Orbán: Európska komisia svojimi krátkozrakými rozhodnutiami prispieva k rozpadu EÚ
24 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Maďarský premiér Viktor Orbán označil zablokovanie finančných prostriedkov EÚ pre spor o právny štát a azylovú politiku za „mimoriadne brutálnu sabotáž", píše epochtimes.de.

Viktor Orbán na tlačovej konferencii uviedol, že Brusel nemá „žiadny právny základ" na zmrazenie platieb z fondu na obnovu. Podľa neho Európska komisia svojimi „krátkozrakými" rozhodnutiami prispieva k rozpadu Európskej únie.

Skupina G7 varovala Putina pred tvrdými dôsledkami v prípade útoku na Ukrajinu
Popredné západné priemyselné krajiny naliehavo varovali Rusko pred útokom na Ukrajinu a pohrozili tvrdými dôsledkami, informuje gmx.net. „Na stretnutí G7 sme Vladimírovi Putinovi vyslali jasný odkaz," - vyhlásila britská ministerka zahraničných... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Maďarsko má nárok na dotácie vo výške 7,2 miliardy eur počas piatich rokov z fondu na obnovu. Orbánova vláda však už roky čelí kritike za porušovanie zásad právneho štátu. Európska komisia preto ako najprísnejšiu sankciu pozastavuje uvoľnenie finančných prostriedkov z európskeho fondu pomoci v čase koronakrízy pre Maďarsko.

Okrem toho sa proti Maďarsku vedie trestné konanie podľa článku 7 Zmluvy EÚ, ktoré by teoreticky mohlo viesť k odobratiu hlasovacieho práva v EÚ.

Austrálsky premiér Morrison: „Ako krajina sme sa rozhodli žiť s vírusom"... a ruší zákazy. Nóri a Briti pritvrdzujú
Austrália mení kurz v súvislosti s pandémiou. Napriek nárastu počtu pozitívnych testov vláda zmierňuje opatrenia. Vianoce sa majú sláviť zväčša bez obmedzení. Európske krajiny medzitým sprísňujú opatrenia, informuje epochtimes.de. Zmierňovanie... Čítať ďalej
14 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Migračná politika EÚ bez zmyslu pre realitu

Na trojhodinovej tlačovej konferencii Orbán kritizoval najmä migračnú politiku EÚ za nedostatok zmyslu pre realitu. „Utečencov musíme zastaviť na hraniciach, rovnako ako Poliaci," -  povedal s odkazom na poľsko-ukrajinskú hranicu.

Orgány EÚ podľa neho uplatňujú „zastarané pravidlá" vypracované pred migračnou krízou v roku 2015. Orbán vyzval na „zmenu" európskych zákonov.

Západné spravodajské služby špekulujú o pohybe ruských vojsk. Aké sú skutočné ciele? (VIDEO)
Plánuje Rusko napadnúť Ukrajinu? Západné spravodajské služby majú podozrenie, že za súčasným pohybom vojsk na ruských hraniciach sú v skutočnosti iné ciele, píše epochtimes.de. Podľa západných spravodajských služieb je hlavným cieľom Ruska... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Maďarský premiér tiež oznámil, že jeho strana Fidesz navrhne ministerku rodiny Katalin Novakovú za nástupkyňu prezidenta Jánosa Ádera, ktorý v máji odchádza z funkcie. V septembri táto 44-ročná politička zorganizovala „demografický summit", na ktorom sa vyslovila za zvýšenie pôrodnosti v Maďarsku a proti prisťahovalectvu, uzatvára epochtimes.de.

(Medzititulok red. HD.)

Brusel: Agresia v konflikte na Ukrajine by si vyžiadala jasné reakcie zo strany EÚ
Stále nie je jasné, čo chce Moskva dosiahnuť masívnym rozmiestnením svojich vojsk na hraniciach s Ukrajinou. Brusel dáva jasne najavo, že agresia by si vyžiadala jasné reakcie zo strany EÚ, píše epochtimes.de. Európska únia chce konkrétnym balíkom... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Chcete nám pomôcť?

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.