Na zastavenie Omikronu 3 dávky vakcíny NESTAČIA ! -  varuje zakladateľ spoločnosti BioNTech Ugur Sahin
24 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Samotné vakcíny proti COVIDu-19 nezastavia epidémiu Omikronu, varoval výkonný riaditeľ nemeckej spoločnosti BioNTech, ktorá stojí za vakcínou mRNA vyrobenou v spolupráci so spoločnosťou Pfizer, informuje de.euronews.com.

„Musíme si uvedomiť, že aj trikrát očkovaní ľudia môžu preniesť ochorenie.... Je zrejmé, že sme ďaleko od 95-percentnej účinnosti, ktorú sme dosiahli proti pôvodnému vírusu," - povedal Ugur Sahin v rozhovore pre francúzsky denník Le Monde.

Pediater Steffen Rabe: „Deti nepotrebujú očkovanie proti COVIDu“
Na základe odporúčania Stálej očkovacej komisie (Stiko) sa v Nemecku naplno spustilo očkovanie detí vo veku od 5 rokov. Komisia sa ale nevyslovila za plošné očkovanie detí. Všíma si to v komentári Susanne Ausicová v The Epoch Times. Uvedené... Čítať ďalej
22 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Sahin však tiež zdôraznil, že prvé údaje zo Spojeného kráľovstva a Južnej Afriky nám poskytli „upokojujúce informácie".

Najnovší výskum z Južnej Afriky, kde vedci prvýkrát objavili Omikron, naznačuje, že dve dávky vakcíny spoločnosti Pfizer/BioNTech majú 70-percentnú účinnosť pri znižovaní počtu hospitalizácií.

„Je veľmi pravdepodobné, že Omikronov úder sa časom zmenší, ale ako rýchlo, to sa ešte musí zmerať. Svoje predpovede nezakladám na predbežných laboratórnych údajoch, ale na údajoch z reálneho života, ktoré sú vhodnejšie," – poznamenal nemecký imunológ.

Vedci sa bránia útokom a manipulácii s ich názormi. Veda musí byť slobodná!
Komentár The Epoch Times Kvôli rastúcemu napätiu a umelo vyrábanej nevraživosti voči vedcom sa významní výskumní pracovníci cítia byť ohrození. Hovoria o manipuláciou s ich mienkou a negatívnym ovplyvňovaním verejnej diskusie. Demokracia má vážny... Čítať ďalej
21 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Podľa neho je dôležité testovanie na COVID-19, najmä u starších ľudí a v zime, ako aj ďalšie ochranné opatrenia, napríklad nosenie rúšok. „V opačnom prípade nebudeme schopní kontrolovať rýchle šírenie tohto nového variantu,“ dodal.

Nová vakcína proti Omikronu

Nemecká spoločnosť už vyvíja vakcínu proti koronavírusu prispôsobenú novému variantu, pričom ako antigén používa proteín Spike Omikronu a jeho 32 mutácií. Táto vakcína by mala byť hotová do marca, uzatvára de.euronews.com.

(Medzititulok red. HD.)

Hon na čarodejnice: „Vyhadzov“ za odmietnutie podriadiť sa koronovej diktatúre
Komentár Wochenblick Uznávaný profesor viedenskej Lekárskej univerzity a špičkový lekár ostro kritizoval šéfa Rakúskej lekárskej komory. Ten hrozí výpoveďami neočkovaných lekárov. Profesor viedenskej Lekárskej univerzity Dr. Andreas Sönnichsen... Čítať ďalej
20 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.