Koaličný poslanec z SaS tvrdo kritizuje opatrenia proti covidu
28 | 12 | 2021 I Ján Papuga

Marián Viskupič z SaS stupňuje svoju kritiku voči vláde a jej riadeniu pandémie. Isto, ako ekonóm má na skazonosné opatrenia úplne iný názor. Neraz sa však jeho názory blížia názorom opozície, ba sú s nimi totožné. Najnovšie zverejnil status o potláčaní slovenskej ekonomiky nezmyselnými vládnymi opatreniami v čase, keď klesajú negatívne čísla o covide.  

Viskupič poukazuje na to, že pred Vianocami boli v Maďarsku otvorené aj kúpele, v Rakúsku lyžiarske svahy, v Čechách reštaurácie a trhy, v Poľsku takmer všetko. To muselo podľa neho tešiť miestnych podnikateľov. Kým Komárno zívalo prázdnotou, maďarský Komárom bol preplnený ľuďmi. Aj zo Slovenska.

Minister financií opäť ženie ľudí do radov. Ohrozí ich zdravie!
Exminister financií za stranu Smer - SD Ladislav Kamenický sa vyjadril na svojom facebookovom profile k Matovičovej prémii za očkovanie seniorov. Zvýraznil ho slovami: Matovičových 300/200 eur za zaočkovanie dopadne asi podobne ako očkovacia... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Slovensko bez turistov

Viskupič sa staval za otvorenie miest s rozumnými opatreniami. Avšak sa tak nestalo a v ťažkej situácii sa ocitli všetky sektory cestovného ruchu. Podľa neho sme to vydržali so zaťatými zubami. Avšak toto všetko pokračuje. 

Na Slovensku sú ubytovacie zariadenia otvorené až od 25. decembra v obmedzených režimoch, stravovanie len na hoteli, po 20:00 v podstate večierka - lebo je stále zákaz vychádzania. Turisti spoza hraníc u nás nie sú. Naopak, mnoho Slovákov sa rekreuje v susedných krajinách.

Politiku robí minister financií a premiér je len komentátorom, zhodnotil politickú situáciu v roku 2021 politilóg
Eduard Heger je len komentátorom toho, ako by chcel, aby to bolo. Hodnotí politickú situáciu na Slovensku v roku 2021 pre pre HNtelevíziu politológ Jozef Lenč. Za rok sa zmenil premiér, minister zdravotníctva a preskupili sa sily v parlamente. A... Čítať ďalej
28 | 12 | 2021 | Diana Zaťková

Opatrenia, akoby sme mali stotisíce infikovaných

Na konci roka „bilancovať nebude čo, iba zrátame straty. A to po x rokoch je takmer celý december sneh a bolo na čom lyžovať, bežkovať... Od pondelka 27. decembra sa nepodarilo obnoviť ani starý dobrý ani oklieštený COVID automat. Slovensko veľmi pomaly uvoľňuje opatrenia ako keby sme mali stotisíce infikovaných. Slovensko však je na 1/5 počtu pozitívnych z vrcholu na prelome novembra/decembra a ďalej klesá.“ Nešetrí kritikou koaličný poslanec.

Ako výkrik do tmy neschopnej vlády vyznieva Viskupičovo presvedčenie, že majú pár dní na to, aby nastavili rozumné pravidlá od budúceho pondelka, od 3. januára. Požaduje nastaviť voľnejšie podmienky pre vzdelávanie a športovanie detí, pre gastro a cestovný ruch a zrušiť obmedzenia aj pre neočkovaných, ktoré sú podľa Viskupiča v zlepšujúcej sa situácii neobhájiteľné.

Manipuláciu s informáciami si uvedomuje aj koaličný poslanec
Poslanec SaS Marián Viskupič neraz rozvíril vodu aj koaličnou kritikou. Tento raz sa na svojom Facebooku oprel do médií, ktoré čoraz viac manipulujú informáciami. Hovorí dokonca o marketingu pandémie. „Už mám plné zuby takéhoto marketingu... Čítať ďalej
27 | 12 | 2021 | Ján Papuga

Slovensko potrebuje impulz k životu

Slovensko podľa neho potrebuje impulz na návrat k normálnemu životu, aby ľudia mohli míňať a  financie v našej ekonomike, aby podnikatelia mohli generovať tržby a nemuseli byť závislí od pomoci od štátu, pretože žiadne kompenzácie nikdy nenahradia bežnú prevádzku, a aby sa štát prestal zadlžovať.

Dôvodom na jeho tvrdenia sú zlepšujúce sa čísla: „Delta ustúpila, máme tiež veľmi pozitívne dáta z krajín, kde je omikron dominantný. Krajiny majú s obmedzeniami kvôli omikronu voľnejší život ako Slovensko čakajúce na omikron.“

Netestujme zdravých ľudí

Odvoláva sa na covid automat, ktorý vie reagovať na to, ak by sa situácia zhoršovala. Na to potrebujeme sledovať hospitalizácie a prestať nekonečne testovať zdravých ľudí. Viskupič by v zmysle opozičnej rétoriky radšej využil financie na vzdelávanie, šport, zdravotníctvo a nie na nákup PCR testov. „Každý stojí 42 eur a ak ich urobíme denne viac ako 20-tisíc, tak ide o 1 milión eur, ktoré potrebujeme inde a nie vo vreckách testovacích firiem,“ prepočítava poslanec.  

„Našou cestou musí byť návrat do normálu čím skôr a pokiaľ možno všade, kde je to možné. Nech sú nám susedné krajiny inšpiráciou. Sme poslední a nie je pravda, že oni všetci nie sú ,normálni´,“ končí svoj status Viskupič.

Niekto tu klame, ale prečo? Francúzi hovoria o konci pandémie
"Pozitívne správy na konci roka prichádzajú zo sveta, kde nemajú Kolíkovú, čo chce dať 10 ročný trest za vedecké informácie." Píše Tomáš Taraba na sociálnej sieti. Dodajme, že vo Francúzsku, v krajine, na ktorú sa odvoláva, nemajú ani Matoviča,... Čítať ďalej
26 | 12 | 2021 | Ivan Brožík

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.