Austrálsky premiér Morrison: „Ako krajina sme sa rozhodli žiť s vírusom"... a ruší zákazy. Nóri a Briti pritvrdzujú
14 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Austrália mení kurz v súvislosti s pandémiou. Napriek nárastu počtu pozitívnych testov vláda zmierňuje opatrenia. Vianoce sa majú sláviť zväčša bez obmedzení. Európske krajiny medzitým sprísňujú opatrenia, informuje epochtimes.de.

Zmierňovanie obmedzení napriek nárastu počtu chorých

Austrália sa napriek nárastu počtu chorých na koronavírus drží plánovaného zmiernenia obmedzení verejného života. „Rozhodli sme sa, že ako krajina budeme s vírusom žiť," – vyhlásil premiér Scott Morrison. Vďaka vysokej miere zaočkovanosti by mohla Austrália sláviť Vianoce zväčša bez obmedzení, povedal.

Za masové očkovanie v čase pandémie zaplatíme vysokú cenu (Geert Vanden Bossche)
Názor Geerta Vandena Bosschea (The Epoch Times) Masové očkovanie proti koronavírusu v čase pandémie spôsobí globálnu katastrofu „epických rozmerov" Jeden z popredných svetových virológov a veľký zástanca očkovacích látok bije na poplach. Geert... Čítať ďalej
13 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Rušenie zákazov

Na väčšine územia krajiny sa zruší povinnosť nosiť rúška na mnohých verejných miestach. Skončí sa aj zákaz vstupu neočkovaných osôb do stravovacích zariadení a na veľké podujatia. Okrem toho sa znovu otvárajú dlhodobo uzavreté hranice pre kvalifikovaných migrantov a študentov za predpokladu, že sú očkovaní.

85 prípadov nákazy Omikronom

Najľudnatejší štát krajiny, Nový Južný Wales s metropolou Sydney, pritom nedávno zaznamenal najvyšší počet infekcií za posledných desať týždňov. Zistených bolo 800 nových prípadov. V celej krajine sa doteraz zaznamenalo 85 prípadov nákazy novým variantom koronavírusu Omikron.

Odpor ľudí nezlomí ani najsilnejší korona-režim
Názor Juliana Schernthanera Megademonštrácia ako epicentrun slobody. Celá Európa vzhliada na Viedeň. Tá ponúkla oslavu slobody Do ulíc Viedne vyšlo vyše 100 000 ľudí. Ukázali, že im záleží na slobode a základných právach. Vedia, že „sloboda", o... Čítať ďalej
12 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Nórsko naopak pritvrdzuje

V Európe sa medzitým sprísňujú opatrenia. Nórsko napríklad opäť sprísnilo pravidlá kvôli novému variantu vírusu Omikron. Ako oznámila vláda, bary a reštaurácie nebudú môcť podávať alkohol. Všetci ľudia majú podľa možnosti pracovať z domu. Povinnosť nosiť rúško sa rozšíri na viac miest a obmedzí sa prístup do bazénov a športových hál. Vláda tiež odporúča zrušiť veľké športové podujatia.

Vláda v Osle sprísnila opatrenia proti korone len pred necelým týždňom. Zdravotnícky úrad však teraz varoval, že bez ďalších opatrení by sa v krajine mohlo v priebehu troch týždňov objaviť 90 000 až 300 000 nových infekcií a až 200 hospitalizácií denne.

Nórsko už v uplynulých dňoch zaznamenalo najvyšší počet pozitívnych testov a hospitalizácií. Zistilo sa 958 prípadov Omikronu, z toho 472 v hlavnom meste Oslo. Predseda vlády Jonas Gahr Störe varoval pred vážnou situáciou, v ktorej by varianty Delta a Omikron mohli dostať nemocnice na hranicu ich kapacitných možností.

Neočkovaní - ľudia druhej kategórie. Sú všetci ľudia slobodní a rovní?
Názor Bernadette Conradsovej (Wochenblick) Hraničné kontroly. Horní Rakúšania nesmú cestovať do Salzburgu. Podmienky ako v bývalej NDR. Deň ľudských práv vyznieva v Rakúsku zlomyseľne až groteskne. Zatiaľ čo Rakúšanom čoraz ráznejšie odoberajú... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Britský parlament rozhoduje o prísnejších opatreniach

Pravidlá sa sprísňujú aj v Spojenom kráľovstve. Britský parlament rozhoduje o viacerých nových opatreniach. Patrí medzi ne obnovená požiadavka na home office, povinné rúška vo vnútorných verejných priestoroch a nové požiadavky na testovanie a karanténu kontaktov nakazených osôb. Povinné očkovanie bude platiť aj pri návšteve veľkých podujatí, ako sú futbalové zápasy, dodáva epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

„Komunikačný manuál“ EÚ považuje Vianoce za diskriminačné: Zákaz hovoriť o Vianociach a spomínať Máriu! Ide o snahu odstrániť kresťanstvo? (Steffen Munter)
Komentár Steffena Muntera (The Epoch Times) Európska komisia vydala „komunikačný manuál“ Zjednotení v rozmanitosti, ktorý sa v Taliansku stretol s protestmi. V niektorých jeho častiach sa hovorí dokonca o „protináboženskej zaujatosti“. V... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.