda, slovenskí psychiatri, chceli od Mečiara len aby odstúpil. Tak predsa len pokrok.

Ako nebyť principiálnymi?

Na túto kolektívnu výzvu som si spomenul, keď sa k moci na Slovensku dostala kreatúra, ktorá od počiatku javila znaky sociopata s jasnými príznakmi psychicky nevyrovnanej osoby. Veď si aj hneď vyslúžil prezývku Psychopatovič (a mnoho ďalších, ktorých zoznam som už dávnejšie zverejnil). V duchu som si hovoril, naši chrabrí slovenskí psychiatri sa určite ozvú, nemôžu pri tak jasnom prípade predsa mlčať! Ale oni mlčia.

Keby už zrada, faloš, podrazy a svinstvá pominuli
Dumám, po sviatočnom obede, pracovne surfujúc po sociálnych sieťach. Koľko je asi úprimnosti vo všetkých tých krásnych a sladkých slovách a pri všetkých tých fotografiách bohato prestretých stolov... Čo a kto je v tom úprimný, čo a kto je medzitým... Čítať ďalej
25 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Aby som nekrivdil, jeden skúsený psychiater sa predsa len ozval. Ale ten sa nebál (čoho vlastne?) vyjadriť verejne len preto, že je už na dôchodku. Tu je jeho diagnóza osoby menom Igor Matovič: „Nezrelá, egocentrická, disharmonicky štrukturovaná osobnosť s výraznými narcistickými rysmi, čiastočne aj histriónskými. V rámci zníženej sebareflexie má tendenciu externalizovať problémové situácie s presunom zodpovednosti a viny na iných. Bohužiaľ ide o trvalé povahové rysy a z nich vyplývajúce trvalé vzorce správania, ktoré nie sú ovplyvniteľné psychofarmakmi. Takýto je a bude aj v budúcnosti. Svoje správanie dokáže korigovať iba krátkodobo a účelovo, napríklad v situácii pred voľbami a podobne.“

Keď som to čítal, hovoril som si v duchu – no tak to sa naši chrabrí slovenskí psychiatri združení v Slovenskej psychiatrickej spoločnosti pri Slovenskej lekárskej spoločnosti iste ozvú. Ale neozvali sa?! Sú ticho, tichúčko, ako keby im niekto uhranul.

Majú možnosť obmedziť nám volebné právo, zákon na to si potichu schválili
Lezie vám na nervy neustále od členov koaličnej moci a z jej servilných médií hlavného prúdu počúvať či čítať informácie o očkovaní? Od rána do večera, nonstop? Odpútavajú vašu pozornosť divadlá na koaličné hádky? Správne, to sa chce docieliť. Aby... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Verejná výzva doc. MUDr. Ľubomíre Izákovej, PhD., prezidentke SPsS SLS

Pani prezidentka Slovenskej psychiatrickej spoločnosti, ak ste v roku 1998 boli kolektívne takí „odvážni“ v prípade Mečiara, prečo mlčíte dnes v prípade evidentného psychopata Matoviča?! Bránim sa uveriť podozreniam, že by ste vtedy konali v duchu želaní zo zahraničia, či dokonca určitej ambasády. To snáď nie?!

Viete, vtedy bola doba, kedy hrdinstvo zlacnelo. Proti Mečiarovi jačala každodenne tá vtedy pravá tlač, ktorú dnes nazývame žltou. Teda podľa definície takou, ktorej sa nedá veriť ani dátum vydania. Tak ukážte, že máte svedomie, pani prezidentka SPsS SLS, a tak Vy, ako aj Vaši kolegovia a konajte rovnakým metrom, ako v roku 1998.

Eduard Chmelár: Keď sa sloboda stáva bezcennou
"Nemôžete sa cítiť slobodní, ak si môžete zanadávať na venezuelský režim, ale nemôžete povedať nič o povahe britskej justície. Nemôžete sa považovať za bojovníka za ľudské práva, ak hanebne mlčíte o ich porušovaní na našom vlastnom dvorčeku," píše... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Gabriela Fedičová

Viem, Vlado Novotný, môj vzácny priateľ, už tu medzi nami nie je. Ale sú tu ostatní signatári vtedajšej Výzvy, ktorí snáď to svedomie nestratili, či? Veď to vidí aj laik, že osoba menom Igor Matovič (teraz citujem z pôvodnej Výzvy) tak „narába s mocou“, že z toho ide strach, lebo ako sociopat nemá žiadne zábrany, ani limity. Aj „nenávisť a hladina agresivity“ s brutálnou vulagrizáciou politického života na Slovensku sú touto osobou hnané na samý kraj únosnosti. A aj tým tak rozdelil túto spoločnosť a rozdeľuje naďalej, že to násobne predčí pôsobenie Mečiara v politike. Vy to ako odborníci na duševné zdravie musíte predsa jasne vidieť!

Za akútne nutnú občiansku statočnosť Vás a Vašich kolegov budeme, ako občania, ktorým nie je ľahostajná okatá demontáž demokracie plagiátormi na čele so sociopatom, naozaj vďační. Tak, na čo ešte čakáte, do toho!!!

Čo nám a našim politickým lídrom na budúci rok predpovedajú hviezdy?
Pred každým novým rokom sa všetci zamýšľame, čo nás v ňom čaká ... aký asi bude ... čo prinesie. Portál Topky.sk otázky o tom, aký bude rok 2022 pre Slovensko, položil českému astrológovi Jiřímu Kubíkovi. Aký je horoskop pre Slovensko? Kubík... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Eka Balaskova

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.