Brusel: Agresia v konflikte na Ukrajine by si vyžiadala jasné reakcie zo strany EÚ
13 | 12 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Stále nie je jasné, čo chce Moskva dosiahnuť masívnym rozmiestnením svojich vojsk na hraniciach s Ukrajinou. Brusel dáva jasne najavo, že agresia by si vyžiadala jasné reakcie zo strany EÚ, píše epochtimes.de.

Európska únia chce konkrétnym balíkom sankcií odradiť Rusko od obávaného útoku na Ukrajinu. „Agresia musí mať svoju cenu," -povedala v Bruseli predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.

„Preto budeme o týchto bodoch vopred informovať Rusko vhodnou formou." Na margo stretnutia s novým nemeckým kancelárom Olafom Scholzom (SPD) však dodala, že o jeho obsahu sa nebude verejne diskutovať.

Neočkovaní - ľudia druhej kategórie. Sú všetci ľudia slobodní a rovní?
Názor Bernadette Conradsovej (Wochenblick) Hraničné kontroly. Horní Rakúšania nesmú cestovať do Salzburgu. Podmienky ako v bývalej NDR. Deň ľudských práv vyznieva v Rakúsku zlomyseľne až groteskne. Zatiaľ čo Rakúšanom čoraz ráznejšie odoberajú... Čítať ďalej
11 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Nord Stream 2 ako nátlakový prostriedok?

Von der Leyenová ponechala otvorené, či by súčasťou balíka sankcií mohol byť aj zákaz prevádzky plynovodu Nord Stream 2 vedúceho z Ruska do Nemecka. „Je dôležité, aby sa energia nikdy nepoužívala ako nátlakový prostriedok, a aby bola zaručená energetická bezpečnosť Európy a jej susedov," - povedala.

Podľa Scholza „je úplne jasné, že Nemecko, Európska únia a mnohé ďalšie krajiny by reagovali, ak by došlo k porušeniu hraníc." Jasné je aj to, že úlohou je práve tomu zabrániť.

„Chceme bezpečnosť a spoluprácu v Európe. Chceme, aby hranice zostali nedotknuteľné a neporušiteľné. A práve o to v súčasnosti ide," - povedal politik SPD, uzatvára epochtimes.de.

(Medzititulok red. HD.)

„Komunikačný manuál“ EÚ považuje Vianoce za diskriminačné: Zákaz hovoriť o Vianociach a spomínať Máriu! Ide o snahu odstrániť kresťanstvo? (Steffen Munter)
Komentár Steffena Muntera (The Epoch Times) Európska komisia vydala „komunikačný manuál“ Zjednotení v rozmanitosti, ktorý sa v Taliansku stretol s protestmi. V niektorých jeho častiach sa hovorí dokonca o „protináboženskej zaujatosti“. V... Čítať ďalej
09 | 12 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk – ďakujeme, redakcia HD.